Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Jaz bi itak samo osnovno vzel, ker žena ma samo 5% bonusa. Ko bi prilezel do 50 se pa gre pač drugam
Bolj bi bil problem takrat, če bi, pa upam da ne bo, kam počila, pa da zavarovalnica nebi tega krila... (pač propad, ipd...)
Dobra ideja, vseeno se mi zdi ena druga še boljša. Če ima sedaj 5% popusta, to pomeni PR 13(premijski razred). In res, kot praviš letos vzame pri G24, ki je res očitno najceneje.
Takoj naslednje leto pa gre na Tilijo, saj pri njih napreduješ dva razreda na leto. Tako bi v 1 letu pri G24 in 4 letih pri Tiliji bila že na 50 % (PR 4).
Sicer pri Tiliji so čisto običajne cene, vendar tukaj:
http://avtozavarovanje.com/
Ti zrihtajo veliko ugodneje, zavarovan pa si pri Tiliji. To je agencija, ki dela za Tilijo. Kar pomeni, da je ugodneje, kot tudi da napreduješ za dva razreda.
Jaz sem se letos res zavzel in res prebrskal vse ponudbe po večini agencij in vseh zavarovalnicah in zame je bilo tole nejceneje + bombonček: naslednje leto napredovanje za dva razreda. Tole za dva razreda mislim da ima edino Tilija. Ko sem jaz zbiral ponudbe, G24 še ni obstajal.
Dal sem poizvedbo tudi enemu agentu, ki je precej aktiven alterjevec, povedal sem mu tudi, za koliko imam ponudbo pri temu posredniku od Tilije. No, takrat se mi ni več oglasil na zasebno, kar je bil zame dokaz, da sem imle v roki res najugodnejšo ponudbo.
Aja, pa še to, Pri Tiliji, kot tudi pri G24 lahko prideš vse do 1. premijskega razreda, kar pomeni, da če povzročiš nesrečo, padeš v PR 4 in imaš še vedno 50 % popusta. To ima po novem tudi Generali, kjer je celo tako, da ko si enkrat v PR 4, naslednje leto avtomatsko prideš v PR 1 in tam tudi ostaneš, če v enem letu ne povzročiš več kot dve nesreči in ne več kot 3 v dveh letih.
Partnerka, ki je sicer do sedaj bila pri Adriatic Slovenica v PR 3, je pa kakih 10 dni nazaj uredila zavarovanje pri Zav. Maribor, kjer imaš možnost odkupa prve škode zelo ugodno, njo je prišlo to samo dodatnih slabih 5 EUR.