Dvomim.da bodo izenacili tarife. Prej obratno.Ko? Kot kažejo aktualni ceniki gre zadeva v smer, da bodo čimbolj izenačili obe tarifi, da več potegnejo od nas.
Pričakujem pa kmalu, da bo še več tarif, kot je pri omrežnini. Cilj seveda: nikoli ni dovolj, je treba še bolj oskubit ljudi.
Čakam, da bomo prišli do stanja, ko bodo tudi fizične osebe žgale agregate za pogon TČ. Tako, kot so to že počela/počnejo nekatera podjetja.
BUTALE.
PS: če nimaš lastne hoste, se ne boš dolgo smejal. Ker bodo vsa goriva šla gor, vključno z drvi. Že videno.
Ti levičarski anarhist, ti!Seveda je jasno glede cene. Ampak to niso privat podjetja, trmveč so podjetja pod nadzorom države, ki tudi, ko so v težavah dobivajo več sto milijonska vplačila. Tukaj se zgodba konča. Cilj bi moral biti kritje stroškov in amortizacije, tako da se po poteku življenske dobe zgradi nova. Oz. že pred potekom. Ne pa dobički z lupenjem odjemalcev, ko bo zagustilo jim bodo pa točno ti še vplačali preko davkov.
Te svinje v loju pa z našim denarjem delujejo, hkrati nas pa še lupijo dodatno.
Če bi to bil privat denar, bi bil tiho.
Potrebujemo sedaj nekakšen "GEN-i" za omrežnino, kot je včasih zbijal cene elektrike?Si pogledal aktualne cenike?
18,x centov VT, 16,x centov nizka, pri večini ponudnikov.
Edino mariborski so na 13.x
Še 3 leta nazaj je bilo pa koliko? 5.x proti 3.x?
Fajn nas lupijo. Res pa je treba rekordne plače nekje noter prinesti, pa službena vozila za 100 jurjev tudi.
Daj malo to podkrepi z dejstvi o zalogovnikih. Kako bi ti koristno porabil zalogovnik na TČjki?Dvomim.da bodo izenacili tarife. Prej obratno.
Moc so ze razbili na pet CB. Sedaj sledi se energija na 5 casovnih blokov.
Pozimi podnevi bo draga kot zlato.....
Za vikend poleti pa skoraj zastonj..
Potem pa bodo ljudje locasi zaceli spreminjat navade porabe elektrike (montirat zalogovnike katerim se danes smejejo).
Jaz imam 2m3 iz odsluzene olinske cisterne in se mi ze desetletje smeje
Nek mit kroži okoli, da po zaslugi vRRRhunskega, ponavljam vRRRhUUnskega meneĐerja prodajamo tujini elektriko po (ugibam) 10c zaradi dolgoročnih pogodb, kupujemo pa jo po 20c, ker imamo manjko lastne.Po eni strani razumem proizvajalce.
Zakaj bi elektriko prodajali Slovencem po 5c, ce jo lahko posljeno cez mejo in jo tam prodamo po 20+c.
Elektrike po 5c ni nikjer vec v blizini nas najbrz.
Zato jaz 2017 nisem vzel SE kljub odobrenemu netmeteingu ker je bila kpl cena kwh gkoboko pod 10c.
Danes je regulirana na 15c, neregilirana bo po novih sprejetih cenikih pa na 20+c.
Ker bodo znizal omreznino (in podrazil obeacunsko moc in elektriko) se bo splacal elektriko preko suncontravta poslat na drugo lokacijo precej bolj kot pred 5 leti ko je bila omreznina skoraj toliko kot ekektrika.
Ne, mediji, pa 8mi marec. Srečen?Komunisti so krivi.
Brez njih je sploh kupiti ne bi mogli.Komunisti so krivi.
Vsaj 10 v katero smer?Daj malo to podkrepi z dejstvi o zalogovnikih. Kako bi ti koristno porabil zalogovnik na TČjki?
Pa upoštevaj dejstvo, da je med nočnimi temperaturami in dnevnimi vsaj 10 stopinj razike, ter da poganjana toplotna na 100% ima manjši COP kot na 50%.