Energetska preskrba gospodinjstev

javr

Guru
6. dec 2011
2.117
1.217
113
v čem se razlikujejo ponudniki elektrike za gospodinjstvo? Imam 2 števca, distribucija je obakrat Elektro Celje, plačujem pa Energija+ kjer je sončna, in Petrol kjer ni sončne. Petrola sem se naveličal. Kaj izbrati? Je kje kakšna spletna stran kjer so navedeni vsi ponudniki ter njihovi plusi in minusi?

jezek

Guru
24. jul 2008
6.223
2.859
113
Meni se vsaka tableta stopi in ni nobenih ostankov. Uporabljam ponavadi poceni tablete iz spina ali deema. Pa sijaj iz spina. Je pa res da ne perem na veganskih temperaturah ampak vedno na 60 ali 70⁰

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
11.174
1.940
113
Če je cilj manj prazniti bojler? Smiselno je tudi zato, ker vroče izpiranje posode pred pranjem v PS nič bolj ne koristi kot mrzlo.

Saj razumemo, da PS najprej vso posodo izpira z mrzlo vodo (menda s ciljem, da se maščoba v umazaniji težje prime na notranjo stran odtočnih cevi)?

Ponavljanje cikla vroča - mrzla - vroča je energetsko potratno. Ste vsi na netmeteringu? Očitno ja.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.787
11.290
113
Če je cilj manj prazniti bojler? Smiselno je tudi zato, ker vroče izpiranje posode pred pranjem v PS nič bolj ne koristi kot mrzlo.

Saj razumemo, da PS najprej vso posodo izpira z mrzlo vodo (menda s ciljem, da se maščoba v umazaniji težje prime na notranjo stran odtočnih cevi)?

Ponavljanje cikla vroča - mrzla - vroča je energetsko potratno. Ste vsi na netmeteringu? Očitno ja.
Cilja ni bilo, ker mi kreg s taščo zaradi vode res ni na kraj pameti padel, saj je bila to njuna položnica, men je blo samo zanimivo v smislu žarnica je problem, 100 litrov vroče vode ne. Pol ko je šla sanitarna voda na drva se pa zarad šajtrge polen res nisem sekiral.
Zdej je nimam več kaj odvajat ker je žal pokojna.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.370
3.108
113
Saj zato sem se pa strinjal s tabo, da tašči ne pametuješ. Mami pa vsaj jaz osebno lahko rečem kar čem. Zakaj bi se brigal zase, če so mi starši pomembni. In obratno.

Odločitev je še vedno posameznikova. Mnenje pa menda poveš.

Ali pa ji pošlješ link na to temo, pa si sama prebere :D