[Formula 1] VN Avstralije - Melbourne

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Bolj srečkota je bil zaradi razbitega difuzorjo, to bi ga lahko stalo dirko, front wing menjaš..difuzor pa...

Enako, ko se je zgodilo rosbergu bi se lahko buttno, oz sem skoraj prepričan, da bi se mu in bi celo poljak nesel zmago, ampak je na "srečo" vettel pokazal, da ga lanskoletne bedarije niso izučile in da bo letos delal še večje.

Upam da bodo gume naslednjič boljše.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Drugače sem pa tudi jaz že dooolgo wiljams fan, pa Honda fan, pa newey admirerer ipd....
stupid-1.gif
Tko da navijam za vcel grid.

Potem pa si srecan skoraj po vsaki utrki. Nekdo od teh zmaga sigurno. Moraš da najdeš še kakega mehanicara u BMW Sauberu da navijaš za njega ker oni tudi lahko zmagajo.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Dirke nisem gledal do konca, ker sem mel en turnir...

Joshua, točk jim ne bodo vzeli za nazaj to je tko recmo 95% ziher...lahko se spomneš na 2006 in renojev amortizer...podoben primer.
Spidi.....blage nimam kaj ti trga, če bi dons hami zmagu še zdaleč ne bi odtehtal tega da je Mclaren drek od avta letos (zaenkrat)
Na ostalo pa....zakon...brawniča....
cheer.gif

In ja....res sem na skor vsaki dirki heppy....tudi lansko leto je bil pravi na koncu prvak.
smirk-1.gif

.... sam kimi ma pa še skoz prednost, ker me njegov neuspeh še skoz največ prizadane, na wiljamsa sm pa navajen že dolgo....a nismo vsi.
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Hja..zanimivo tole med trulijem in hamiltonom...

Truli je prvo "zletel" ven, kjer ga je hamilton prehitel:

https://www.youtube.com/watch?v=6qKS9BppALQ

Potem pa je hamilton upočasnil in spustil trulija naprej, verjetno je mislil da ga mora.

Poraja se vprašanje...je dovoljeno prehitet nekoga pod SC, čeprav le-ta "zleti" s proge...oz jo malce zgreši, a nadaljuje vožnjo vseeno? Če ja..kje je tista "meja", ko še rečemo, da lahko to stori ali ne?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Kje je meja odločajo stewarti. V tem primeru je Hamilton naredil pametno potezo, da je spustil Trulija nazaj... si kar predstavljam kako bi gnojnico po njemu zlival, če ga nebi. Sicer pa ni logično, da če nekdo zleti tako konkretno ven s steze, da bi ga potem moral kdor koli spuščat nazaj na prejšnje mesto. Ampak pri pravilih v F1 danes res bolje da se ne tvega. Škoda za Trulija, ker je v tem primeru 25s pribitka pomenilo izpad iz točk.

Mi je pa všeč, da stewarti niso kaznovali Kubice ali Vettla zaradi tiste nesreče. Upam da so s tem postavili nek kriterij, da ne bodo obravnavali čisto vsakega prehitevanja, ki se ne zgodi v boksih...

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
50.000 USD ker se ni ustavil in je vozil naprej z poškodovanim dirkalnikom, +10 mest pa zaradi nesreče. Vsem je bilo očitno da ga bo Kubica slej ko prej prehitel, vendar je bil Kubica neučakan saj se mu je šlo zmago, Vendar je bila dirkaška nesreča in FIA spet serje s temi kaznimi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Počasi...

Baje je vettel dobil dvojno kazen:

Contrary to earlier news, it has emerged that Sebastian Vettel was indeed penalised for his Australian Grand Prix crash with Robert Kubica.

We reported that the German was actually handed his ten-grid penalty for the forthcoming Malaysian round, and a $50,000 fine, for failing to promptly pull his heavily damaged Red Bull to the side of the track.

In fact, the Sepang grid penalty was for his crash with BMW's Kubica with three laps to go, when stewards ruled that Vettel caused the incident, a somewhat harsh decision.

"Should I have let him go? You always want to fight.

Maybe I should have said let him go and bring third back home, but that's life," said Vettel, who had been fighting with Pole Kubica for second place.

The $50,000 fine, meanwhile, was levied because Red Bull officials instructed the 21-year-old by radio to continue to race his three-wheeled car rather than pull it to the side of the Melbourne layout.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Zanimivo da tej novi sanki spredaj niso leteli stran kljub precej trcenjem, Barikelo, Rajkonen...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Resje....lani se je redbullu sesulo komplet vpetje, ko je zapeljal na robnik.
hysterical-1.gif

Sploh baričelo je dobr brusil krilce spredaj...pomoje so to malce pričakovali in so ojačali zadeve, ker 200g karbona res ni omembe vredno proti dodatnemu postanku za krilce.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sodeč po izkušnjah....ja....takoj.

Še lani so krilca letela ob najmanjšem stiku, pa jih je blo težje zadet zarad širine, letos se pa ne da naslonit na drug avto brez da bi krilce naslonil nanj.

Prej si se sam s sprednjo gumo lepo naslonil pa pahnil nasprotnika v pesek.
evil.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

In ja....res sem na skor vsaki dirki heppy....tudi lansko leto je bil pravi na koncu prvak.
smirk-1.gif

.... sam kimi ma pa še skoz prednost, ker me njegov neuspeh še skoz največ prizadane, na wiljamsa sm pa navajen že dolgo....a nismo vsi.
hysterical-1.gif

Si kaj razmišljal da začneš da navijaš za Bridgestone ? Potem bo tvoj favorit dosegu vedno dobar rezultat
zmaga.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
UUUUUU te srbi moja "odprtost"....
stupid-1.gif

Boš frustriral letos? Bi raje tebi predlagal da navijaš za gumarja.
zmaga.gif