excel text + forumula

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
kratko vprašanje:

Kako bi naredil, da bi mi izkazalo text "XXX je naredil YYY".

XXX bi vpisal na roke, YYY bi bila formula (seštevek celic). Neki sem gledal po netu, pa je povsod tko, da je tud XXX že prej podan v eni celici... Jest bi pa rad, da se XXX vpisuje ročno...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
verjetno ne razumem prav, ampak recimo da je rezultat celica C1 napušeš tu not formulo npr ( =A1+B1). potem pa v a1 in b1 daš neko cifro pa v 1 dobiš rezultat....
verjetno nisem razumel pravilno....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
A tkole misls al kako?

Priponke

• 1666333-Book1111.xlsx
    8,9 KB · Ogledi: 139

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
On rabi sledeče:

celica A1 vsebuje podatek: 1000 €
Celica B1 vsebuje podatek 2000 €
Celica C1 vsebuje seštevek zgornjih: se pravi funkcija SUM ...
Celica d1 vsebuje podatek Jože

in celica e1 ima rezultat stavek: Jože je zaslužil 3000 € - se pravi ime Jože naj bi mu potegnilo iz celice D1 in podatek 3000 € iz celice c1 ... Se pravi da rabi ta stavek tako sestavit da mu namesto Jože in 3000€ pokaže neko fukncijo, ki bi potegnila ta podatek vn se pravi vsebina celice mora verjetno bit XXXX je zaslužil YYYY

In kaj sta funkcije za XXXX in YYYY ? sedaj ste pa vi na vrsti
wink-1.gif

upam da sm jest bil dost nazorn - msenjur popravi me če se motim
wink-1.gif

lp Avi

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Za lepši izgled lahko še vpišemo valuto na koncu formule : =CONCATENATE(D1;" je zaslužil ";C1;" €"). Ni mi pa še vedno jasno, kaj misli s tem, da bi "XXX vpisal ročno". To enostavno v eni celici ne gre, torej da bi vpisovali neko vrednost k formuli, ki mora biti v isti celici. Razen seveda s pomočjo makroukaza, se mi pa zdi takšna rešitev precej neumna.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
začetno vprašanje ni bilo glede valut. drugače pa ja. karkoli .. : =CONCATENATE(D1;" je naredil ";C1;" parov kranjskih klobas ")
vprašanje je ali smo uspeli zadeti oz rešiti problem

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
hehe.... najprej vidim, da sem falil forum... ampak je šlo vseeno skozi.... ok.

napisal sem tud očitno čisto nerazločno, ampak mi je v googlu vseeno uspelo najti rešitev... sicer malo bolj zakomplicirano, ampak dela.

Bom probal še enkrat.

Celica D5 vsebuje seštevek SUM od zgornjih celic (D1:D4). In zdej bi rad, da v celici D6 napiše Jože je zaslužil (=sum (D1:D4)) ali pa da samo prenese vrednost iz D5 na konec stavka.

Problem je, ker excel ne pusti dodajat texta pred določitvijo celice.
Se pravi ne moremo narest ="&Jože" " je zaslužil " "(&=sum(D1:D4))" - tole je samo primer, ni prov spisano, ampak je neki
podobnega...

Pač pa je treba jožeta dat v eno celico (A1), potem pa gre =TEXT(A1,"name")&" je zaslužil "&Sum=D1:D4&"€ prometa."

Jest sem ubistvu rabil, da mi ob zaključku blagajniškega prejema napiše nekam 30.12.2012 je bilo (sum(D1:D4))€ prometa. Stem da sem hotel datum vpisovati ročno. Sej vem - bz kompliciranje, ker lahko vse prepišem, ampak se rad malo igram z excelom, in če se da, me zanima kako...

Vglavnem na koncu mi je uspelo tako, da sem eno celico definiral z datumom (itak piše v naslovu blagajniškega prejemka datum), in potem sem lahko uporabil =TEXT(F1,"dd.mm.yyyy")&" je bilo "&E18-E23&"€ prometa."

še vedno me pa zanima samo informativno, če je možno, da se text naštima takoj na začetku, tko da ni definiran v nobeni celici. Se pravi da bi recimo jest napisal "Včeraj je bilo (XXX- formula)€ prometa". In da bi bil samo XXX nakazan s formulo. A me razumete? ker na vseh tutorialih k sm jih gledal, je takoj na začetku že definirana ena celica - začnemo z = potem je pa že treba celico določit. Se pravi, da bi moral imeti celico v kateri bi pisalo "Včeraj"...

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ali pa
=CONCATENATE(A1;" je naredil ";SUM(D1:D4))

v a1 pa napišeš joža recimo. D5 je prazen recimo..

oz
=CONCATENATE("Včeraj je bilo " ; SUM(D1:D4); " € prometa" )

Priponke

• 1666981-Zvezek1.xlsx
    9,2 KB · Ogledi: 129

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
torej sem s formulo

=TEXT(F1,"dd.mm.yyyy")&" je bilo "&E18-E23&"€ prometa."

čisto preveč zakompliciral...

kaj sploh dela funkcija concatenate?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Si bom kar sposodil temo in sicer bi rad v celico dokumenta XXX (recimo v C5) vstavil vrednost določene celice (recimo B2) drugega dokumenta YYY. Zanima me, kako vstavim pot do tega dokumenta na disku...

Hvala!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
to vpišeš v celico C5

=[Dokument_YYY.xlsx]List1!$B$2

dokumnet_yyy bo naj bil tam kot je dokument xxx

čebi hotel imeti v novem zvezku recimo celico a1 iz prijšnega priomera ( joža )

=[Zvezek1.xlsx]List1!$A$1

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
Odpri dokumenta (NE - ne rabita biti na istem disku - mora pa biti "drugi" dokument dostopen) - v celico kamor hočeš vrednost vpiši "=" in se "premakni" v drugi dokument v celico katero vrednost želiš prenesti - ENTER - voila - vse ostalo naredi Excel sam.