EVJ KABELSKI TV

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Potem si vedel nekaj vec :D ... No iz informacij, ki sem jih dobil, sem tudi nekaj podobnega pricakoval... Ampak informacije so bile skope in predvsem konfuzne... ker eni pravijo tako, drugi drugace... To je problem v vsem tem... da ali res niso vedeli, kako bo... ali pa so vedeli in niso obvescali narocnikov ...

Bomo pa videli, kako bo, ko se pojavi tehnik... in predvsem to, kdaj bo prisel... ker to mi ni vedela povedat... je rekla, da je lahko ze v ponedeljek, lahko pa tudi sele v petek ali kasneje :D ... Sicer je na zacetku pogovoa se bolje kazalo, ker je rekla, da mi lahko ponudi dva Eon box-a ... ampak potem ji pa sistem ni pustil, da bi dodala se en brezplacni Eon box in je probala, ce lahko doda D3 box... to pa je slo ... No upam, da bom kasneje mogoce lahko zamenjal ta D3 box za Eon, ker kolikor sem bral, je Eon box precej boljsi kot D3 ... Sem pripravljen narociti tudi Eon Premium, ce mi bodo potem lahko dodali se en box... Ker sem stroskovno na istem... ker ze itak sedaj alcujem HBO Go... potem je pa to ze vkljuceno v ceno Eon Premium in lahko odjavim obstojeci HBO Go ...

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
220
27
28
Hm vedel nekaj več... Kaj pa vem, eni so tako razlagali... Ker nisem imel preverjenih informacij, rajši nisem rekel nič, je pa verjetno spet odvisno, koga dobiš na drugi strani linije ko se zanimaš o zadevi.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mene so sami poklicali, ker sem enostavno probal... se prijavil v Moj Telemach in oddal narocilo za tisto, kar mi je ponujalo... torej za Eon Premium... potem me je pa klicala ta prijazna gospodicna, da ce sploh vem, kaj dobimo v paketu Eon Full, kot se imenuje paket, ki ga dobimo tisti, ki smo dosedaj bili pri EVJ... Sem jimrekel, da nevem, ker so zelo skopi z informacijami.. pa mi je razlozila, da je brezveze, da vzamem Eon Premium, ki stane 61€ ...pa sem rekel, da bi vzel zato, ker dobim dva boxa (Eon box in D3)... pa se HBO ... potem je rekla, da mi lahko pri tem paketu ponudi dodaten box za 24 mesecev brezplacno...

Sem jo pa pozabil vprasati, ce za nas tudi velja ta polovicna cena za 12 mesecev, ki jo Telemach ponuja za pakete Eon ... Ce dobimo se to, bom pa res presenecen ;)

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
220
27
28
Sam bom še malo počakal... nato pa bom itak moral vzet en njihov paket če bom hotel ogled za nazaj preko eona ker moj stari paket tega ne omogoča so mi pa dvignili ceno iz 32.99 na 38 evrov, res pa je da je programska shema boljša in internet je povečan iz 10/1 na 100/5, se pa še odločam kaj točno bi vzel, po vsej verjetnosti se za d3 sprejemnik ali eon box ne bom odločil in bom za oba televizorja vzel kar kartici, ker imam doma že dva android tv boxa pa bom potem na njiju namestil aplikacijo eon (aplikacijo imam sicer že naloženo, ker imam telefon pri telemachu, ampak telefonskim naročnikom dajo samo cca 15 programov) in tam gledal za nazaj... Verjetni bom vzel kar eon light

yohnnyb89

Pripravnik
17. dec 2019
151
11
18
Evo tehnik je bil tukaj in moram napisat pohvalo:) ker smo bili dogovorjeni ob 17 00 in je tudi ta čas res prišel kar je danes redkost:oops1:. Sem preizkusil hitrost in sem tudi tukaj več kot navdušen:D ker je rezultat sledeč:

brez-naslovauuu.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem pa opazil, da nekaj programov prekinja vsakih nekaj sekund in so tako prakticno negledljivi... Taki so recimo ARD, BBC World, OBN Info, Disney Junior, Sport 1 News, Happy TV, FIGHT Channel, TV 1000, Travel Channel, ... pa verjetno se kaksen... to sem sel malo skozi programe...

Pa Hrvaski RTL ima napacen EPG, saj kaze od nemskega RTL-a ... ;)

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
220
27
28
Sem pa opazil, da nekaj programov prekinja vsakih nekaj sekund in so tako prakticno negledljivi... Taki so recimo ARD, BBC World, OBN Info, Disney Junior, Sport 1 News, Happy TV, FIGHT Channel, TV 1000, Travel Channel, ... pa verjetno se kaksen... to sem sel malo skozi programe...

