Eurobasket 2013

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Mogoče gre za norčevanje, vendar zgolj iz tistih, ki so kupili vstopnico, na kateri piše tudi ZMAGA. Fince bi v vsakem primeru morali dobiti. Vendar, če želiš nosilce igre spočiti in predvsem zaščititi pred poškodbami, potem na tekmi, katere rezultat ne spremeni ničesar, igraš tako. Seveda se nam lahko takšen pristop, v psihološkem smislu, tudi maščuje. Upam, da se ne bo in da bodo igralci 100% pripravljeni na tekmo s Francijo. Poraz pa jasno pomeni Maljkoviæevo glavo na pladnju.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Zakaj že? Samo enkrat v zgodovini smo bili med 4. Za nas je četrtfinale uspeh. Res pa je, da domač teren ogromno šteje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Maljkoviæeva glava bi morala pasti že v Litvi - ni izpolnil niti mini-minimalnega cilja - torej uvrstitev v kvalifikacije za OI (kaj šele neposredno na OI, kar je bilo kot minimalni cilje definirano pred prvenstvom).

PS: na domačem ternu si take igre enostavno ne smeš privoščiti.

@mistique: tudi če se spočije nosilce, mora imeti igra rep in glavo, kar pa včerajšnjemu žoganju slovenske reprezentance težko rečeš. Naša igra razpade v trenutku, še takrat ko pa se začne svetlikati, pa Maljkoviæ nosilce morebitnega preobrata potegne na klop.

Sicer pa: http://www.siol.net/sportal/kosarka/ep2013/novice/2013/09/tekme_nismo_izgubili_namerno.aspx

Nazadnje urejeno:

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Prejle sm poslušu na radiu izjavo Lakoviča... mislm
13.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Lahko kriviš Maljkoviča, ampak dejstvo je, da imamo Slovenci precej precenjeno mnenje o svoji košarkarski reprezentanci: naš domet v Evropi je okoli 6. mesta, kot kaže tudi statistika - že desetletje pa poslušamo, kako imamo eno najmočnejših reprezentanc v Evropi (oz. nekateri pravijo celo v svetovnem merilu).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Po mojem mnenju imamo cca 25% šanso, da nabijemo Francijo. In potem 5%, da nabijemo SPA/SRB v polfinalu.

0,25 * 0,05 = 1,25% za uvrstitev v finale.

Se mi zdi nekako realno
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.797
113
to ni nobene znanosti, danes na tem EP lahko vsak vsakega premaga. Odvisno je samo kako se zbudiš zjutraj. To so dokazale zdaj že vse reprezentance.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Po videnem so ti novinci precej boljši od naših - ne vem pa, od kdaj je postalo kar samoumevno, da se naše reprezentante označi za vrhunske košarkaše (kot se to dela v javnosti) - razen Dragiča je vse ostalo povprečje.

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja kdo od vas bi pa reku javnosti pa vsem navijacem,da so pustil spusit tekmo? In to doma? To je takticka igra Maljkovica,spocil glavne akterje...ce pa rezervisti ne znajo spilat pa [cenzura] it. Pustil so,[cenzura] ga.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se bojim, da bo taktičen tudi poraz proti Franciji, da spočijemo glavne akterje za kvalifikacije za Euro2027.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kravakonj je rabil do zadnjih tekem drugega dela eurobasketa, da si je dovolj naguglal o basketu, da lahko še v tej temi začne pametovat.
hysterical-1.gif

Glede včerajšnje tekme, sem pričakoval poraz, zato niti gledal nisem, ker tekma nič ne šteje in je škoda mojih živcev. Jutri pa gremo dalje, novim uspehom naproti.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Včeraj je bil podn od podna.

Bojim, da nas bodo Francozi razstavili.

