Evolucija androida zaradi apple tožb

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ne vem kako lahko ti recimo patentiraš obliko, katera je bila v preteklosti že uporabljena. Ali pa kako lahko patentiraš ikono, ki je tudi že bila v preteklosti uporabljena. To so mučke in upam, da bo Androidu, WP OS, ter ostalim OS za telefone uspelo poraziti apple in da jih bodo kasneje tožili za take bedarije kot jih sedaj oni.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
661
113
Windows mobile uporabniki se najbrž še spomnijo odličnega programa SPB mobile shell: http://spb.com/pocketpc-software/mobileshell/

Če bi ta ruska firma SPB Software House, ki je naredila to zadevo že leta (2001-2003) patentirala vse lastnosti njihovega programa bi lahko apple in google samo še kamen in kredo prodajala.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Verjetno da res. Ampak vseeno mi ni jasno kako lahko nekaj patentiraš, kar je že bilo uporabljeno in dogovorjeno med firmami, da se ne patentira (oblika telefona npr.). Apple neki hoče tožarit zaradi ikone za "settings".
Link do slike: http://news.softpedia.com/images/extra/MAC2/large/stopautocorrectscr_001-large.jpg
Kolikor vem je takale ikona (podobna ne čisto taka) bila uporabljena že v OS MS za računalnike.
In potem sodišče to dopušča...jao:S
Drugače pa naj naredi google samo eno stvar. Kolikor mi je znano njihov search engine zazna iz katerega brskalnika ti uporabljaš njihov search engine. Torej naj takoj ko zazna, da je uporabljen applov izdelek zavrne dostop do njihovih podatkovnih baz. Vsaj mislim da se to da narediti. Pa da vidimo potem kaj bo naredil apple. Pa naj isto naredi MS s svojim Bingom (yahoo je pa mislim da itak pod MS, vsaj njihov brskalnik).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja men so te tožbe tudi tako banalno smešne, da ne vem kaj naj si mislim. Že sama tožba, da je Tab 10.1 preveč podoben Ipad2 mi je bila mimosunek. Kaj hudiča pa imaš tle za naredit? Pač ekran in zaobliš vogale in že fašeš tožbo
bonk.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ja men so te tožbe tudi tako banalno smešne, da ne vem kaj naj si mislim. Že sama tožba, da je Tab 10.1 preveč podoben Ipad2 mi je bila mimosunek. Kaj hudiča pa imaš tle za naredit? Pač ekran in zaobliš vogale in že fašeš tožbo
bonk.gif

To tudi ja. Čakam tožbo proti Samsungu, ker imajo na koncu modela oznako recimo Galaxy S2 , iPhone pa ima na koncu 4S . Pa to ali sedaj ali pa ko bo prišel SGS4 (če bo).
crazy1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
bonk.gif

Je pa zanimivo, da pred iPadom nihče ni delal tablic takšne oblike. Pa tudi v barvni paleti je precej barvnih odtenkov.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Pred tem so delali samo okrogle in trikotne tablice.
Pravokotno obliko tablice se je pa Apple spomnil ..
crazy1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nima widgetov.
Nime več home screenov.
Nima "drag to trash".
Nima 3d carusel.
Nima ostalih 3d efektov.

Vse kaj je podobno so ikonce v launchbaru, kar pa ima desktop OSX že od začetka.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Jaz bi imel tisto z ročajem, sam da jih ne bi potem Samsonite tožil, ker kufri so njihova domena
rolleyes-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Advokati so zviti, pokažejo samo tisto, s čemer najlažje vplivajo (zapeljejo) na porotnike

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
bonk.gif

Je pa zanimivo, da pred iPadom nihče ni delal tablic takšne oblike. Pa tudi v barvni paleti je precej barvnih odtenkov.

A veš kdaj je bila narejena prva tablica sploh??
Glej nekje od okrog 2:30 naprej: https://www.youtube.com/watch?v=JBEtPQDQNcI&feature=player_embedded

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
661
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Nima widgetov.
Nime več home screenov.
Nima "drag to trash".
Nima 3d carusel.
Nima ostalih 3d efektov.

Vse kaj je podobno so ikonce v launchbaru, kar pa ima desktop OSX že od začetka.

Kaj pa app tray, pa slidanje levo desno, dinamične oznake na gumbih...? Verjemi, da če bi šel iskat detajle bi jih našel zelo veliko.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
S to sliko samo dokazuješ, da je Apple ravnal pravilno, da je tožil Samsunga. Naj se malo potrudijo lenuhi. Več kot očitno se da narediti design, ki ni čista kopija iPada. Niti ene tablice iz before ne bi zamenjal za iPada.

Jedro tožbe proti Samsungu glede oblike niso bili samo zaobljeni robovi, ampak kombinacija s črnim robom in celotno stekleno prednjo stran. Pred iPhonom iPadom ni bilo nobene naprave, ki bi imela celo prednjo stran iz enega kosa.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Jaz sem videl prvič tablico v filmu Odiseja v vesolju 2001 iz leta 1968

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
iOS nima app traya, samo ikone na desktpu, ki jih je imel že mac.

Sem še enkrat pogledal, ne vidim nobenih dinamičnih ikon v videu. Tisto kar je na home screenu so widgeti. Sicer iOS ima dinamično samo ikono za koledar, kjer se vsak dan spremeni cifra in dan.

Slidanje levo desno mogoče.

Android po drugi strani je pa čista kopija tega. Skoraj 1:1.