0.04 kwh do 0.07 kwh na 15min torej od 0.16 do 0.3 kwh na uro, male spice so Tč, vecja je kuhanje , ob 22 je pa pranje se mi zdi.? 500w standbya je 360kWh/mesec.
Saj jaz vem, kje mi odteka. Sem zanalizirala leta nazaj. Ampak vseeno z 240kwh/mesec nemogoce. Za nas...
V tem grmu seveda tiči zajec, gretje/hlajenje, kamor spada tudi kuhanje, pustmo avto ob strani. To pozabljajo vsi, ki mislijo kok viškov da šenkajo, al pa tisti ki sanjajo o tem kok ne rabmo elektrarn, ampak baterije.ja sej pravim, da se...jaz bi imel brez gretja in avta 240 kwh na mesec... za to ne rabiš USA gen.![]()
Bomo pa klimo inštalirali, to bo velik porabnik drugo leto.

Sem videl tik spodaj podoben odgovor, kot bi ga sam napisal, pa ne bom ponavljal ...Sej veš, da morajo met strelovodne inštalacije tudi obdobne preglede. Kaj praviš zakaj je temu tako?
Kako hudica to preživi 70C pod paneli?Mimogrede, pri nas so se sosedu, oziroma dvema zaredili golobi v elektrarni, zdej imamo že kar konkretno jato.
Ja z vsemi HA, wifi, in ostalimi gadgeti.V standby je hisa cca 300 do 500w
Desetletje so zagovarjal soncno in TC kot samooskrbo, a zdaj pa kar drva...![]()
Kotel na polena in toplotna črpalka - SunContract
Kotel, toplotna črpalka in zalogovnik tvorijo samodejni ogrevalni sistem. Vi določite prioritete — sistem poskrbi za vse ostalo. Preverite več o tem.suncontract.org
SUN CONTRACT je že skapiral![]()
![]()
Sodoben kotel z lambdo in vsa pripadajoča krama zraven, cena 10k in več (velja za nek srednji razred), s tem da se moraš še z drvmi ukvarjati.drve kolega, saj smo napisali...
Moja stara mati je zjutraj vstala, šla zakurit, da smo froci vstali v približno toplo hišo in pol cel dan na dve uri nakladala v peč, dons ob sodobnih sistemih si moraš vzet na dan z domišljijo 20 minut, da šajtrgo polen zložiš v peč in prižgeš. Pa enkrat na leto ena familija nekaj ur za drva zložit. Hudo ukvarjanje res. Sami sončki dons na svetu. Pol sončkov dons crkne če elektrika mrkne samo za dva dni.Sodoben kotel z lambdo in vsa pripadajoča krama zraven, cena 10k in več (velja za nek srednji razred), s tem da se moraš še z drvmi ukvarjati.
Romuni ustavili edino nuklearko Cernavoda, premalo pretoka Donave plus alge.