Family car za malo dinarja

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.750
6.744
113
pri taščici
Zavedaj se da enoprostorci nekoliko bolje držijo ceno kot kakšni karavani.
Zna se zgoditi da bo da bo pri istem letniku lahko razlika jurja (recimo 2000 letnik), ali pa da boš za isti denar dobil 2 leti mlajšega karvana. Najprej si probaj razjasniti če ti je karavan OK.ali hočeš enoprostorca

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
To, da boš za ta denar našel kaj pametnega,novejšega in zanesljivega (brez naprej programiranih stroškov v roku par mesecev), bo prej izjema oz. vpliv sreče.

Sam pri prodaji mojega enoprostorca opažam čudno obnašanje, ko so ljudje za 'nizko' (namerno pišev v narekovajih) ceno pripravljeni kupiti kakršnokoli novejšo podrtijo, namesto, da bi vzeli kako leto starejši, a res dober in še vedno ugoden avto.
bonk.gif

LP,

Milan

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
vem, saj zato mi je škoda prodajat 13 let star avto, ki dela brez problema in ni vreden več kot 800 €, dajati zraven 2000 €, pa kupit nekaj, kar je lahko še slabše kot to kar vozim sedaj. . . . samo kaj, ko imamo vedno tolko za peljat kamorkoli gremo
grin1.gif

poln prtlažnik, poln strešni kovček, polna potniška kabina
grin1.gif

je pa res, da ko nisem imel kufra, sem imel isto poln rtlažnik, sedaj imam pa oboje polno . . . verjetno bi nam uspel ravno tako katerega koli karavana ali enoprostorca nafilat
aplauz.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
vem, saj zato mi je škoda prodajat 13 let star avto, ki dela brez problema in ni vreden več kot 800 €, dajati zraven 2000 €, pa kupit nekaj, kar je lahko še slabše kot to kar vozim sedaj. . . . samo kaj, ko imamo vedno tolko za peljat kamorkoli gremo
grin1.gif

poln prtlažnik, poln strešni kovček, polna potniška kabina
grin1.gif

je pa res, da ko nisem imel kufra, sem imel isto poln rtlažnik, sedaj imam pa oboje polno . . . verjetno bi nam uspel ravno tako katerega koli karavana ali enoprostorca nafilat
aplauz.gif

V tem primeru ti svetujem čim več ogledov na terenu - s familijo, oz. normalnimi dnevnimi uporabniki avta, da vidiš, ali 'nova' škatla sploh prinese spremembe, vredne denarja.

Jaz sem pred nakupom Mazde MPV pred dobrimi štirimi leti romal od avta do avta s tremi otroškimi avtosedeži in sproti zapiral usta prodajalcem, kateri so trdili, da je v njihovem avtu na zadnji klopi dovolj prostora za mojo mularijo.
evil.gif

Manjšega avta, kot je enoprostorec normalne velikosti, sploh ne pogledam več (odpadejo razni Scenici, Picassi, Mazde 5, Zafire in ostala druščina z zasilno 3.vrsto sedežev).

LP,

Milan

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
evo mene spet
grin1.gif

še vedno gledam in iščem
crazy1.gif

zagledal sem se v Renault Espace delno tudi Marcedez Vito
oboje tam okoli letnika 1999 - 2001 sem gledal pride od 2-4 jurje

kwa mislte
cry12bpy.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
še dvakrat tok prštimej za popravila, vzem raj vr6 sharana, je džabe pa še ponavadi imajo mal kilometrov...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kaj pa stara laguna karavan? po mojem ima ogromen prtlažnik, dobiš pa kar solidno zadevo že za kakih 2500

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
MB Vito je bil baje polom, sploh prvi modeli. Ogromno problemov z rjo, nezanesljive masine crkovale kot za stavo... Espace bencinar pa nimas kaj zgresiti, ce vzames v zakup +10l porabe. Zna pa pri teh letih ze elektronika pocasi mesati strene.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kaj pa stara laguna karavan? po mojem ima ogromen prtlažnik, dobiš pa kar solidno zadevo že za kakih 2500

Tole je jackpot, ce dobis od kaksnega prvega, drugega lastnika. Neverjetno zanesljivi avtomobili in v udobju dalec nad razrednim povprecjem

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Moje mnenje ;
2,2 dizl reno ne glej ker krepava
reno bencin naj bi bil načeloma ok
Vito 74 konj je nepremičnina, ne kupuj ker sem se sam isto nasral s Scenicom 1.9 d s samo 64 konji in avto ne gre nikamor pa še 8 žre

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Pri Renaultih tega letnika išči bencinca z ročnim menjalnikom. Mercedesa vzemi samo, če se sprijazniš z leglom rje (ne moreš verjeti, če ne vidiš).
Jaz mojo Mazdo prodajam, ker sem vzel novejšega Sharana V6 4Motion. Pri ceni je še nekaj lufta, sem pa garantirano 2.lastnik (avto je pri meni od avgusta 2005) in avto je v prvi barvi, brez rje ter odlično ohranjen:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3243905&show=1

LP,

Milan