g24

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Sem naredil nekaj izračunov in v primerjavi z g24 lahko vsakemu naredim cenejšo ponudbo. Ali pri Generali ali pri kaki drugi zavarovalnici. Tako da Ljubljančani in okolica, kar na zasebno sporočilo.

Morda tudi prednost imeti mene za svojega zastopnika, ker sem sicer pravnik in ti pomagam pri reševanju kakšnih pravnih težav. Spletna stran ne more pomagat.
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Sem naredil nekaj izračunov in v primerjavi z g24 lahko vsakemu naredim cenejšo ponudbo. Ali pri Generali ali pri kaki drugi zavarovalnici. Tako da Ljubljančani in okolica, kar na zasebno sporočilo.

Hja...še vedno je veliko odvisno od posameznega primera..kolikor sem preračunaval različne realne primere do sedaj, sem bil v nekaterih primerih cenejši, v drugih pa rahlo dražji. Treba se je zavedat, da so za g24 ob formuliranju zavarovanja spet določili določen krog strank, za katere bo le-ta dejansko najugodnejši in do največjih razlik prihaja če se dodaja ali odvzema kasko kritja.... če ni kaska v igri so načelma ugodni, če pa je, so pa predragi
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Spletna stran ne more pomagat.
smile-1.gif

zmaga.gif

Na to dejstvo večina ljudi pozabi, v glavi imajo samo (morebitno) cenejšo premijo......

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik japke pravi:
nikjer ne najdem.. koliko je odbitna franšiza pri G24?
Wizz ima 300-600-900 EUR

Iščem, iščem..pa ne najdem....

@Mare2 - imaš mogoče ti kakšne info o tem ali bom moral malce obiskati Generali?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Citat:
@Mare2 - imaš mogoče ti kakšne info o tem ali bom moral malce obiskati Generali?

Nič nomo na G hodil, sklenil bomo zavarovanje pa tud če je dražje, pa če ne vemo potankosti
evil.gif

Franšiza:
splošni kasko 1% od NNV
delne kombinacije 0,5% od NNV

Glede ma to, da je na kombinacije franšiza in da pol ko do pride do škode stranke pozabijo in so pol jezne/razočarane...

No sej, je bil že zadnji čas da je Generali odreagiral glede na to koliko je izgubljal portfelj, sam se bojim da bodo s tem več škode
naredili svoji prodajni mreži kot pa ostalim zavarovalnicam...

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik japke pravi:
nikjer ne najdem.. koliko je odbitna franšiza pri G24?
Wizz ima 300-600-900 EUR

Iščem, iščem..pa ne najdem....

Kopirano iz zavarovalnih pogojev... Do pogojev ne moreš priti, dokler ne vpišeš vseh osebnih podatkov in greš na povzetek . kjer se moraš strinjati z njimi in jih lahko prebereš (meni osebo zelo mimo pristop - sam bi si pogoje rad prebral že na samem začetku).

3.8. člen: SOUDELEŽBA ZAVAROVANCA PRI ŠKODI
(1) Z zavarovalno pogodbo je dogovorjeno, da zavarovanec sam nosi del
škode zaradi česar se dajatev zavarovalnice zniža za znesek
soudeležbe zavarovanca pri škodi (franšiza).
(2) Zavarovalnica ne povrne škode, ki je manjša od franšize. Če pa je
škoda višja, se od nje odbije franšiza.
(3) Franšiza je v zavarovalni pogodbi določena v odstotku od nabavne
vrednosti novega predmeta zavarovanja na dan škodnega dogodka in
sicer:
1) pri zavarovanju vozila pred nevarnostmi splošnega
avtomobilskega kaska: v višini 1% od nabavne vrednosti novega
predmeta zavarovanja na dan škodnega dogodka;
2) pri zavarovanju vozila pred nevarnostmi delnega avtomobilskega
kaska: v višini 0,5% od nabavne vrednosti novega predmeta
zavarovanja na dan škodnega dogodka.
(4) Pri zavarovanju vozila pred nevarnostmi splošnega avtomobilskega
kaska velja, da se franšiza upošteva pri vseh zavarovalnih primerih.
(5) Pri zavarovanju vozila pred nevarnostmi delnega avtomobilskega
kaska velja, da se franšiza upošteva pri vseh zavarovalnih primerih iz
naslednjih kombinacij:
1) kombinacija kraja;
2) kombinacija parkirišče;
3) kombinacija steklo;
4) kombinacija svetlobna telesa in ogledala;
5) kombinacija divjad.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
ksz...

