Galaxy S - firmware

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Pozdravljeni. Na SGS - i9000 bi rad naložil zadnji firmware, ki ima slovenski jezik ter T9 v slovenščini.

S programom Kies ga ne morem update-at, ker mi napiše da moj firmware ni mogoče update-at!

Prosim za nasvete. Hvala

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Ne, sem na Mobitelu
frown-1.gif

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Bom poskusil. Najprej tvojo varianto @bvader, če pa ne bo delovalo pa še drugo. Javim rezultat!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kaj pa misliš, da sem ti jaz prilimal?? lol Zadnji open europe v. 2.3.6 - I9000OXAJVU_OXA

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Vidim, da je rom v obeh primerih isti in ga že imam na telefonu! Vključuje slovenski jezik, T9 ni slovenski! Firmware je totalna nestabilna polomija!

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
@rawr, kateri firmware mi predlagaš. Pustiva T9, rad pa bi slovenske menije in šumnike!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Žal je to zadnji uradni rom s slovenskim jezikom. Custom romi na xda developers skoraj zagotovo ne vsebujejo slovenskega jezika, drugi po vrsti na linku uk/ireland pa ga tut ne vsebuje. Tako da ti predlagam, da preklopiš na angleški jezik in sprobaš I9000OXAJW5
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Jaz na SGS uporabljam AOKP JB build 4 in Semaphore kernel 2.2.0 - pravzaprav odlična kombinacija, čeprav še kakšna drobnarija manjka (če primerjam z AOKP ICS, ki so ga res izpilili).
Slovenščina je v seznamu, nisem pa je kliknil, da bi videl, če res prestavi sistem v slovenščino. Tipkovnico pa ima slovensko, vendar je ravno tam ena tistih drobnarij (uporablja QWERTY namesto QWERTZ za slovenščino). Seveda pa lahko ločeno od tega izbereš kakšno drugo tipkovnico.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Sam imam CM10 in z njim čisto nov telefon. Neverjetna razlika. Slovenščina deluje brez težav. Tipkovnica tudi. Ne vem pa če ma T9. Nisem nikoli uporabljal.

Nazadnje urejeno:

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Meni je tudi luštno zamenjat rom. Samo mi je šlo vedno na živce, da kakšna malenkost ni delovala, kot bi morala. Ali kakšen programček, ali kaj pri smsih, ali kaj pri budilki, ali kaj pri nastavitvah glasnosti ipd.
Skratka nič pomembnega, ampak zame dovolj, da mi je paralo živce in sem na koncu vedno pristal na zadnji "uradni" različici.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Kakšna malenkost še manjka tudi pri "moji" JB verziji.
Ampak ICS verzija AOKP je pa res kot iz škatlice. Precej uporabljam telefon in se pravzaprav ne spomnim, da mi kakšna zadeva ne bi delala.

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
@krava, ker sem laik, bi te prosil za linke in navodila za instalacijo ICS - AOKP.

Hvala.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Takole je - če imaš enkrat CWM (Clockworkmod), potem je povsem enostavno. V recovery meniju pobrišeš vse data in cache, potem pa namestiš zadnji ZIP.

Ogromno je napisano v tej temi.

Če si čisti začetnik, ti tole vseeno ne bo pomagalo. Pred časom sem na blogu sicer pisal navodila, kako zamenjati osnovni ROM z takšnim, ki ima CWM in je Rootan (še za GB). Ko to narediš, se ti odpre vse zgoraj navedeno (pravzaprav potem samo še nameščaš novejši ZIP in namestitev je opravljena v minutah). Hec je le, da tisti uporabljeni link ne deluje več.
Navodila na blogu

Saj mogoče bo kdo našel še kakšen enostavnejši nasvet.

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Na telefonu imam
bonk.gif
.

Sedaj pa potrebujem link za download AOKP ICS
wink-1.gif
! Navodila za namestitev bodo pa verjetno na blogu prava.

Ali bom za menjavo ROM-a potreboval še kaj drugega?

Najlepša hvala za odgovor.