Energetska preskrba gospodinjstev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.387
7.107
113
pri taščici
Vsaj dan drugace, položnic za januar pa se kar ni.
Ce jih do 18 ne bo, jih ne mislim rocno vtipkavat v racunalnik. Kako se bodo zmenil glede trajnika ne vem

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.522
794
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vsaj dan drugace, položnic za januar pa se kar ni.
Ce jih do 18 ne bo, jih ne mislim rocno vtipkavat v racunalnik. Kako se bodo zmenil glede trajnika ne vem

Na Petrolovi strani piše, da če ne bo racuna do izvedbe trajnika, bo sel trajnik v naslednji mesec…

1739510539014.png

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.217
4.197
113
A to je "višja sila" po pravniški dikciji? Drugače meni v pogodbi piše da mi je prodajalec elektrike dolžan do 15. v mesecu poslat račun za prejšnji mesec in sem ga dolžan do konca meseca plačat. A se lahko sklicujem da mi ga ni treba sedaj plačat če še kar ni računa?

(stvar ima globje temelje v zakonodaji ki določa poslovanje firm in kjer se račune izdaja z valuto in durom ki morajo biti v poslovnih pogodbah definirani, in če so definirani tako kot so za klasično mesečno plačevanje sem kot potrošnik najbrž upravičen da ne plačam če je zajeb pri njih ... vem pa da je to najbrž tisti del izjem kjer je "višja sila")

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.277
351
83
A to je "višja sila" po pravniški dikciji? Drugače meni v pogodbi piše da mi je prodajalec elektrike dolžan do 15. v mesecu poslat račun za prejšnji mesec in sem ga dolžan do konca meseca plačat. A se lahko sklicujem da mi ga ni treba sedaj plačat če še kar ni računa?

(stvar ima globje temelje v zakonodaji ki določa poslovanje firm in kjer se račune izdaja z valuto in durom ki morajo biti v poslovnih pogodbah definirani, in če so definirani tako kot so za klasično mesečno plačevanje sem kot potrošnik najbrž upravičen da ne plačam če je zajeb pri njih ... vem pa da je to najbrž tisti del izjem kjer je "višja sila")
Najbrž ti je jasno, da si elektriko porabil, in jo moraš plačat, tudi če nekdo zahteva plačilo kasneje. Ne rabiš bit pravnik zato. Če bi rad pra pravno mnenje: ja, moraš plačat kar si popil, gostinec lahko terja takoj ali pa jutri.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.217
4.197
113
Najbrž ti je jasno, da si elektriko porabil, in jo moraš plačat, tudi če nekdo zahteva plačilo kasneje. Ne rabiš bit pravnik zato. Če bi rad pra pravno mnenje: ja, moraš plačat kar si popil, gostinec lahko terja takoj ali pa jutri.
Če gostinec ne da računa je pijača zastonj, to bi pa že lahko vedel.

• Všeč mi je
Reactions: KarEn

gr69

Guru
15. dec 2009
11.670
2.705
113
še v SLO - ampak komaj
Saj računi bodo - pač kasneje. “Zaščita „ potrošnika, je, da ne morejo od njega zahtvati, da prepozno izdan račun mora plačati takoj – rok je redni plačilni dan naslednji mesec.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.168
3.860
113
Noro nizke cene, akcija akcija, vsi na kup. Iz reguliranih 0,77 znižano na 1,08.

Samo 40% podražitev. Navali narode.