Fotkič DSLR do 550 ojrov

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
aja, in ni važna mašina, važna je leča - jaz sem še vseeno 3/4 mojih top fotk sproduciral s 50 mm f/1.8 II, ne glede na to, na katero mašino je bil obešen ...

Leče so pa ravno najmočnejši argument za Olympus.
wink-1.gif

p.s. Vsakemu svoje, tele poste pišem samo zato, ker se tukaj gor namerno ustvarja nerealna in neobjektivna slika, da je vse, kar ni Canikon, zanič. Vsaj od profesionalcev pa bi pričakoval malo objektivnosti. Glede na to, da imajo njihove besede "večjo" težo, ker so s stvarmi zaradi narave dela bolj seznanjeni.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
okej ... okej ... delno imaš prav, ampak ...

takole je z moje strani. fotkal sem z vsemi največjimi proizvajalci fotičev oz. z njihovimi fotiči. torej, Pentax/Samsung, Sony, Olympus, Nikon in (no shit Sherlock
grin1.gif
), temveč zato, ker mi rokovanje s Canonovimi aparati najbolj ustreza. dobro, gremo naprej ...

Olympus je ... za svojo ceno res dober. leče, vem, da ima ene najboljših. ampak ravno to - koliko časa je E-30 zunaj, koliko časa je E-3 zunaj. če bi tudi sami nekaj naredili v smeri profesionalne fotografije, bi mogoče bilo slabše. ko sem sam vstopal v DSLR svet, sem mislil nabavit itak Olympusa - zakaj - ker bi takrat za najmanj denarja dobil največ. ampak - štos je v tem, da če bi danes hotel nabavit nekaj novega oz. od njih naprejdnejšega - sej ni. ne obstaja. zato mi Olympus ne diši. pa dela super produkte, super fotiče (DSLR, da ne bo pomote) in odlične leče. ampak, kaj mi to pomaga, če sem takrat, ko sem imel E-3 na testu, rabil ne vem koliko časa, da sem nastavil osnovne stvari. tudi pri Nikonu mi gre hitreje, pa ma menije tako zavite, kot ena čreva ... to je tisti največji minus ...

kar se pa tiče kompaktov - če ti povem, da imam Panasonic tz6 in ne katerega od Ixusov ... ?
wink-1.gif

dost prepucavanja, dejmo pobu pomagat, kaj nej nabav. js pravim nekaj od Canona.
evil.gif

joke, joke - za amatersko rabo, kar koli od vstopnega razreda nabavi (ob predpostavki, da bo znal dobro delati s tem fotičem), bo dalo zelo lepe rezultate. samo ukrotiti ga je treba.
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Jebiga, to je pa ergonomija. Vsaka firma ima svojo. Enim paše, drugim ne. Jaz z njo nimam težav, ker sem na Olympuse navajen. Verjamem pa, če bi prvič dobil v roke fotoaparat, da bi me množica izbire malo zastrašila.

Kar se bodyjev tiče, sem omenil, da Olympusu manjka en body najvišjega ranga. Pravijo, da naj bi ga dali ven letos za Photokino.

Bottom line: prejšnjih sporočil nisem pisal zato, da bi poveličeval Olympus in pljuval vse ostalo, ker danes praktično ni slabega DSLRja. Z vsakim se je pa treba naučiti delati in ga optimalno izkoriščati, spoznati slabosti in prednosti. Predvsem mora iti pa vsak v trgovino, vzeti aparat v roke in ga preizkusiti.

