Garancija na motor

B81

22. jul 2007
36.942
10.505
113
Ok, sem že omenil to sicer:

Kupil avto, takoj po tem je crnik motor, katerega so brez pripomb zamenjali na garancijo. Gor na nalepki od servisov piše samo Menjan motor, pa 92 000 km.
Zdaj pa me spet nekaj jezi, kot zgleda in se bojim, da bo enako, ker se sliši neko klikanje noter nad pokrovom in enkrat na 10 vžigov mi laufa kako sekundo ali dve na 300 obr, enako, kot se mi je takrat zgodilo.
Normalno sva se spripeljala do gostilne, kava in marlenka, pol se vsedema v avto in laufal je tak kot sem zgoraj omenil.

Zdaj, ko se to zgodi, sicer vžge, ampak imam slab občutek, da se bo zgodilo enako.
Tam ko je jermen, nekje olje gre ven, zaradi tega sem bil že teden dni pomenjavi motorja pri njih, so nekaj naredili in rekli, naj pridem čez kakih 20 000 km.
No, zdaj je ta čas in me zanima, če mi spet kaj crkne....Pa saj neko garancijo more met motor ali ni to nič takega, če crkne pri 20 000 kilometrih?

Aja, vožnja pa je ful umirjena, ker do službe mam 13 km in se mi nikamor ne mudi, če grem kam drugam, grem pač malo prej.
Avto je 2.0 duratec s 145 KM in mi pije okoli 7.5, redko 8 na 100 km.

Morda pa vozim v prenizkih obratih in to zmantra loputice, katere potem v motor potegne?

Svašta, za take primere sem že slišal...

B81

22. jul 2007
36.942
10.505
113
Tak so rekli ja.
Motor je nov, menjan na garancijo.

Samo nekako dvomim to...morda so menjali samo dva bata in ventile in lepo oprali.....avta nisem imel kake tri tedne.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
potem imaš itak tovarniško garancijo na motor.koliko km?100.000 skoraj gotovo.ozirom toliko km ali let kolikor je bilo določeno ko je bil avto nov.malo se pozanimaj

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja poznana zgodba servisov. jebejo stranko in se izmikajo in odlasajo s servisi dokler mine garancijska doba. pojdi tja in jim [censored] sunac. resno pisem, ker imam obcutek, da bos menjaval motor na svoje stroske, cez 20.000km... preracunaj koliko km delas na leto pa bos videl da bo to 1 teden po izteku garancije.

drugic pa fiata jtd kupi. dobis ali dokupis kakor jih uspes pregovoriti, 7 letno garancijo na motor brez omejitve km!

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik shift pravi:
potem imaš itak tovarniško garancijo na motor.koliko km?100.000 skoraj gotovo.ozirom toliko km ali let kolikor je bilo določeno ko je bil avto nov.malo se pozanimaj

Garancija na v garanciji menjan motor se izteže, ko se izteče prvotna garancija. Torej nove garancije na garancijsko popravilo ni. Lahko se pa potem dokazuje, da prvotna garancijska napaka ni bila ustrezno odpravljena in še vedno obstaja.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
A nima vsaka na novo vgrajena stvar vsaj leto dni garancije? Mislim da če npr. zamenjajo injektor v motorju ima potem tisti injektor eno leto od dneva vgraditve, tak je bilo rečeno mojemu očetu, ko so mu ga zamenjali!

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ne. Velja samo za izvengarancijsko popravilo/nakup/menjavo. Garancija na garancijska popravila velja do izteka prvotne garancije.
Torej če bi sam opravil menjavo motorja izven garancije, ti mora prodajalec/servis dati vsaj leto dni garancije brez omejitve kilometrov za ta nov vgrajeni motor. V principu ti morajo dati vsaj leto dni garancije na vse nove rezervne dele, ki so vrgajeni mimo garancije. Tako to je, vse kar je več, je dobra volja.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no je pa res da so injektorji bili menjani iz garancije! No sem mislil da ima stvar ki jo zamenjajo najmanj leto dni garancije! No vsak dan se zve kaj novega!

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
To je malo čudno. Po tej logiki je servisu v interesu, da ti zadeve pod garancijo na hojladri zrihta in si tako zagotovi tvoj ponovn obisk po izteku garancije, ki pa ne bo več brezplačen.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
To je malo čudno. Po tej logiki je servisu v interesu, da ti zadeve pod garancijo na hojladri zrihta in si tako zagotovi tvoj ponovn obisk po izteku garancije, ki pa ne bo več brezplačen.

Ja, saj tako tudi počno, še nisi opazil?
evil.gif

Se pa da dokazovat, da napaka sploh ni bila nikoli ustrezno odpravljena. Imaš pa tudi firme, ki dajejo nekaj na svojo kakovost, tudi na kakovost garancijskih popravil. Zato celo tudi priznavajo določene napake tudi po poteku garancije, kot garancijske. Vsega je. Od dobrih do slabih. Jaz sem samo napisal, kaj je zakonska obveznost. In zakonska obveznost je, da reč deluje do izteka garancije. To je vse. Vse kar je nad tem, je rezultat tržne tekme za kupce.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Nevem no. Meni so menjali isti del 2x. Prvič mesec dni pred iztekom splošne garancije, drugič pa po sedmih mesecih od menjave. Niso nič komplicirali, vse je bilo zastonj. Jaz mislim, da se garancija podaljša za leto dni za zamenjani del. Sicer pa vedno prej vprašam kako je z garancijo za vgrajen nadomestni del. Zato je včasih dobro biti radoveden.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Klikanje iz motorja? Si prepričan da niso injektorji, ker imajo vsi 2.0 durateci zelo glasne injektorje.
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Povej malo več za kater avtomobil se gre, motor itd... in zakaj so ti ga menjali...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Če ima avto npr. 3 leta garancije in mu npr. menjalnik odpove 6 mesecev pred iztekom. Ko ga zamenjajo začne menjalniku teči 3 letna garancija in ne 1 letna, torej bo veljavna tudi ko poteče prva 3 letna garancija.
Prvotna garancija začne teči za zamenjan del od začetka, samo to sem hotel reči. Nekateri tega ne vedo.