Fifth gear Europe in Žiga Colja

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ko sem gledal in poslusal uvod sem studiral.. "whadafak so pa to enga latvijca dobil..." ... e vidi, colja
hysterical-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja sej se da rit ja sam...

Ne vem kdo mu da ta del sodeč po delu, tu je neko zalednje in ta ga spretno izkorišča.

Take oddaje so namenjene nam gledalcem in če mi nismo zadovolni pol nima kaj tam delat. Zanimo bi blo dat na finalgear temo in anketo, v kateri naj ocenijo Coljo....pomoje ma gnil approval rating.

Lohk probamo, ker za nas slovence on lohk skoz trdi da smo zavistni in ga zato zatiramo.
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zanimivo je, kako z veseljem sesuvate slovenskega voditelja, ki se je sam uguzil v takšne kroge, hkrati pa se ne vprašate nekaj drugega.
Če je Colja tako zanič, ostali pa posledično toliko boljši...zakaj v Fitfh Gear ne gledamo katerega drugega SLO avtomobilističnega novinarja? Mogoče zato, ker Fifth Gear išče antitalente? Verjetno ne.
Mogoče zato, ker so premalo prodorni in dolgočasni?

Najlažje je kritizirati. Pa pejte še vi za volan, nadrkajte se podatkov o avtu, posnemite zadevo pred kamero, sedite v montažo in pokažite izdelek.

Nisem ravno fen Coljinih produktov, a ga osebno poznam in mu privoščim uspeh. Očitno je producente oddaje prepričal in predvidevam, da imajo ti malce več pojma o svojem poslu kot pa kateri koli slovenski pametnjakovič, bodisi forumaš, bodisi avtomobilistični novinar.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sej zato sem pa napisal, če povprašamo npr. angleže na finalgear.com.
smirk-1.gif

Če ga oni negativno ocenijo tudi trpijo pod Slovenskimi sindromi?
stupid-1.gif

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Tudi jaz poznam Coljo in tud v živo ni velik bolj simpatičen kot na TV-ju, se pa strinjam, da mu je treba priznat določene sposobnosti. Po eni strani je naredil več kot vsi ostali slo. avto-novinarji skupaj, po drugi pa se nikakor ne zna prikupit publiki in ljudem, s katerimi ima opravka.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Mene pa zanima (Colja mi gre na jetra) kaj tako zelo je narobe z njegovo anglescino? Grem stavit, da 70 % osebkov tu se polomi ze v prvem stavku. NJegova anglescina je dalec od kaksnega domacina, a povsem solidna. Kritizirajte politike raje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...mislim, da je bil nastop čisto v redu, tudi sama opis in ocena avtomobila sta bila daleč od suhoparnega. Ne vem sicer, ali je besedilo njegovo lastno delo ali pač ne, meni je bilo zelo všeč. Razni novniarji slo publikacij, učite se pri colji...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pa sej verjetno ni problem v tem da nebi znal angleško. Mene pri njem moti, da izbira take besede, da se prav očitno vidi, da je umetno vseskup. Sicer slovnično govori dobro (pustimo naglas, kateri ga še malo jebe, ampak to je razumljivo) ampak ni pa spontanosti. Preveč komplicira pa čiiiiiiist preveč posnema Clarksona. Meni ni problem gledat kakšne take oddaje brez podnapisov. Zastopim vse, samo pri njemu se pa kar zgubim, ker tok komplicira.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pa sej verjetno ni problem v tem da nebi znal angleško. Mene pri njem moti, da izbira take besede, da se prav očitno vidi, da je umetno vseskup. Sicer slovnično govori dobro (pustimo naglas, kateri ga še malo jebe, ampak to je razumljivo) ampak ni pa spontanosti. Preveč komplicira pa čiiiiiiist preveč posnema Clarksona. Meni ni problem gledat kakšne take oddaje brez podnapisov. Zastopim vse, samo pri njemu se pa kar zgubim, ker tok komplicira.

99% teksta je Clarksonovega, 1% od Maya. Poleg tega da sta on in tekst napacna za taksen avto.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
ALi se samo meni zdi, da zvok in slika nista sinhrona? Ker ko on govori, mi mimika ustnic ne daje občutka, da izgovarja slišane besede, ampak da je bil zvok naknadno dodan oz. tekst v studiu bran.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.772
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

99% teksta je Clarksonovega, 1% od Maya. Poleg tega da sta on in tekst napacna za taksen avto.

Bo kar držalo ja skoraj čisto copy/paste iz dela ko Clarkson testira RR Phantoma in skoraj točno isto reče koliko %poweeeer ima še na voljo.
Kar pa se tiče Colje suhoparno ravno ni bilo ampak se vidi, da čisto nič ni bilo spontano vse je kar nekaj na silo pravil.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, problem colje je samo da ni priljuden... sam sem v zivo videl pred casom kolk je tezil folku za avte...na konc so mu dali range roverja sam da so se ga resli, tisto zavijanje ok PRovke ne bom nikol pozabil, tip pa tezil in tezil... zarad takega pristopa, ga ne prebavim, in s tem posledicno tudi nobenega njeogovega izdelka..zal.

je pa res, da anglescina kot jezik je cist okej, le da govori prisiljeno kot da ima desko v riti...zal skoda.. tip je sposoben (za kaj dosect, magari na silo) a naj tovrstno delo pred kamero pusti komu drugemu, to sem verjetno ze 50 krat napisal.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ampak s tem da je težil in težil je pač dobil avto na test (takšni tudi ponavadi uspejo kot prodajalci), nekdo drug pa pač nebi dobil avtomobila na test, ker nebi vztrajal in težil in potem tudi nebi imel kaj posneti.

je pa čisto normalno da ima "čuden" naglas, saj ni rojen anglež
smirk-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm... da se tudi drugace... brez tezenja
wink-1.gif
verjemi. pac odvisno kak clovek si.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jap, ni dobro sinhronizirano, ker:

- moj 1. rip
- prevec sem skrcil kvaliteto zvoka [velikosti fajla], to pa zaradi tega ker imam slab upload.. in ko se je po nekaj urah le nalozilo na youtube, sem videl, da je zvok za silo, ampak nisem imel casa se enkrat kompresirati in uploadati..

Zal, bo drugic bolje
wink-1.gif

Glede Colje.. model ze na pogled deluje, kot zatezen geek, glas ima prav tako zoprn, njegova anglescina je, kot da bi bral nek sestavek, posiljeno in napiflano, text je pa kopija Clarksona.. Svaka mu cast, da je prilezel kamorkoli je prilezel, samo zal [za moje oci in usesa] on ni tip za na TV.. Za kaksno revijo bi bil mogoce prav kul..

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
dobiš brez teženja samo če si VIP
smirk-1.gif

tebi bi dali na test katerikoli avtomobil?
takšnega porsche-ja ki ga je Colja razbil? bi dobil na test RR Phantom-a?