Fotokopirni stroj

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ker je naš fotokopirni stroj že zelo zmatran razmišljamo kaj naj storimo. Servis, ki se ga naredi pri sedanjem stane od 150 do 200 eur in se ga dela od pol leta do enega leta. Ta strošek se mi zdi dokaj visok, glede na to, da se naredi od 10k do max 15k kopij. Zanime me če ima kdo izkušnje z novejšimi stroji. Kakšnega priporočate in tudi kakšni so stroški servisa. Poudaril bi, da rabim samo fotokopirni stroj in nič drugega, takšnega, da lahko kopiraš A4 in A3 in nič drugega. Pomembno je, da je enostaven, ker dosti različnih ljudi kopira in ne morem vsakega posebej učit, kako se rokuje z njemu.

Hvala za info.

lp

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Kater je dober ne vem, samo če se boš odločal med Canoni ne vzet IR 4570,..ga imamo mi in od nakupa lahko njegovega serviserja štejemo med naš inventar
uf-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
poglej za takim, ki ga lahko priklopiš v mrežo. tako boste dobili tudi zmogljiv in hiter barvni laserski tiskalnik in skener dokumentov

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja vem, da se takšni tudi dobijo, zato sem tudi napisal, da rabim samo kopirca, ker je postavljen med delavnico in pisarno in ga vsi uporabljamo. Printer mam pa itak ločen posebej. Je pa fajn da ni kaka fensišmensi varianta, ker mamo zaposlene fante, ki ne delajo prav nežno s takšnimi stvarmi.

lp

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Em, lahko pa se odločite za najem, vsak mesec vam pridejo popisat števc in plačate po kopiji. Pa nimate pol nobenih stroškov z vzdrževanjem...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Katero podjetje se pa ukvarja z dajanjem fotokopircev v najem? Slučajno veš, koliko potem pride ena kopija na tem najetem aparatu? Kako je z tonerji (kdo krije ta strošek)?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sem malo gledal najem strojev od neke firme, ki oddaja canon. Zadeva je sicer ugodna, vendar moraš zelooooo veliko kopirat, da se izplača. če se ne motim je pisalo, da je treba naredit vsaj 8k kopij mesečno, da obvelja takšna cena, če ne pa moraš plačat še 128 eur pavšala. Mi pa naredimo v letu cca 15k kopij. Tako, da najem razen, če ni kakega boljšega ponudnika zaenkrat odpade.

lp

borisbe

Zelenc'
2. feb 2011
1
0
1
pozdravljeni

Jaz pa se mnenja da je najboljša mašina Konica Minolta jih uporabljam v kopirnici prej smo dela z Canonom (katastrofa)

konica minolta slovenija so zakon Maribor. (pokritost servisa po celotni sloveniji)