Danes je prvi petak v mesecu, zatišje pred buro, vsi čakajo non farm payroll, a jaz si bom zela časa in za vse znatiželjne napisati kaj več o delu z robom Bookerjem.
Začela sem v oktobru in sicer ceneje ker ja bila neka akcija, 799$ namesto, mislim da je drugač 999$.
Po nakazilu denarja preko kreditne kartice, dobi se e-mail dobrdodošlice in ena pogodba v kateri se Rob obvezuje da bo iz novega dijaka naredil uspešnega trejdara, čeprav to lahko traja tudi naslenjih 20 let. Po drugi strani dijak se obvezuje na :
- velik backtestiranja
- nikoli prekršiti money managment ozirima ne riskirati več kot 1% accounta po trejdu
- ako dijak vidi da je zapel, takoj kontaktirati Roba za pomoč
- vsak dan pred začetkom trejdanja prebrati pogodbu, da se človek spomne svojih obljb!
Ko se pogodba potpiše in faxira nazaj, v kratkem se dobi uporabniško ime in password za dijaško platformo, in pot brez povratka se začinja!
Obstaja stara ( po mojem mnenju boljša, bolj temeljita in z domačo nalogo) in nova platforma kje se dobi sve potrebno znanje za uporebo sistema (Arizona rules(AZ)) kateri se sastoji od več faz, odvisno o stanju na trgu.
Na enom mestu se dobi vse od supprta in resistanca, candlesticks patterna, različnih indikatorja, money managementa...
Na platfornmi je tudi pristop do vseh Robovih e-booka, vseh webinaja in chart šola iz preteklosti.
Chart šola se dnevno updejta, med 16 in 17 ure po našem času, posebi za 1 urne in posebi za 5 min karte, kje Rob razlaga trenutno stanje na trgu, kakšne so njegove poteze in ideje v mejah AZ. Čez chart šolu se zelo lepo vidi kako se en sistem razvija, transformira...
V decembru je z radom začel in radio webinar, vsak dan ob pol 15 do pol 16 po našem času, kje razlaga stanje na trgu, premirja tudi delniški trg, upozarja na posledice, recimo rezanja kapmatne stope, kaj se lahko pričekuje v prihodnosti... tudi ima različne goste od psihologa do uspešnih trejdera, direktno odgovara na vprašanja dijakov... in vse to z video zapisom, čeprav se v arhivi lahko dobi sam audio zapis.
Po dveh meseci Rob natedi trading team. Moj tim se sastoji od 9 pozamesnikov, po celem sveti od ZDA, Australije, do Hrvaške. Z članima tima se komunicira prek e-maila, al pa yahoo msn. Vse je zelo zanimjivo, srečaš ljudi sličneg mnenja, lahko izveš kaj več al pa preveriš kaj sploh veš, izmenjuju se trading ideje, trejda se skupa... V kretkem en drugem pomahata uresničiti sanje!
V mentorstvo so uključeni tudi Robovi e-signali, katere pošilja enkrat na teden, tako da se recimo z vloškom od 1 lota na standardnom accountu v dveh meseci da povrnuti vloženi denar.
Moje iskušnje z Robom so zelo pozitivne!
Nasprot pa vem za en slučaj kje je človeg za mentorja zel Dirk Du Toita, napisal je Bird watching in lion country, plačal je 1500$ da bi ga mentor po kratkem spet iskal1500$ če želi doživotno mentorstvo...
Evo poskušala sam čim bolj enostavno pojasniti celo zadevo, če vas še kaj zanima, prašajte!