Fotografija meseca

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Ste zainteresirani, da bi se ponovno začel ta natečaj oz. tekmovanje? V kolikor, bi bilo dovolj zanimanja se bo zopet zagnal projekt..

Lp, Gašper

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
count me in ...
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
2x

Ne vem, če ni bilo eno od pravil, da mora biti fotografija posneta znotraj meseca ko je potekalo tekmovanje

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
RAVILNIK ZA FOTOGRAFIJO MESECA NA ALTER.SI

Na natečaju za fotografijo meseca lahko sodelujejo vsi registrirani uporabniki na ALTER.SI

Na elektronski naslov alter.fotografija@gmail.com pošljite ustrezno obdelano fotografijo, katere daljša stranica meri največ 800 px.

Fotografije sprejemamo do vključno zadnjega dneva v mesecu do polnoči (23:59:59), fotografije poslane pozneje se uvrstijo v natečaj za naslednji mesec. Prvi teden v naslednjem mesecu bomo objavili fotografije poslane do navedenega termina, sledilo bo glasovanje za fotografijo meseca, in sicer do vključno 15. dneva v mesecu. Nato bo anketa zaklenjena, vsak uporabnik pa fotografijo lahko oceni samo enkrat.

POGOJI OBJAVE
1. Poslane fotografije morajo biti last uporabnika, pošiljatelja. Pri pošiljanju naj vsak obvezno vpiše stavek: "Izjavljam, da je fotografija moje avtorsko delo in da po njeni objavi na alter.si forumu avtorske pravice ostanejo v moji lasti." V kolikor ni tega pripisa, fotografija ne bo objavljena. Za morebitne zlorabe fotografij forum Alter.si - spletna scena ne odgovarja.
2. Vsak uporabnik mesečno lahko doda po eno fotografijo. Če jih odda več, se upošteva prva poslana fotografija.
3. Pošljete lahko samo fotografijo, ki še ni bila objavljena na alter.si forumu, fotografija mora obvezno vsebovati tudi naslov oziroma ime fotografije (naslov naj bo posebej dopisan k fotografiji, torej naj ne bo napisan čez fotografijo), poslane fotografije pa ne smejo vsebovati tekstovnih ali grafičnih podpisov avtorja fotografije.
4. K poslani fotografiji v vašem elektronskem sporočilu obvezno navedite vaše uporabniško ime na Alter.si forumu, ki pa pri objavi fotografije ne bo objavljeno.
5. Zmagovalna fotografija meseca je tista, ki doseže največje število glasov.
6. Vodja natečaja si pridržuje pravico, da fotografijo ne objavi, če po njegovem mnenju ni primerna za objavo.
7. Član, katerega slika se ocenjuje, se strinja z objavo le-te na portalu in z vsemi pogoji in pravili natečaja za fotografijo meseca.

Veliko dobrih posnetkov vam želimo in vas vabimo k sodelovanju!

Ukinil bi pošiljanje na mail. Povečal bi na 3 fotke na uporabnika na mesec, da je bolj zanimivo in več dobrih fotk za videti...

Sploh tale z mailom mi je bila bedna. Nalepiš v temo in je. Tudi omejevat velikosti ni treba, itak bodo povečini na drugih strežnikih.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
RAVILNIK ZA FOTOGRAFIJO MESECA NA ALTER.SI

Na natečaju za fotografijo meseca lahko sodelujejo vsi registrirani uporabniki na ALTER.SI

Na elektronski naslov alter.fotografija@gmail.com pošljite ustrezno obdelano fotografijo, katere daljša stranica meri največ 800 px.

Fotografije sprejemamo do vključno zadnjega dneva v mesecu do polnoči (23:59:59), fotografije poslane pozneje se uvrstijo v natečaj za naslednji mesec. Prvi teden v naslednjem mesecu bomo objavili fotografije poslane do navedenega termina, sledilo bo glasovanje za fotografijo meseca, in sicer do vključno 15. dneva v mesecu. Nato bo anketa zaklenjena, vsak uporabnik pa fotografijo lahko oceni samo enkrat.