Pa Hrvaski RTL ima napacen EPG, saj kaze od nemskega RTL-a ... ;)

Pri meni programi delajo v redu, nič ne prekinja...slika je pa dosti boljša kot prej...

yohnnyb89

Pripravnik
17. dec 2019
151
11
18
Tudi preko WIFIja je enaka hitrost

Priponke

• Screenshot_20200124-204815_Speedtest.jpg
    Screenshot_20200124-204815_Speedtest.jpg
    470,5 KB · Ogledi: 156

yohnnyb89

Pripravnik
17. dec 2019
151
11
18
Dobil sem njihov modem z wifijem a imam le tega izklopljenega in uporabljam svoj router. Pred zamenjavo modema pa je bilo potrebno zamenjati še delilnik pred modemom (majhna štirioglata kovinska škatlica) in je tehnik prinesel svojega ker pravi da obstoječi lahko povzroča motnje. Zaenkrat vse deluje prelepo da bi bilo res.;)

yohnnyb89

Pripravnik
17. dec 2019
151
11
18
Prejšnji dan sem se na Telemachu na njihovem centru za pomoč dogovoril za termin in potem me je tehnik naslednji dan 10 min pred prihodom poklical da prihaja in pri meni je bil ob točno dogovorjeni uri. Ima pa Telemach za te naloge podizvajalce.

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
220
27
28
Dobil sem njihov modem z wifijem a imam le tega izklopljenega in uporabljam svoj router. Pred zamenjavo modema pa je bilo potrebno zamenjati še delilnik pred modemom (majhna štirioglata kovinska škatlica) in je tehnik prinesel svojega ker pravi da obstoječi lahko povzroča motnje. Zaenkrat vse deluje prelepo da bi bilo res.;)
ok hvala za info, tudi sma nameravam uporabljat svoj router, ker baje na modemi wifi ni ravno najboljši...vsaj tako so mi povedali znanci, ki imajo ta modem.

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
220
27
28
Danes je bil tehnik zaradi nedelujocega ogleda nazaj... Se je mucil ene 2 uri... probal s tremi razicnimi box-i (D3) pa mu ni uspelo urediti ... Bomo videli, kaj bo prinesel naslednji teden :)

Itak da bo sedaj od začetka nekaj težav, ampak se bodo odpravile...vse je po mojem šlo malo prehitro in preslabo smo bili obveščeni, saj je ogromno uporabnikov, meni so sicer na vrata prišli iz T2, če bi se priklopil na optiko, ampak sem se odločil, da zaenkrat ostanem na "EVJ" Telemach, ker imajo pač boljšo programsko shemo, pa tudi EON mi je bolj všeč celo bolj od Tvina (Telekom) :) je pa nekaj sosedov pobegnilo k T2, ker niso znali nastaviti televizorja in so mislili, da imajo po novem samo 15 programov, saj jim je našlo pri iskanju samo analogne programe :) no eni starejši sosedi sem potem nastavil TV pa je sedaj full vesela :)

Je pa dobro da vsaj nekateri tu debatiramo o teh zadevah, da malo več izveš kaj je možno in kaj ni..., saj vsak od nas izve kakšno novo informacija, upam da sporočiš kaj ti bo tehnik rešil...

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Menda ima T-2 dober vmesnik.... Poznam samo Telekomovega in sedaj tega, ki ga ima D3 in mi D3 ni vsec... je bil Telekomov boljsi... ne poznam pa Neota ampak prejsnjega Telekomovega...

Bom probal dobit dva Eon boxa, ker sedaj so rekli, da ne gre in da lahko poleg Eon boxa brezplacno dobim samo se en D3 box ...

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
220
27
28
Menda ima T-2 dober vmesnik.... Poznam samo Telekomovega in sedaj tega, ki ga ima D3 in mi D3 ni vsec... je bil Telekomov boljsi... ne poznam pa Neota ampak prejsnjega Telekomovega...

Bom probal dobit dva Eon boxa, ker sedaj so rekli, da ne gre in da lahko poleg Eon boxa brezplacno dobim samo se en D3 box ...

D3 sprejemnik je že malo zastarel (sicer ga malo poznam, ker ga imamo v službi), EON box pa po moji oceni še ni čisto dodelan (sodelavec mi je rekel, da včasih malo zmrzne, je pa drugače full zadovoljen z njim), lahko da se motim ker ga sam še nisem testiral tako da kaj več ti ne morem povedati.
Če imaš TV z internetom je po moji oceni najboljše da imaš dekodirno kartico, saj lahko EON aplikacijo naložiš na TV in tam gledaš preko EON-a za nazaj, sam bom verjetno vzel kar dve dekodirni kartici, saj imam dva Android TV box-a, na katera bom namestil EON aplikacijo.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
D3 je stara platforma, ki nikoli ni bla nek višek uporabniške izkušnje (že prevrtavanje je meni osebno totalno butasto), pa še CUTV je precej omejen (res da se nisem dotaknil več D3 boxa od kar do dali ven EON SmartTV app ven pred parimi leti, ampak takrat je bil ogled nazaj na D3 samo za 3 dni pa še precej HD kanalov je manjkalo, medtem ko je na EONu za 7 dni in na vseh kanalih). Tako da če se le da, probaj dobit EON za oba/vse TVje, je svetlobna leta pred D3 pa še aktivno se razvija.