Eten Glofiish

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Je kakšen uporabnik katerega izmed teh aparatov? x800, x650, x610 .. Malo že pobrskal, a je malo tem, pa še stare so.

Izkušnje. Predvsem baterija.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Eten-i imajo običajno 1500mAh baterijo, kar je več kot na htcjih in bi lahko celo 2 dni zdržala ob normalni uporabi. Pri minimalni (sms, klici) pa tudi 3 dni ali več. Nisem pa nikoli mel etena-ker so bli predragi, pa pri nas jih ni blo možno dobit v kaki akciji, pa podpora je bla boga - custom rom-i, zato sem ves čas mel Htcje, ko sem uporabljal WM.

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Gledam x800 za pod 200€, pa se mi zdi malo za to, kar naj bi dal.

x650 so po 100€ ... novo vse seveda.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Slab nakup že zaradi cene in predvsem zato ker ima x800 mnogo premalo ram-a za normalno uporabo.Navigacija nebo delala pa še kaj bolj požrešnega.Že 3 leta nazaj, ko sem gleda za eteni, sem videl pomanjkanje ram-a, vendar takrat še to ni blo kritično, danes verjemi da je.
Nazadnje (1 mesec nazaj, pa v uporabi je bil vsega kaki dober mesec) sem uporabljal Htc Diamond, ki ima 192 MB rama , od tega ga je blo največ prosto na nekem lite custom romu, okoli 65 MB, za navigacijo pa rabiš vsaj 30 MB.Že tu je bla kriza, ko ni bil ram sproščen..

Še Eten glofiish X610 ima samo 64Mb ram-a, je pa res, da je že 2 leti star in zadnji telefon podjetja Eten. Zakaj le?! Preslaba softverska podpora strankam, malo rama, cena.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

hysterical-1.gif

Vreden mogoče 80 eur, Če se najde kdo, ki ima dovolj živcev (počasnost, nenatančen zaslon, windows mobile 6.1 ali starejši)...
smirk-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Slab nakup že zaradi cene in predvsem zato ker ima x800 mnogo premalo ram-a za normalno uporabo.Navigacija nebo delala pa še kaj bolj požrešnega.Že 3 leta nazaj, ko sem gleda za eteni, sem videl pomanjkanje ram-a, vendar takrat še to ni blo kritično, danes verjemi da je.
Nazadnje (1 mesec nazaj, pa v uporabi je bil vsega kaki dober mesec) sem uporabljal Htc Diamond, ki ima 192 MB rama , od tega ga je blo največ prosto na nekem lite custom romu, okoli 65 MB, za navigacijo pa rabiš vsaj 30 MB.Že tu je bla kriza, ko ni bil ram sproščen..

Še Eten glofiish X610 ima samo 64Mb ram-a, je pa res, da je že 2 leti star in zadnji telefon podjetja Eten. Zakaj le?! Preslaba softverska podpora strankam, malo rama, cena.

zmaga.gif
Evo, to je uporabna Info!

I shell look for Eten no more!

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Če bi rad mel touchscreen, navigacijo, dobro kamero in bi dal za telefon največ 150 eur, je nokia 5800 še vedno top nakup.Boljša , kot katerikoli star WM telefon, ima večji zaslon, imaš dosti programov na voljo, garmina lahko naštimaš. Je pa problem s certifikati-nepodpisanimi in krekanimi aplikacijami.Ostalo je OK za tak poceni/zmogljiv telefon,

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Mah, "problem" je ta, da bi imel aparat, ki ga nima vsak drugi .. Za Eten sem vedel, da ga ni pogosto za srečati .. Nokia .. Kaj pa kakšen Qtek ali pa Palm?

Aja, bistvena informacija je še ta, da ne uporabljam pogosto kakšnih hudih aplikacij .. navi ok, vreme, budilka, koledar ok, kaj več pa zgolj ob dolgočasju .. nočem pa imeti več "navadnega" GSM .. Mogoče bi potem večkrat kaj uporabil, kar zdaj nimam/ne morem.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Oziroma Palm je bil predkratkim kupljen od HP za dobro miljardo dolarjev, tako da bo vsaj še kako leto dni treba počakat, kaj bojo naredli oz. kako pot bojo izbrali.Je pa WebOS dober OS, ki bo upam da zaživel s HPjem. Vendar, to so moderni, novi telefoni, to bo vse nad 300 eur.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Tale Neonode je pa res za1qrc telefon
smile-1.gif

Bi pa vseeno imel kaj več, kot ima moj trenutni GSM, ki je star 4 leta :/

Če že kaj kupujem, pol naj ima WLAN, fotič .. Pa tudi možnost Navi .. Zdaj, č eje X650 preslab, pol vsaj po karakteristikah primeren .. Ga potrebujem? Ne. Ga pa želim
wink-1.gif

Kaj pa:
Google G1
MDA Compact 3

Al je tale WM bolj kot ne BS?
Google ne, mi ni všeč.

Kaj pa Iphone 3G? Al pa 3GS? V čem je sploh razlika?

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Pol prej japka .. rabim zgolj sms, klic, koledar .. včasih mms .. ostalo bo igranje .. 3G 8GB dovolj a ne? Čeprav Navi na tem ne gre, bi moral 3Gs? .. Pač ne bo navi
smile-1.gif