Nisi bral linka zgoraj?Po mojem je zelo hudi pomanjkanje kontrol kvalitete izdelkov, sploh na področju živil. Naše inšpekcijske službe očitno kontrolirajo le ob kakih mednarodnih aferah.
*Sporno olivno olje v Sloveniji ni del organizirane kriminalne združbe, ki je več let delovala v Italiji in Nemčiji.
Tako nekako. In vsako leto znova smo potrošniki zgroženi nad rezultati, pa kljub temu še naprej kupujemo poceni deviška olja v marketih.Odvzeti vzorci in kontrola nimata nobene povezave s to zadnjo afero, tudi olje je bilo olivno in ne pobarvano sončnično. V slabi tretjini primerov se kakovost ni skladala z deklarirano.
Pomp je pač šel po tej aferi to preverjat in so jim na UVHVVR posredovali podatke zadnje kontrole in pomp je sedaj to pompozno objavil.
Nihče nas ne sili. Imamo kar nekaj dobrih slovenskih pridelovalcev na trgu.Ja, zato pa kupujemo drek po zlatarskih cenah.
Za nas navadne je deviško vsako olje ko ni toplotno obdelano.Za ekstra deviško kvaliteto morajo olive biti pobrane iz veje (torej potrgane iz drevesa, nikakor pa samoodpadle), ter sprešane v roku 24 ur. Potem je samo še deviško olje, po 48 urah (dveh dneh od trgatve) pa niti deviško ne več. Je že fermentacija naredila svoje.
Pa veš da je deviško olje v resnici toplotno obdelano. Že hladno stiskano se segreva na 27 stopinj se mi zdi.Za nas navadne je deviško vsako olje ko ni toplotno obdelano.
Ne zastopim pa tistin fenci restavracij, ki so kot olivno kupovale sončnično, sej še jst vem, da ga sprobaš če ga daš za par dni v hladilnik.
Lahko kaj več napišeš o tem?Za nas navadne je deviško vsako olje ko ni toplotno obdelano.
Ne zastopim pa tistin fenci restavracij, ki so kot olivno kupovale sončnično, sej še jst vem, da ga sprobaš če ga daš za par dni v hladilnik.