eSata mi nic ne koristi, ker ga iMac nima... In dosedaj sem bil zelo zadovoljen s hitrostjo na vodilu FireWire 800 ... Z WD drugace nimam problemov... Imam se enega 1TB essentials na USB 2.0 kot disk za Time Machine backup in deluje brez problemov... Res pa je, da se ni star dve leti...
Danes je kupovanje diskovja tako ali tako loterija. Za nobenega ne more nihce garantirat, da bo deloval brez okvar ... In tale WD, ki mi je zacel delati probleme, je deloval dve leti non-stop ... In tudi ni crknil noben od diskov...ampak krmilna elektronika... vsaj ce lahko zaupam podatku, ki ga je dal WD Drive Manager, kjer pri obeh diskih pise, da sta OK ... Odpiral nisem, ker je zadeva v garanciji, ki znasa 36 mesecev
... Razlog za nekoliko drazji nakup je bila ravno 36 mesecna garancija (poleg vodila FW800)... in izkazalo se je, da odlocitev ni bila napacna... Vsaj upam, da se bo zadeva normalno iztekla. Omenjeni WD Studio, ki bi ga sedaj kupil, ima "samo" 24 mesecno garancijo...
Druge resitvem, ki bi me mogoce zanimale, pa so predrage... recimo kaksen NAS, kot je recimo Drobo (http://www.datastudio.si/DataStudio/Drobo.html), kjer je samo skatla za diske drazja kot v mojem primeru cel izdelek... ali MACRay PRO RAID diskovno polje na FW800, ki pa je tudi drazje od tega... Naj bi pa zadeva bila precej bolj zanesljiva ...