[Formula 1] Novice iz sveta III.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj ti bodo se vedno pustili Mariota v nedeljo. Tega ti moram pa jaz sponzorirati, brez da bi imel kaj od tega, prideluje pa samo izgubo.

1 mio / 20 dirk (toliko jih je v koledarju za 2011) = 50000 EUR/dirko. Ker si strokovnjak za RTV, nam zaupaj koliko stane oglasni prostor za eno dirko F1.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
1mio za celotno F1 sezono se mi zdi zelo ugodno....se je berni malce omehčal, ali kaj.

stariata

Pripravnik
12. jul 2010
55
1
8
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Saj ti bodo se vedno pustili Mariota v nedeljo. Tega ti moram pa jaz sponzorirati, brez da bi imel kaj od tega, prideluje pa samo izgubo.

1 mio / 20 dirk (toliko jih je v koledarju za 2011) = 50000 EUR/dirko. Ker si strokovnjak za RTV, nam zaupaj koliko stane oglasni prostor za eno dirko F1.

Nimam pojma o Mariotu, ti mi ne boš nič sponzoriral, kar se pa tiče F! in koledarja dirk in vsega ostalega me pa nič ne zanima, jaz sem rekel, da bom dirke vseeno gledal, za ostalo je bil pa prilepljen citat in lin od kod sem ga vzel. Jasno, ali morda ne?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
No ja, cene oglaševanja, so vsaj na POP tv-ju bile znane. Cena oglasnega spota (30s) je bila med dirko VN 2800€, med kvalifikacijami pa 1000€. Za MotoGP dirko, pa so se cene vrtele okrog 2100€. Vse to so cene za 30s spote. Če je bil spot dolg 15s, se je plačalo 60% 30s spota.

Sedaj pa si lahko izračunate: Recimo 5 oglasnih blokov po cca 3min = 15min, 15min x 5600€ =84000€,
k temu prištejmo še kvalifikacije: recimo 5min oglasov skupaj = 10000€

Rezultat: Na vikend so samo z oglasnimi bloki med F1 pridelali nekako 90k€.

20 dirk x 90k€ = 1,800.000€

To se nekako le grobi izračuni (dejanskega časa oglasnih blokov med prekinitvami nisem štopal)

Vir: Pop tv cenik za oktober (PDF)

Vprašanje pa, kakšen cenik bo imel RTV...

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
neke računice ni, se vidi da je oglaševanje precenjeno ..ne vem če neka škoda , ki se recimo reklamira, toliko prav zaradi oglasa na formuli proda da bi se to splačalo... zelo dvomim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Misliš? Če prodajo 1 avto na dve dirki, imajo profit.

Kaj misliš, koliko pride A4 oglas v cosmoplitanu recimo...več...kot tole na TV, pa se tam reklamirajo neke kreme za babe.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
A4 format v Cosmotu notranja stran je - 1/1 (210 × 280 mm) = 3.300 EUR (cosmo ima doseg 94.700 ljudi)

Sicer pa je tole že čisto off topic.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja no, 30sec bloka med f1 pa je 2800, torej je oglas v cosmu več. Verjamem, da gleda več ljudi f1, kot pa bere cosmo.

ziher se splača, drugače ne bi bilo tega
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hja, spet Tilke zraven... To bo spet en sirok, razvlecen stop'n'go.. Upam, da ne sicer.. Osebno mi najraje videl, da gre vse nazaj v Evropo na klasicna (a tud posodobljena) dirkalisca..

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
di Grassi out, d'Amrosio in... Virgin

Počasi bomo dobili sezname dirkačev za naslednjo sezono, naslednji naj bi nadaljevanje obelodanil Petrov.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
‘Major changes’ set for 2013 Formula 1 cars
21 December 2010

Formula 1 cars are set to take on radical modifications ahead of the 2013 season, according to an investigation conducted by BBC Sport, as team bosses hope to improve racing and in particular overtaking opportunities. The new-style and slightly slower vehicles, inspired by the ideas of designers Patrick Head and Rory Byrne, would have significantly smaller wings and specially-shaped floors.

With the proposals having been drafted by Williams’ Head and Byrne, a major player in the Michael Schumacher domination years at Ferrari, the aerodynamic changes would see downforce being created differently as cars used around 35 percent less fuel and become more challenging to drive, despite speeds decreasing to some extent.

The drafts have now been sent to F1 governing body the FIA in Paris ahead of a meeting for the Technical Working Group (TWG) in January.

The most significant changes would be the following:

- Much smaller front and rear wings

- A far greater proportion of the total downforce of the cars will be created by the underfloor, compared to the wings

- A major reduction in the amount of total downforce created by the car

- To achieve this, the underfloor of the cars will be shaped along its length to generate downforce for the first time since the 1982 season - currently cars have bottoms that are flat between the wheels

- The average proportion of a lap that a driver is able to spend on full throttle to be cut from 70% in 2010 to 50% in 2013

- Tyres will remain large and chunky to ensure cornering speeds remain high

“We are only going to have roughly 65 percent of the amount of fuel and a (limited) fuel (flow) rate - that was a given,” Patrick Head, who with Byrne began drawing up ideas in March, explained to BBC Sport.

“We were just told, 'That's what it will be, you've got to come up with a car spec that is not going to be more than five seconds a lap slower than a current F1 car.’”

“So some circuit simulation was done by Rory at Ferrari and when we'd come up with some numbers, in terms of drag and downforce, it was then to try to come up with a geometry of a car that could try to achieve that.”

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Take avtomobile naj naredijo, pa bo spet formula zelo zanimiva (seveda z vsemi varnostnimi izboljsavami, ki so jih izumili od takrat):