Citat:
Uporabnik medak pravi:
Brani ti to, da imaš dokazilo da si plačal, za kaj si plačal in kaj bo sedaj s tem denarjem. Vsaj tako se dela v poslovnem svetu. Osebno nebi vložili niti 10€ v stvar, za katero ne dobim potrdila, da je firma res prejela moj denar oz. so mi že prej izstavili račun. Pač ne.
In če imaš v roki potrdilo, pa ona panamska firma reče "Prvič slišimo..." boš naredila kaj ?
Kolega ima ta problem z osebo 100 km stran, pa policija po enem letu ni naredil nič, čeprav se točno ve kdo je goljuf in kje stanuje. (in gre za večjo vsoto kot pri mojem vložku v FF)
Bom tak rekel:
Jaz sem ti dolžan 500 EUR, ti pa Francu.
Lahko se odpeljem do tebe, ti dam 500 EUR. Ti pa nakažeš 500 EUR na račun Franca.
To traja recimo pol ure.
Lahko pa je Franc ravno pri meni na obisku in mu dam v roke 500 EUR, pa tebe pokličeva, da je stvar urejena.
Traja pol minute.
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Celotna zadeva je bolj ali manj "na zaupanje". Besede, od katerih pametni bežijo.
A pri Pioneer skladih ne "zaupaš" v Pioneer , da bo pametno vodil naložbe in ustvaril dobiček ?
"Zaupaš", da ne bodo enega dne zginili z denarjem ?
A banki "zaupaš", da ne bo požrla tvoje prihranke.
Vse v življenju temelji na "zaupanju". Razlike so le v tvoji oceni "ali lahko entiteti X zaupam bolj ali manj ?".