Garmin 250W - Adriaroute

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj tudi karte nisi dobil na dvdju z modelom 250 (w), ker je ze prednalozena...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ti si kupil navigacijo z nalozeno AR karto ? Torej, ti jo je nekdo moral nalozit in zraven bi ti moral dati 25 mestno stevilko, s katero je odklenil doticno karto. Nadgradnjo te doticne karte lahko ti kasneje sam odklepas s to 25 mestno kodo. Se pravi, kot vidim, ti nimas nalozene nobene karte na racunalniku in zdaj bi rad nalozil in odklenil AR 2.10 v programu MapSource ? Ti karto / nadgradnjo lahko povleces iz uradne strani, tudi instaliras lahko na PC, ampak ce nimas te kode, je ne mores odklenit. Ocitno je problem v tem, da ti tam, ko so ti nalagali AR niso posredovali te kode za odklep. Pa v Big Bangu nalagajo karte ? Meni jo je prvic nalozil v Hartlauerju in zraven sem dobil vse kode.

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
V BB naložijo tudi AR, če jih lepo prosiš. Načeloma pa ni noben problem, če se sam lotiš. In ne, na 250W ne dobiš nobene kode zraven, ker imaš vse prednaloženo na Nuviju.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik Rocco pravi:
V BB naložijo tudi AR, če jih lepo prosiš.
plačaš + prosiš ali samo prosiš?

Včasih je dovolj, če samo prosiš (ali pa še to ne, če so pravi ljudje na pravih mestih). Zato pa se v za začetku nekatere kode legalno kupljenih karografij nekaterim niso več dale registrirati pri Garminu!! (Ker so že bile ...)

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Vsaj v BB Gigi (bivši BOF) - prosi Bojana, ti bo z veseljem naložil brezplačno.

Nazadnje urejeno:

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
To je men tip v BB svetoval.

Sem ga pa prosil za pojasinilo, zakaj nisem prejel kode s katero odklepam zemljevide, in me je razsvetlil, ko je dejal, da mi slednja ne pripada, ker bi mi le v primeru, če bi kupil AR na DVD-ju, ker sem ga na SD kartici pač odpade. Glede update-a me je napotil na spletno mesto navigo-sistemi.hr, v kolikor pa bi mel težave pa naj pokličem na GEOSET.

No, pa sem naredil tako, kot piše na hrvaški strani, češ da je zavzetih 5800 naselj in vukojebin, a meni ne najde kraja s 60.000 prebivalci. Zdaj pa al je AR za en ku*ac al pa je nekdo v SLO nesposoben in namesto svetovanja preferira prodajo.
Seveda mi zadeva dvigne dekl, ker plačam za nekaj kar ne morem koristit, in sem prisiljen kontaktirat vse možne forume, uvoznike, prodajalce in nevem koga vse.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Daleč od tega, da bi zagovarjal izdelovalce ali prodajalce garminove kartografije, ampak nekaj logike je v tem. Če kupiš kartografijo na CD ali DVD je potreben "ključ", da jo po prenosu na napravo (ali kartico na napravi) "odkleneš" samo za to napravo (kartico). Če kupiš kartografijo na napravi (kartici) je pa že v "proizvodnji" odklenjena na tej napravi (kartici) in "ključa" ne potrebuješ. Pri posodabljanju kartografije (če je brezplačna) pa ne za eno ne za drugo varianto ne potrebuješ "ključa".
Da ti pa tistega mesta ne najde ja pa že pojasnjeno. Če ni hišnih številk v kraju iščeš po mestu (kraju) ne po naslovu s hišno številko in ulico. To tudi meni večkrat "nagaja".

Nazadnje urejeno:

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Hja kaj naj rečem, nobena navigacija ni 100%, probaj vnest sosednjo vas z 60.001 prebivalci, pa potem odsurfaj dalje
smile-1.gif

Garmin je verjetno najbolj "trotel ziher" navigacija, ni pa vsemogočna
smile-1.gif

Jaz sem s svojo 250W kar zadovoljen, zavedam se pač omejitev in se probam znajt po svoje, če česa ne najdem. Velik bolj simpl kot old-fashioned zemljevidi, saj smo v 21. stoletju konc koncev
smile-1.gif

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
če smo v 21. stoletju je ze pričakovat, da ko pridem v vas , garmin pove kera frajla bo dala takoj in kera ščasoma .... Stvar je pač v tem, da če je to mesto v MS-u, bi teoretično moralo biti tudi v AR, in najbrž tudi je, a je treba odklenit zemljevid.

In od prodajalca je seveda zelo pošteno, da ti izdelek proda, potem pa ko te j*ebe, znajdi se kak veš in znaš, gnjavi, en ti bo že povedal. Kupil sem ga za tujino, pri nas ga ne rabim, ker ma tak vsaka vas svojo tablo.

Nazadnje urejeno:

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Zadevo sem rešil s klicem na Geoset, catch je bil v tem,da pri iskanju manjših mest ne smeš vnašati pod "destinacija" ampak iskati pod "mesta" ker manjša mesta niso podprta z ulicami in ga seveda avtomatsko ne najde.
Tak da svetujem, da v primeru težav kontaktirate Geoset, majo celo tehnično podkrepljene ženske
smile-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Če bi prebral sedmi post nad tvojim:

Citat:
Daleč od tega, da bi zagovarjal izdelovalce ali prodajalce garminove kartografije, ampak nekaj logike je v tem. Če kupiš kartografijo na CD ali DVD je potreben "ključ", da jo po prenosu na napravo (ali kartico na napravi) "odkleneš" samo za to napravo (kartico). Če kupiš kartografijo na napravi (kartici) je pa že v "proizvodnji" odklenjena na tej napravi (kartici) in "ključa" ne potrebuješ. Pri posodabljanju kartografije (če je brezplačna) pa ne za eno ne za drugo varianto ne potrebuješ "ključa".
Da ti pa tistega mesta ne najde ja pa že pojasnjeno. Če ni hišnih številk v kraju iščeš po mestu (kraju) ne po naslovu s hišno številko in ulico . To tudi meni večkrat "nagaja".

Ne bi rabil na Geoset klicat!

nuke

Pripravnik
6. jan 2008
308
2
16
meni pa kar naenkrat napiše da ni naloženih map =/ mam pa prednaloženo isto kot CyberShot, kupljeno v bigbangu. kaj narediti. nič nisem brisal iz Garmin Nuvi, le POI sem hotel naložiti gor, po tistem postopku na tem forumu.

pomoč prosim =/ kako se restora prednaložena mapa ???