Energetska preskrba gospodinjstev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Jaz pravim da bo temu razmerju pri obracunski moci, kaj kmalu sledila tudi cena same elektrike.
Se pravi pozimi med tednom podnevi bo draga ko zlato. Bodo hitro spet zalaufal agregate tisti ki jih imajo....ker bo elektrika oz kurilca cenejsa od tiste iz omrezja. Ogrevanie pa nazaj na elko

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.709
1.062
113
Jaz pravim da bo temu razmerju pri obracunski moci, kaj kmalu sledila tudi cena same elektrike.
Se pravi pozimi med tednom podnevi bo draga ko zlato. Bodo hitro spet zalaufal agregate tisti ki jih imajo....ker bo elektrika oz kurilca cenejsa od tiste iz omrezja. Ogrevanie pa nazaj na elko
Čez dan Naj bi bila visoka cena elektrike zaradi potreb gospodarstva (pač stroji v proizvodnji rabijo elektriko)...
Hec je samo v tem, da imamo gospodarstva čedalje manj..
Se zna zgodit, da bo elektrike kmalu preveč...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Sploh gaber se rad cepi/kolje. :bonk:
Ce bi moral jaz drva kupiti, bi kupil same vrhove. Res da imajo slabo energijsko vrednosti(sploh iglavci)! , ampak zagas samo na dolzino in kuriš. Eventuelno koljes na polovico da se hitreje posusi.
Da da, gaber je prava milina :) Moraš imeti nekaj močnejše robe, če bi imel same vrhove bi moral dobesedno stati zraven peči med kurjenjem. V gozdu žagamo z motorkami direkt na mero za v peč, potem čez cepilec in v žlico nakladača ter z njim na prikolico. Gre super, seveda pa to ni izvedljivo, kjer je gozd v hribu.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Čez dan Naj bi bila visoka cena elektrike zaradi potreb gospodarstva (pač stroji v proizvodnji rabijo elektriko)...
Hec je samo v tem, da imamo gospodarstva čedalje manj..
Se zna zgodit, da bo elektrike kmalu preveč...
Itak. Čez vikend bo po novem tudi gospodarstvo na polno laufalo, delal bo pa AI.
V bistvu bo Golob naredil svojo nalogo: energetiki bo zagotovil nekaj sto mio EUR letno na plečih uporabnikov elektrike, potem se bo pa vrnil nazaj v energetiko po nagrado.

• Všeč mi je

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Prvi blok vrzi na 0. Sicer ne vem zakaj mi tukaj za moč izračuna 100 EUR, sam pa sem izračunal nekje 72 EUR. Zakomplicirano do nezavesti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
Meni je to jasno... Ampak tisti gospod je pa pozabil to povedat ali pa načrtno zavaja, kot da bo 12x42€. Od sedaj naprej se bo zadeva na letni ravni gledala.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
kaka lupaza bo to, kaj si ti nor. vsi bomo pokimali.
me res zanima kolk se droti kurijo pozimi v prvem bloku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
A to pomeni da bos tudi poleti.placeval za najdražji zimski CB (1.,?).
Mater da bo kdo zacel.resno tuhtat o baterijah. No nekateri jih ze lepo "testirajo", cene so itak ze precej sprejemljive.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
ne, poleti ga ni v obračunu. poleti bo pac malo bolj znosna poloznica, glede na zimo.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.254
736
113
Zato pa ta novi sistem obračunavanja prestavljajo da se izognejo zime. Z avgustom ne bo problema, problem bo pa nastal jeseni. Še huje bo pa ko bo nastopila zima. Stvar ne bo enostavna sploh pa za starejše ljudi.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek, sad in Jabe

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.709
1.062
113
SE se ne bo splačalo več imet..

Pozabljaš, da se cena VT izven regulacije draži za cca 40%, cena MT za 70%. Seveda se SE splačalo. Če jo nimaš boš poleg vseh dajatev plačal še energijo cca 50% več
Ravno sedaj se je začela demontaža ene 200kW SE... Instalirane leta 2009, paneli fuč...
Gre pa nova na streho...

• Všeč mi je