Garmin 3790T

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Roby11 pravi:
Saj drugače pa ne rabiš čakat, da se ti avtek pripelje do tja. Ko daš stimulacijo stisni v levem kotu na LA potem se ti pokaže kje moraš vozit in ko listaš se ti spodaj osvetli prikaz križišča.

Tako ja. Naredi še kako sliko z polovičnim prikazom. Ti prikaže vse izhode ali samo prvega ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roby11 pravi:
Saj drugače pa ne rabiš čakat, da se ti avtek pripelje do tja. Ko daš stimulacijo stisni v levem kotu na LA potem se ti pokaže kje moraš vozit in ko listaš se ti spodaj osvetli prikaz križišča.

To ze... ampak med enim izvozom in drugim je ponavadi nekaj kilometrov... in ce se postavim na eno tocko pred izvozom, je treba vseeno cakat nekaj casa, da se pripelje do naslednjega izvoza
smile-1.gif
...

EDIT: Sem sedaj videl, da ze pri tem pogledu prikaze JCV ...
smile-1.gif
...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ja, to je polovični prikaz. Ampak tuji uporabniki še vedno pravijo, da jim ne dela ( pri nas ošitno dela ), ne dela jim pa tudi to, da prikaže vsa križišča na simulirani poti, ampak jim pokaže samo prvega. Naredi simulacijo do Zuricha in pritisni zgornjo obvestilno vrstico in prideš v prikaz cele poti zavoj za zavojem. Potem pa pritiskaj puščico dol in boš videl.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@DusanP

FW 4.10 je bil 2x izdan,vmes so ga enkrat umaknili.
Probaj še enkrat preko webupdaterja posodobit in tam ko ti napiše,da že imaš novo verzijo označi naj ti jo namesti še enkrat.

To sem tudi jaz naredil... Sicer mi je Tupli svetoval, naj prejsnjo verzijo rocno pobrisem... Ker pa nocem kaj dosti rocno cackat po Garminu, sem se enrkat kar uradno preko Webupadaterja in izbral, naj se se enkrat namesti 4.10 ... Pred tem nisem probal, ce dela "split junction view" ...

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Posodobil sem ga v soboto, bom pa vseeno še enkrat.

Imam pa zemljevid CN 2011.20 ali je mogoče stara verzija kriva, da mi ne dela polovičen prikaz?

Nazadnje urejeno:

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
OK, še ena zanimivost mojega garmina in naj mi prosim kdo razliži, ali je to normalno.

Sedim doma na dvorišču, pritisnem KJE SEM in se mi pojavi podatek, ni važno pravi ali ne. Sedim pri miru z garminom, koordinate in višina pa se mi spreminjajo! Pa naslovi tudi! Višina varira tam od 310 pa do 260m.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Je normalno.
Če je natančnost na primer +-10m lahko "skačeš" 20m v krogu kjer si v resnici. Višina je nevadno še manj natenčna. Ko se premikaš in pri vklopljenem položaju "na cesti" je tega skakanja (sodtwaresko) manj..

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Je normalno.
Če je natančnost na primer +-10m lahko "skačeš" 20m v krogu kjer si v resnici. Višina je nevadno še manj natenčna. Ko se premikaš in pri vklopljenem položaju "na cesti" je tega skakanja (sodtwaresko) manj..

Hvala
Ne vem pa koliko je natančnost pri tem modelu.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@DusanP

FW 4.10 je bil 2x izdan,vmes so ga enkrat umaknili.
Probaj še enkrat preko webupdaterja posodobit in tam ko ti napiše,da že imaš novo verzijo označi naj ti jo namesti še enkrat.

Posodobil še enkrat na 4.10 in ni razlike, žal

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Odkar sem si namestil FW 4.10 mi pot računa dvakrat dlje kot prej, čeprav sem ga resetiral. Ima še kdo podobno težavo? Do Pule mi npr računa cca 20 sek.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Očitno je nekaj na tem, če po resetu naprave nastaviš drugo državo. Sem poizkusil z Anglijo. Ko sem prišel v nastavitve, sem lahko vse nastavil na Slo jezik, ampak sem opazil, da če greš pod temo zemljevida ima sedaj učinek, karkoli izbereš iz seznama tem. Spremeni se prikaz cest oziroma barva. Če po resetu naprave nastaviš SLOVENIJA, pa tega učinka ni. Mogoče bi se pridobilo še kaj nastavitev ali funkcij, če bi izbral kakšno drugo državo.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Sem preizkusil danes tale splitscreen v praksi in je dobra zadeva. Pokaže že en kilometer prej in na levi navigacija normalno teče naprej, na desni je pa slika. Vse skupaj tako ostane, dokler ne prevoziš izhoda iz avtoceste. In delajo vsi JCV-ji na poti, ne samo eden. Stvar je boljša in bolj pregledna, kot prej, ko je samo za trenutek pokazalo sliko.