POGOJI OBJAVE
1. Poslane fotografije morajo biti last uporabnika, pošiljatelja. Pri pošiljanju naj vsak obvezno vpiše stavek: "Izjavljam, da je fotografija moje avtorsko delo in da po njeni objavi na alter.si forumu avtorske pravice ostanejo v moji lasti." V kolikor ni tega pripisa, fotografija ne bo objavljena. Za morebitne zlorabe fotografij forum Alter.si - spletna scena ne odgovarja.
2. Vsak uporabnik mesečno lahko doda po eno fotografijo. Če jih odda več, se upošteva prva poslana fotografija.
3. Pošljete lahko samo fotografijo, ki še ni bila objavljena na alter.si forumu, fotografija mora obvezno vsebovati tudi naslov oziroma ime fotografije (naslov naj bo posebej dopisan k fotografiji, torej naj ne bo napisan čez fotografijo), poslane fotografije pa ne smejo vsebovati tekstovnih ali grafičnih podpisov avtorja fotografije.
4. K poslani fotografiji v vašem elektronskem sporočilu obvezno navedite vaše uporabniško ime na Alter.si forumu, ki pa pri objavi fotografije ne bo objavljeno.
5. Zmagovalna fotografija meseca je tista, ki doseže največje število glasov.
6. Vodja natečaja si pridržuje pravico, da fotografijo ne objavi, če po njegovem mnenju ni primerna za objavo.
7. Član, katerega slika se ocenjuje, se strinja z objavo le-te na portalu in z vsemi pogoji in pravili natečaja za fotografijo meseca.

Veliko dobrih posnetkov vam želimo in vas vabimo k sodelovanju!

Ukinil bi pošiljanje na mail. Povečal bi na 3 fotke na uporabnika na mesec, da je bolj zanimivo in več dobrih fotk za videti...

Sploh tale z mailom mi je bila bedna. Nalepiš v temo in je. Tudi omejevat velikosti ni treba, itak bodo povečini na drugih strežnikih.

Se strinjam s predlogi.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No saj predlogi niso slabi ampak mislim, da je bilo tisto pošiljanje preko maial zgolj zaradi tega, da se ohrani anonimnost pri fotografijah. Ampak mene ne moti, ča pač vsak svojo nalima in se naredi anketa. Preprosto in gas
smile-1.gif

Aja ej a bodo (če bodo) fotke lahko z watermarkom?
grin1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
No saj predlogi niso slabi ampak mislim, da je bilo tisto pošiljanje preko maial zgolj zaradi tega, da se ohrani anonimnost pri fotografijah. Ampak mene ne moti, ča pač vsak svojo nalima in se naredi anketa. Preprosto in gas
smile-1.gif

Aja ej a bodo (če bodo) fotke lahko z watermarkom?
grin1.gif

Aha, tu se pa strinjam...anonimnost bi pa res bila nujna. Zaradi tega sem pa zdaj bolj za mail.
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Eh, pa saj niso neke nagrade v ozadju. Še na drugih foto portalih imajo ne-anonimne natečaje.
smile-1.gif
Jaz to bolj jemljem za zabavo.

Nazadnje urejeno:

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Zastal projekt?

Dobra ideja, no kar se anonimnosti tiče se mi zdi, da bi lahko imel vsak toliko moralne higiene, da bi glasoval za najlepšo, ne za uno od prjatla, sj smo valda dost stari... Tko da proti anonimnosti.

Kaj pol? Bi mogla bit fotografija posneta znotraj meseca? Bi bila tematika meseca določena?

Pa pomoje je zadosti 1 fotka na mesec, ker če ne lahko kaj hitro rata nepregledno.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
pa datum bi bil določen? da ne bi en pejstal že na začetku meseca... pa pol ko se glasuje... bo človek itak že pozabil, kaka je bla čigava na začetku meseca...

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Ni zastal, jaz sem bil v franciji sedaj pa ni bilo časa se s temu ukvarjat. Po novem letu se bo vse skupaj začelo upoštevajoč vaše predloge.
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Mislim zarad ene fotografije se tako sekirat. 1 fotka na teden , 1 tema, lepo nalepš, se naredi anketa in buf imaš fotko tedna. Fotka mora biti slikana tisti teden, mora imeti zelo malo post-editiranja. Če pa kdo od koga druzga fotko nalepi pa zmaga pa nej ima svoj veselje. Sej je on na slabšem.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Se ze pisejo nova pravila upostevajoc vase predloge, edino tisti ki bi dajali foto z watermarki mora biti nujni vas ime cez sliko, ali lahko dodate custom watermark brez imen? Drugace pac se bomo zanasali na postenost glasovalcev
smile-1.gif