To je dejstvo! Naša dva centra si bosta hitro nabirala osebne, ko ju bo Ajinca rušil pod obročem..pa tudi Parker bo upravičil svoje ime, sploh zdaj, ko se od njega največ pričakuje.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ampak mi bomo na krilih dvorane! Ja res so bli motivirani proti fincem ja haha,tekma,ki o nicemer ne odloca,jo je res pametno na polno igrat ja...zakaj ze?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Al je bil edini motiviran Lakovic,pa je dokazal svojo formo,al je pa takticno govoril po tekmi. Rec ti enmu joldetu,da se nalasc nisi trudil na tekmi,medtem ko se je sam razmetaval,da je kupil karto za 50 flik....oz. Vec tisoc njih!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Meni včerajšnja tekma hudo smrdi. Toliko napačnih odločitev v vodenju je bilo, da ne more biti drugega kot "zavaravanje protivnika". Nekaj časa so naši igrali celo cono
hysterical-1.gif
Nisem je videl na nobeni pripravljalni tekmi, niti na prvenstvu. Potem pa pred četrtfinalno tekmo na tekmi proti Fincem, ki je bila povsem nepomembna. Lepo se je videlo že na začetku tekme, kam pes taco moli. Brata Dragiæ sta grešila zicerje, ki jih drugače ne. Igrali so točno tako, kot se proti Fincem/Latvijcem ne igra. V prvem počasu je lepo zadeval Boki, potem ni več veliko igral. Konkretno minutažo je dobil Lakovič, kar je dobro. Potrebujemo ga za minute, ko je potrebno umiriti igro, ko Gogi potrebuje počitek. Vse napeljuje na to, da je naš strokovni štab po balkansko "lukav" in je ponovno varčeval z energijo nosilcev in se želel ogniti poškodbam. Prvenstvo ima brutalen ritem. Špancem se bo sigurno poznalo, da Gasol nima menjave. Ali bo to v 1/4 ali v 1/2 ali v finalu, to bomo še videli. Pri nas ni nihče preforsiran. Tako da kar se tiče fizike, ne bo izgovorov.

Kako Francoze premagati? Tako kot smo Italijane, Grke v prvem polčasu in Špance. To je bil užitek gledati. In jaz enostavno ne verjamem, da lahko ena ekipa tako niha v igri, če tega ne želi. Proti Poljakom in Fincem je bila igra pravo nasprotje. Ne pozabiš igrati čez noč. Lahko da imajo naši težave z motivacijo, čeprav si polne Stožice tega ne zaslužijo. Zato imam raje Francoze kot Ukrajince. Francozi so vsekakor premagljivi. Ajinca je Begiæa in Vidmarja fino šolal v Stožicah pred prvenstvom. Ampak tudi on nima dostojne zamenjave. Diaw in Pietrus sta oldtimerja, nista več nevarna. Batum je daleč od dobre forme. De Colo tudi ne kaže nekih presežkov. Gelabale zelo niha. Predvsem obrambo igrajo slabo. Kot je Hafnar lepo povedal na Š1 - žoge pod koš in finta. Koš ali osebna, kdaj celo oboje skupaj. Atleti hitro skočijo. Če odigraš nespametno, bo blokada.
Čim manj metov izza črte - atleti gredo hitro v kontro. Z zgrešenimi tricami jim pomagaš, saj se žoga odbije daleč stran od koša. Če bomo igrali po globini in če bodo naši beki prebijali pod koš, nam ne bo hudega. Glede obrambe - Parkerja ni potrebno podvajat, saj je utrujen in konec koncev lahko da 20 pik. Treba je omejiti ostale, predvsem mularijo, ki ne igra veliko, lahko pa zadevajo v serijah izza črte. Če bomo igrali agresivno in si pomagali v obrambi, zapirali pot do koša, bo zadeva enostavna.
Začeti agresivno, odlepit se za 10 pik in tekmo pripeljat do konca. Ne želim scenarija kot proti Grkom, ker potem naši zaspijo. Čeprav Francozi v tem primeru ne bi več grizli tako kot Grki.
Bomo videli, jaz sem 100% optimist.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz se samo bojim, da se ne bo ponovil scenarij proti švabom. Beri: naši ustavili Nowitzkega (Parker), medtem pa so nas premagali 3. kategorniki.