Fiat Stilo ali Peugeot 307 -nujno

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
lahk dam samo mnenje glede 307 s stilotom nimam izkušenj:

+odlična avtomatska klima (boljša kot v mondeotu istega letnika ali tusconu - drugih ne poznam tolk :p)
+v 110kkm brez problemov. sam redni servisi.
+prostornost in udobje

-build quality je zelo slaba (v sredinski ventilaciji se je goba odlepla in posledično ne gre zapret zračnika, pri sopotniku v amaturki se vidi, kje je bo airbag ven skočil, kljuka v zadnjih vratih šteka tak da včasih negre vrat odpret, v avtoradiu se je zlomil mehanizem za cdje čeprav se sam 2x na leto posluša cdje, ...)
-menjalnik (ni šans, da na hiro menjaš pri bolj dinamični vožnji, ker se zatakne)
-velik obračalni krog
-poraba (bencinski 1,6)

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
307 ne poznam....sem pa za stilota...imel jtd 115....odličen avto,,,vsaj meni je bil...je pa crknil egr...smo blindirali in je laufalo kot veliko.
poraba okrog 4,5.

fritzz

Pripravnik
31. avg 2007
32
0
6
Maribor
V glavnem kupujem večji avto nekje do 6000€ -ta dva sta mi pač nekako izstopala -nisem nevemkaki poznavalec. V poštev pride tudi kakšna xara picaso. Grem pa jutri malo na teren tako da izbor na ta dva ni zabetoniran. Hvala za odgovore

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
-menjalnik (ni šans, da na hiro menjaš pri bolj dinamični vožnji, ker se zatakne)

Baje tudi radi razpadejo oz. zaribajo ...

Na glavno vprašanje pa tako; vsekakor Stilota s tem da ima precej problemov, ampak noben ni fatalen (več ali manj gre za elektroniko in klasičen težave fiatov). Pri pežoju je pa narobe vse po spusku in verjetno gre (poleg 206) za navečji polizdelek te tovarne zadnjih 20 let.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Stilo!

Nobena od znamk ni znana po vrhunski kvaliteti, tako da verjetnost da bo kaj začelo škripat obstaja pri obeh.
Vseeno pa je tale Fiatov JTD splošno znan kot eden boljših dizel motorjev. Možakar na uradnem servisu mi je dejal da zdržijo po pol milijončka kilometrov brez težav. Tu pa tam je šla kaka turbina v maloro, pa še to verjetno bolj po krivdi lastnikov. Pravo nasprotje naj bi bil MultiJet, ki menda kljub boljšim podatkom na papirju, v praksi ni vreden piškavega oreha.

Sam sem imel tri vratnega kar nekaj let in mi je bilo prav težko pri srcu ko sem ga prodal. V šestih letih nisem imel z njim nobenih težav, pa je bil celo čipan iz 80 na 105 KM. Tale iz oglasa mislim da gre celo na 140, če bi ti bilo konjev premalo.

Poleg vsega pa si lahko v Stila še brez težav vgradiš tempomat.. Kako je s tem pri pežoju ne vem.

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Haha, kakšno naključje... pri bajti sta bila oba avta in celo z enako motorizacijo in opremo. No, stilo je bil coupe, ne karavan, ampak mislim da poleg večje riti ni razlik.

307:
- motor res neverjetno len, teh 90 konjev ni za nikamor za tako veliko kočijo, pospeškov nobenih
- armaturka cheap plastika, menjalnik nenatančen in daje občutek da boš glih zdaj vse polomil
- bile so neke težave z elektroniko, z motorjem pa nikoli, je bilo pa treba v nekaj letih zamenjati roke in stabilizatorje
- mehak avto tipičen Francoz

Stilo:
- v primerjavi s 307 je grd ko satan
- motor je znan kot dokaj zanesljiv, prav tako menjalnik, je dosti bolj poskočen od hdi-ja
- sedeži obupni, jaz sem bil zmeraj zmatran po dolgi vožnji, ledvedni del se ne da dobro nastavit
- lega na cesti slaba, zadaj ima poltogo premo... ziblje se tudi ko katrca z original vzmetenjem
- materiali na armaturki in usnje na volanu presenetljivo kvalitetni za tak avto

Torej men se ni dopadel ne en ne drug... če bi se pa nujno moral odločit za enega izmed teh dveh in če bi vzel v zakup da bi me zaradi grdega izgleda bolelo srce vsakič, ko bi ga pogledal, bi vzel Stilota.. dost zgovorno je tudi dejstvo, da ga ima veliko taksistov.

