lahko uporabis SUMIFS in potem, npr v celici F1 dolocas do katere dobavnice naj sesteje, glej spodaj
aja, pa vejice zamenji za podpicja,
aja, pa vejice zamenji za podpicja,
Raje povej čemu, in po kakšnem ključu, potrebuješ vmesne vsote.
Jaz sem še vedno za pivot.
Smo pa očitno na pravi poti, sedaj sem poizkusil takole : v celici H6 sem postavil =SUMIF(C6:C25;"kupec A";D6:25) in je resnično seštelo samo tisto kar je od kupca A, vendar vse od D6 do D25.
Ni še dobro. Npr. v celici H15 bi morala formula sešteti vse kar je od kupca, ki se nahaja na C15 in sicer njegove vrednosti od D6 do D15. Sešteje npr. D6, D9, D15.
V nadaljevanju, v celici H16 bi morala formula sešteti vse kar je od kupca, ki se nahaja na C16 in sicer njegove vrednosti od D6 do D16. Sešteje npr. D8 in D16.
V nadaljevanju, v celici H17 bi morala formula sešteti vse kar je od kupca, ki se nahaja na C17 in sicer njegove vrednosti od D6 do D17. Sešteje (prikaže) npr. samo D17, ker je to do sedaj njegov edini znesek.
itd.
Excelovo tabelo zazipaj in ta .zip fajl pošlji na Alter. Uporabi "Pripni datoteko" levo spodaj.Hvala za odgovor.
Vmes nisem nič delal na tem problemu, ampak je še vedno zelo aktualen (cajta nimam ... ). Najraje bi pripel excelovo tabelo s primerom semle gor, če bi se kdo poigral z njo, pa dam za dva pira al pa več . Pa ne gre, verjetno Alter ne omogoča ali pa jaz ne znam .
Pivot tabele moraš le malce natrenirati, pa ti prihranijo veliko dela. Pa tudi prikaz grafikonov je možen. Zadnjih nekaj let sicer ne delam več kaj dosti z Excelom, sem pa pivot tabele in grafikone veliko uporabljal.Hvala. Zdi se mi bolj obvladljivo kot pivot tabele ( ) .
Stolpci G - M so verjetno nepotrebni in jih bom izbrisal. V stolpec F bi pa vstavil tvojo formulo in bi ob vsakem novem vnosu (dobavnici) izračunala promet stranke do sedaj. Recimo da trenutno vnašam 20. dobavnico, torej vrstica 25 : v F25 bi bilo : Namesto celice O4 bi dal B6, namesto O5 pa tazadnjo dobavnico, torej B25 in bi mi izračunalo ves promet od stranke F do danes.
Ta vnos, "namesto O5", bi bilo treba zavtomatizirati. Kaj to s tistimi stringi?