Bravo res, jim je za čestitat... torej imamo na trgu ponovno izdelek, ki izgleda najugodnejši a v resnici je daleč od tega, če seveda nimaš samo AO & AO+, temveč potrebuješ tudi polni kasko ali delne kasko kombinacije. Pričakovano.
Dejstvo pa je prav tako, da če imaš potrebo samo od odgovornosti pa res lahko poceni "čez prideš" (na račun potrebe po kasku drugih seveda).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ksz...

Bravo res, jim je za čestitat... torej imamo na trgu ponovno izdelek, ki izgleda najugodnejši a v resnici je daleč od tega, če seveda nimaš samo AO & AO+, temveč potrebuješ tudi polni kasko ali delne kasko kombinacije. Pričakovano.
Dejstvo pa je prav tako, da če imaš potrebo samo od odgovornosti pa res lahko poceni "čez prideš" (na račun potrebe po kasku drugih seveda).

Torej, če vzamem samo AO se mi izplača tole? Oz recimo še AO+, ker je tam zraven asistenca, ki bi jo za star avto za vsak primer vzel?

Edino tole me bega: Opomba: Vse prikazane premije vsebujejo davek od prometa zavarovalnih poslov v višini 6,5 %. Davek na dodano vrednost v skladu s prvo točko 44. člena ZDDV-1 ni bil obračunan.

Cena je potem tista, ki kaže v prvem koraku, ali opalijo še 20% gor?

Za svoj avto, ki bo kasko pa ostajam tam kjer sem sedaj
smile-1.gif

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Saj ti piše, da DDV ni bil obračunan. Poglej kakšno staro polico in boš videl, da DDV-ja ni.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preveri glede asistence... Ena izmed zavarovalnic na G (pa res ne vem katera) je imela zelo omejeno asistenco, za stara vozila pa je ni hotela skleniti. Smo o tem še na tem forumu debatirali...

Dejansko je asistenca tudi meni eden izmed pomembnejših faktorjev... Da pokrije tisto kar želim (prevoz avta do doma ne samo do najbližjega mehanika, nadomestni avto na mesto dogodka, enakovreden nadomestni avto -torej če nas je sedem v avtu potem tudi nadomestni avto za sedem, itd...)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Kaj vključuje avtomobilska asistenca?

- pomoč na kraju okvare ali poškodbe vozila,
- nadomestno vozilo,
- vleko vozila oziroma prevoz vozila,
- dostava rezervnih oziroma nadomestnih delov,
- dostava dizelskega ali bencinskega goriva,
- dostava rezervnih avtomobilskih ključev,
- pomoč v primeru smrti zavarovanca v tujini,
- iskanje zavarovanca.

Hja, nikjer nič drugega ne piše kot tole, številka je pa od generali asistence.

Načeloma jaz rabim samo, da ženi kje avto odleti, da ga prišlepajo do servisa
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Menda je bila tema debate ta, sa je nek uporabnik hotel uveljavlati asistenco na 10 let stari Corsi in ga je zavarovalnica (Grawe, Generali, ne bom trdil) odpikala, češ da ima prestaro vozilo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Generali je imel 8 let. Vplačal si polno premijo vendar je asistenca veljala samo v primeru nesreče ne pa za primer okvare zato sem šel na Triglav. Naslednje leto so me klicali, da so ta leta nekaj dvignili vendar se ne spomnim na koliko.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Generali je imel 8 let. Vplačal si polno premijo vendar je asistenca veljala samo v primeru nesreče ne pa za primer okvare zato sem šel na Triglav. Naslednje leto so me klicali, da so ta leta nekaj dvignili vendar se ne spomnim na koliko.
Generali je imel za okvaro 10 let do lanske akcijske ponudbe, oziroma letošnje stalne ponudbe, ko imaš okvaro krito do 15let (osnovna za 5€, komfortna za 10€) ali 20let (ekskluzivna za 15€, premium za 60€).

B81

22. jul 2007
37.007
10.535
113
Torej delni kasko, vetr. steklo stane npr. 500 eur, od tega plačaš torej 2,5 € odbitne franšize? Saj pa to ni hudo.

Če imaš avto vreden npr. 50 000 eur in narediš totalko, je to potem 500 eur odb. franšize. Sicer nisem delal izračuna, pri tej cifri bi moglo zavarovanje bit za jurja cenejše, da bi se splačalo s tem ukvarjat.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
0,5 % odbitne za delni gre na vrednost novega vozila ne na vrednost nadomestnega dela.vsaj tako sem jaz razumel.