Drugače pa če bi bil jaz v tvoji koži, bi za ta denar kupil Audi A4 Avant 1.9 TDI

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Stilo:
- v primerjavi s 307 je grd ko satan
- motor je znan kot dokaj zanesljiv, prav tako menjalnik, je dosti bolj poskočen od hdi-ja
- sedeži obupni, jaz sem bil zmeraj zmatran po dolgi vožnji, ledvedni del se ne da dobro nastavit
- lega na cesti slaba, zadaj ima poltogo premo... ziblje se tudi ko katrca z original vzmetenjem
- materiali na armaturki in usnje na volanu presenetljivo kvalitetni za tak avto
da še malo dodam:
-poraba od 5,5 (relacija) do 7 (mestna) ob normalni vožnji po omejitvah.
- v notranjosti se dokaj močno čutijo vibracije ob prostem teku. Rešitev je zamenjava nosilca menjalnika s tistim iz 140/150/Abarth Stila ali novega Brava. Vibracije čudežno izginejo in se počutiš kot, da sediš v bencinarju. Cena nosilca cca. 60€ (več o tem KLIK )
- prostora v prtljažnem prostoru je za moje pojme ogromno (k temu pripomore škatlasta oblika avta)
-rešitev za nastavitev ledvenega dela sedeža je, da se sedež z zadnje strani razdre/odpre in se odstrani "šipke" katere onemogočajo "normalne" nastavitve ledvenega dela. Nekaterim pa odgovarja tak položaj v ledvenem delu kot je v originalu.
-znana težava je tudi, da cev katera gre iz turbine v intercooler začne spuščati. Nič kritičnega, na cesti se zaradi tega ne obstane. (več o tem KLIK )
-zamenjava prednjih žarnic je za začetnike kar lep podvig.
-avto je za vožnjo zelo udoben (subjektivno mnenje), je pa res da se v ovinkih, kar precej nagiba.

Glede na to da je avto katerega gledaš letnik 2005 bi bilo pametno narediti t.i. velik servis. Cena cca. 600€ pri pooblaščenem serviserju.

Z nakupom nimaš kaj falit, narediš en dober servis in to je to.

Nazadnje urejeno:

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
ksz.

Merki, če računaš, da je z limuzino višjega cenovnega razreda za 10k+ stroškov letno, ti bojo tale epska jajčka pridelala vsaj 3.5k eu stroškov;), Pa še crknlo bo ama vse po spisku, celo rezervne žarnce baje crknejo, čeprov so zapakirane
wink-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Glede Stilota na žalost ne vem kaj dosti.
P307 2.0 16V S16 sem pa imel pol leta in bil z avtom zelo zadovoljen.
Kupil sem 6 let starega, 130.000km, uvoženega iz Italije.
Edini problem je bil, da če sem zavijal v eno smer in imel vklopljen smernik, se je ob hitrem zasuku volana vklopil smernik za v drugo smer. Avto je pil tudi nekaj malega olja - okoli 1L na servisni interval (mislim da zato, ker je bilo 5W30, če bi uporabil 10W40 naj ga nebi pil).
Menjalnik je bil natančen, motor je lepo vlekel, poraba je bila kolikor toliko zmerna (od 6 do 9L).
Avtomatska klima je delala perfektno, avto se je vozil odlično. Problemov s CD menjalcem ali avtoradijem nisem imel.

zmukec

Zelenc'
30. sep 2009
26
0
1
slo
Ha! A je to sploh vprašanje?? :D

No jaz sem lastnik Stila 2004 letnik, kupljen z 88400km danes zjutraj ko sem se peljal v službo je prelilo na 148000km... No, naj vam povem, NIKOLI v življenju si nisem predstavljal, da bi vozil Fiata, sploh pa dizla... (prej - opel, audi, vw)... Motor JTD je neunicljiv, dela, v dveh in pol letih nikakrsnih tezav, servis poceni, rezervni deli najcenejsi (original kupujem, se ceneje pa kopije), povprecna poraba od 5,1 do 6,3 cisto odvisno kako se vozis in kje se vozis, z 50-imi litri (47-48) naredim 960km !!!! Tisti, ki je rekel, da so sedezi neudobni, no naj takole povem, doma imamo tudi passata (l.2008) in do Nurnberga prides iz Fiata ko gospod, iz VW pa kot, da bi pes gor prisel. Jaz definitivno ne bom zamenjal Fiata. No ta velik servis z novima sprednjima diskoma in ploscicami, vsemi filtri zamenjanimi, vodna pumpa, sponer itd... z delom 550€ za audija x2 :D