hehe.... najprej vidim, da sem falil forum... ampak je šlo vseeno skozi.... ok.
napisal sem tud očitno čisto nerazločno, ampak mi je v googlu vseeno uspelo najti rešitev... sicer malo bolj zakomplicirano, ampak dela.
Bom probal še enkrat.
Celica D5 vsebuje seštevek SUM od zgornjih celic (D1
4). In zdej bi rad, da v celici D6 napiše Jože je zaslužil (=sum (D1
4)) ali pa da samo prenese vrednost iz D5 na konec stavka.
Problem je, ker excel ne pusti dodajat texta pred določitvijo celice.
Se pravi ne moremo narest ="&Jože" " je zaslužil " "(&=sum(D1
4))" - tole je samo primer, ni prov spisano, ampak je neki
podobnega...
Pač pa je treba jožeta dat v eno celico (A1), potem pa gre =TEXT(A1,"name")&" je zaslužil "&Sum=D1
4&"€ prometa."
Jest sem ubistvu rabil, da mi ob zaključku blagajniškega prejema napiše nekam 30.12.2012 je bilo (sum(D1
4))€ prometa. Stem da sem hotel datum vpisovati ročno. Sej vem - bz kompliciranje, ker lahko vse prepišem, ampak se rad malo igram z excelom, in če se da, me zanima kako...
Vglavnem na koncu mi je uspelo tako, da sem eno celico definiral z datumom (itak piše v naslovu blagajniškega prejemka datum), in potem sem lahko uporabil =TEXT(F1,"dd.mm.yyyy")&" je bilo "&E18-E23&"€ prometa."
še vedno me pa zanima samo informativno, če je možno, da se text naštima takoj na začetku, tko da ni definiran v nobeni celici. Se pravi da bi recimo jest napisal "Včeraj je bilo (XXX- formula)€ prometa". In da bi bil samo XXX nakazan s formulo. A me razumete? ker na vseh tutorialih k sm jih gledal, je takoj na začetku že definirana ena celica - začnemo z = potem je pa že treba celico določit. Se pravi, da bi moral imeti celico v kateri bi pisalo "Včeraj"...