Factor banka

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Tako je, morda sem malo čudno napisal, ampak hotel sem povedati da tisto o tem, da bodo deponenti (fizične osebe) dobili obveznice RS ne velja v primeru stečaja.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
RIP
evil.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Imenovali so izredno upravo in za komitente naj nebi bilo sprememb, a to pomeni da se v ponedeljek še da sklenit depozit in vzeti kredit?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.880
758
113
www.jernej.org
Mislim, da ne. Kolikor razumem, bo nemoteno delovalo tekoče poslovanje, ne bo pa možno sklepati novih pogodb (depoziti, krediti, itd).

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.236
3.650
113
Ne.
Sklepanja novih (depozitnih/kreditnih) poslov ne bo več.
Prav tako v postopku likvidacije ni več (logično) nudenja storitev (novim?) strankam.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.617
3.921
113
Ljubljana
hmpg.net
Napaka.
Izredna uprava naj ne bi imela pooblastila sklepanja novih pogod na aktivni strani.
To pomeni kreditov ne sme več dajati.
Depozitno poslovanje pa bo še vedno nekaj časa teklo po starem.

Govorim seveda zgolj teoretično, v praksi nekako ni pametno sklepati depozite v banki, ki je v procesu kontroliranega ugašanja.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
sem stara stranka.
wink-1.gif
. Ferdo ima sicer pomisleke samo..... a nista to trenutno najvarnejši banki za depozite recimo vezeš 4x3= 1 za pol leta?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.236
3.650
113
C/P s Financ:

5. Ali bo banka sklepala nove posle - odobravala nove kredite in sprejemala vloge?
Z začetkom postopka nadzorovanega prenehanja poslovanja banki ne bo več dovoljeno začeti novih poslov ali ponujati storitev novim strankam, kar pa ne pomeni, da ne bo nadaljevala poslov prestrukturiranja podjetij. Izredna uprava bo tudi zavezana, da začne s postopkom prodaje premoženja banke z namenom poplačila upnikov.

igi

Guru
13. okt 2007
5.621
1.217
113
Celje
Citat:
Uporabnik stop pravi:
sem stara stranka.
wink-1.gif
. Ferdo ima sicer pomisleke samo..... a nista to trenutno najvarnejši banki za depozite recimo vezeš 4x3= 1 za pol leta?

to sem tudi jaz razmišljal... če bo seveda še šlo...
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.984
6.870
113
pri taščici
hehe jaz pa ravno razmišljam da bi poslal mejl da mi 13 vrnejo nekaj drobiža ki g aimam še pri njih. Ga raje v nogavico pospravim... Trojka bo rekla da zakon o bančništvu (zajamčene vloge do 100k) ne velja več, potem pa še tistega jurja ne bom imel več.

Kam sedaj z depoziti?

Nazadnje urejeno:

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
uporabik @Spirit je finančni guru, on ti bo znal svetovati, pusti jih na FB:

Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
rolleyes-1.gif

stalno ena in ista vprašanja

ja se splača, ni nobene panike. Jaz imam že 4 ali 5 let pri njih dva depozita ki ju samo podaljšujem. Vsaj inflacija mi ne poje vsega

Vsaj tako je 6.8. trdil.

igi

Guru
13. okt 2007
5.621
1.217
113
Celje
Dobro dejmo zdej resno in brez "kaj je kdo rekel" pred časom.

Situacijo vsi poznamo, približno vemo tudi kam se zadeva pelje.

Torej, kam z življenskimi prihranki? banka v slo, banka v tujini (kje), sef na banki, pod kovter, nabava svinca?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
hehe jaz pa ravno razmišljam da bi poslal mejl da mi 13 vrnejo nekaj drobiža ki g aimam še pri njih. Ga raje v nogavico pospravim... Trojka bo rekla da zakon o bančništvu (zajamčene vloge do 100k) ne velja več, potem pa še tistega jurja ne bom imel več.

Kam sedaj z depoziti?

Jaz že nekaj časa kupujem LEGO kocke.
evil.gif
(če veš kaj kupiti je donos boljši kot vsak depozit).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Niti ni tako pomembno kam bo šel... Tele kockice so za ohranjanje vrednosti na daljši rok...
Počas bo problem sef najet...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.262
5.646
113
Zanimivo da tgrzanu nisi izpodbijal banke na tujem....

2meseca nazaj si mene napadel ko sem spraseval po taki alternativi za NLB

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
1. Tuja banka v Sloveniji (ne Hypo)
2. Sef
3. Banka v tujini

Po finančnih zmožnostih.

Zakaj ne Hypo banka? Ker se po časnikih bere nesposobne novinarje, ki pišejo da gre tudi Hypo banka v likvidacijo? To sploh ni res, ampak gre banka v prestrukturiranje, kar je bilo planirano že kar nekaj časa in potezo so odobrili oz. pozdravili tudi v Brusllju. Sej tudi Volksbank je šel in ima sedaj novega strateškega partnerja oz. novega lastnika. Enako bo tudi z Hypo banko. Prišel bo le novi lastnik, vse drugo bo ostali isto. In tukaj sploh ne gre za noben preplah ali pa nesigurnost v banko. Problem so naše banke in pa tisti ki z njimi upravljajo in jih vodijo...