Sicer pa zate vem, da imaš v žepu še Panasonica, to o kompaktih je letelo na ostale, ko smo v eni sosednji temi debatirali o tem, kaj je najboljše.
wink-1.gif

p.s. A pri Canonih ni tako, ko uporabljaš fleš brez slow sync, da ima najdaljši čas npr. 1/60? Ko doseže ta čas, kompenzacija ne bi smela imeti več drugega vpliva kot jakost fleša. Moj Olympus deluje tako, da za najdaljši čas vzame 1/(2*goriščnica), ker je crop factor 2. Nekako sem mislil, da je pri ostalih podobno. Je pa tudi res, da P(rofessional
hysterical-1.gif
) nisem uporabljal že celo večnost. Vedno uporabljam A ali M.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Jebiga, to je pa ergonomija. Vsaka firma ima svojo. Enim paše, drugim ne. Jaz z njo nimam težav, ker sem na Olympuse navajen. Verjamem pa, če bi prvič dobil v roke fotoaparat, da bi me množica izbire malo zastrašila.

Kar se bodyjev tiče, sem omenil, da Olympusu manjka en body najvišjega ranga. Pravijo, da naj bi ga dali ven letos za Photokino.

Bottom line: prejšnjih sporočil nisem pisal zato, da bi poveličeval Olympus in pljuval vse ostalo, ker danes praktično ni slabega DSLRja. Z vsakim se je pa treba naučiti delati in ga optimalno izkoriščati , spoznati slabosti in prednosti. Predvsem mora iti pa vsak v trgovino, vzeti aparat v roke in ga preizkusiti.

zmaga.gif

@Dizzy: Hvala za nasvete in pomoč toda tm k si napisu da pišem kot da imam 20 sm
hysterical-1.gif

Full velik fotografiram sploh pa naravo k grem z family on trip in to počnem z GSM-jem pa potem urejam v raznih programčkih
uf-1.gif

Na dopostu pofotkam cca. 1500 slik tko da
wink-1.gif
kokr je mosseero napisu- ga je treba sprobat in se naučiti rokovati z njim
kaj drugega mi pa preostane ko ga dobim
smirk-1.gif

Hvala vsem za napisano po dobite 5* (več baje ne gre)
evil.gif

LP,Sheriff

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Če se nameravaž malo bolj vržt v fotografijo, oz. nekaj več časa temu posvetit potem vzami DSLR.

Jaz sem še leto nazaj kupoval kompakta...., zdaj pa eno leto fotkam na DSLR-ju, kupujem 4-ti objektiv in eksterni flash, stojalo že imam...., naučil sem se obdelovat fotke, kupil Dell 24 inčni monitor... fotkanje pa mi je ratalo hobi number 1.
cheer.gif

Tako, da sem še zdaj vesel, da nisem kupil kompakta.

Imaš pa drug tip oseb, ki jim kompakt popolnoma odgovarja in se jim ne da zajebavat z nastavitvami ter obdelovanjem...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zanimivo
smile-1.gif

Jaz sem prišel do 4ih objektivov, zdaj pa sem prodal že 2. Trenutni razmišljam o teh igračkah z velikim senzorjem in brez špegla. Slr mi je enostavno prevelik, ker ga uporabljam samo popotniško, umetniška fotografija me pa en burek briga
smile-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Glih tko kokr si napisu
zmaga.gif

Od nekdaj me to veseli in zdej mam priliko da dobim "soliden" fotkič
cheer.gif

* sm potalu sam enim ni pomoči
grin1.gif

LP,S

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
I`m back
grin1.gif

in sm se odloču za Nikon D5000 pa dokupu bom takoj objektiv
17758-icon_confused.gif
pa mogoče še kj..

Prodajalec mi je ponudu objektiv Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD za 170€ pa če mi poveste aj je to OK k ni orginal Nikon

pa še eno vprašanje, A bo prevelka luknja k osnovni objektiv je do 55mm a ta je od 70mm ?

Thx
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tamron je OK za svoj denar. Pri nas je sicer vse drago in se bolj splača kupit kje drugje. Jaz sem kupil tega tamrona, sicer za pentaxa, v Angliji in me je prišel 90€. Luknje med 55 in 70 pa ne boš opazil. Verjamem, da ti bojo sedaj predlagali vse mogoče objektive za veliko več denarja, ampak je brezveze. Itak ga boš malo rabil.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.123
10
38
Kolk jih bo tole usekal po denarnici? Ker ce si na 700 eur bi se jaz stegnil visje.