energetska izkaznica - izboljšanje ali nateg?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik skala pravi:
marsikaj je nateg. ampak če bo stvar delovala kot mora boš videl koliko boš imel s hišo stroškov ko jo kupiš. torej te bo glede tega podajalec težje nategnil. ker za hišo ki je ne mislite prodajati oddajati tega ni treba se večine ljudi sploh ne tiče.

si spregledal ne...javne ustanove morajo to imet, večstanovanjske stavbe, ne glede na to če se oddajajo ali prodajajo...tak da bo to lep biznis za prave ljudi

I

Izbrisan uporabnik #488

Kako bodo izmerili? Z bajalico :)
Spet bo kakšna informativna formula in bajen izplen.

Nateg brez dvoma, plačali bomo zrak.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Potem pričakujem, da bo ob slabem energetskem testu tudi vrednost nepremičnine na Gursu znižana!
Ko bodo to naredili bodo hkrati davek na takšno nepremičnino dvignili za faktor 5
evil.gif
. Ne bi jaz tega preveč razglašal okrogi, saj veš, birokrati so na alterju, pa bo potem res en pobral tako idejo.

Aja pa je bilo res neki govora na to temo, če nimaš varčne hiše boš plačeval višjo ekološko takso zaradi obremenjevanja okolja
bonk.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kako bodo izmerili? Z bajalico :)
Spet bo kakšna informativna formula in bajen izplen.

Nateg brez dvoma, plačali bomo zrak.

Verjetno bodo vse prostore segreli na 23st. potem pa odzunaj z IR kamero poslikal izgube. Vse drugo bo kr neki.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Naprimer.

Jaz lahko z računi dokažem porabo električne energije za celo bajto (vsa gospodoinjska poraba in ogrevanje s TČ) na kilowatno uro natančno.

Npr. Preteklo poraba cele bajte 10.380kWh

Naj nek energetski strokovnjak (seveda kvazi, s 5 urnim tečejem) bolj natančno napove porabo moje bajte, če mu rata.

Častim gajbo pira.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik asko pravi:
ksz: če sem prav zasledil bo to za bloke obvezno leta 2030

Kaj pa, če bo nekdo pred tem rokom želel prodati stanovanje?

Vsa stvar mi deluje nekaj na silo skup spacana sam, da nam še kak € potegnejo iz žepa.
10.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Naprimer.

Jaz lahko z računi dokažem porabo električne energije za celo bajto (vsa gospodoinjska poraba in ogrevanje s TČ) na kilowatno uro natančno.

Naj nek energetski strokovnjak (seveda kvazi, s 5 urnim tečejem) bolj natančno napove porabo moje bajte, če mu rata.

Častim gajbo pira.
smile-1.gif

467716-post_slo.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Potem pričakujem, da bo ob slabem energetskem testu tudi vrednost nepremičnine na Gursu znižana!
Ko bodo to naredili bodo hkrati davek na takšno nepremičnino dvignili za faktor 5
evil.gif
. Ne bi jaz tega preveč razglašal okrogi, saj veš, birokrati so na alterju, pa bo potem res en pobral tako idejo.

Aja pa je bilo res neki govora na to temo, če nimaš varčne hiše boš plačeval višjo ekološko takso zaradi obremenjevanja okolja
bonk.gif
Če pa imaš varčno hišo, je pa več vredna in ,bo več davka. Sedaj samo vprašanje kje bo večja razlika.
Zakaj pa hočejo imeti v popisu obnovo fasade, oken....

13. jul 2011
2.677
626
113
In š čim bodo upravičili višjo dajatev za potratne objekte?
Saj nekdo lahko živi v stari hiši, pa malo obremenjuje okolje - kuri en štedilnik na drva, na katerem tudi kuha, hodi s kurami spat...
Po drugi strani lahko nekdo v varčni hiši fura take in drugačne super duper high tech naprave 24/7.
Kolokor vem plačaš ekološko takso pri nakupu energentov.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Naša država je odlična za davek na davek

uradno bo verjetno plačilo CO2 odtisa in še dodatek za neučinkovito rabo energije
bonk.gif

ps: bukova polena zdaj nimajo trošarine

I

Izbrisan uporabnik #488

Danes sem za hec pogledal položnico za elektriko. Skupno je 101 EUR, električna energija pa je le 38 EUR.

Ne vem, kaj še nam morajo narediti, da bomo sterali to bando, ki nam je ugrabla državo in nas pleni na vsakem koraku.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
marsikaj je nateg. ampak če bo stvar delovala kot mora boš videl koliko boš imel s hišo stroškov ko jo kupiš. torej te bo glede tega podajalec težje nategnil. ker za hišo ki je ne mislite prodajati oddajati tega ni treba se večine ljudi sploh ne tiče.

a misliš da bodo naredili meritve.... hehe... To bo po balkansko, kot na našem tehničem pregledu.... maš 20€ v žepu pa greš čez meritve kot bi trenil....

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Naprimer.

Častim gajbo pira.
smile-1.gif

Obstaja razlika. To po čemer ti sprašuješ, da naj ti napove, to delajo strokovnjaki, ki ti opravijo energetski pregled stavbe, pri čemer upoštevajo tudi tvoje dejanske režime delovanja teh naprav, njihove uzgube, dobitke, itdd...

Izdelovalec energetske izkaznice pa računsko energetsko izkaznico izdela na podlagi standardiziranih robnih podatkov, s čimer dosežemo, da vse energetske izkaznice za različne stavbe in različnih lokacij, lahko neposredno primerjamo med seboj.
Primerjamo njihovo letno porabo energij pri, kot sem že omenil, standardnih pogojih rabe.
Poleg tega naloga izdelovalca energetskih izkaznic ni opraviti temeljitega energetskega pregleda stavbe, to dela tisti prvi, o katerem sem pisal zgoraj. Izdelovalec energetske izkaznice določi kazalnike o porabi energije in emisij Co2 na letni ravni.

Če te še kaj zanima kar vprašaj, pomembno je, da se hruške in jabolka med seboj ne mešajo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kako dolgo bomo še pustili, da si oblast sama piše zakone?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Pa če dobro pomisliš, z znižanjem obdavčitve za vikende in zazidljive parcele bodo največ koristi imeli vip ljudje ki jim uspe večino parcel spremeniti v stavbno medtem ko drugim neposvečenim to ne uspe. Ti neposvečeni tudi nimajo običajno veliko nerezidenčnih nepremičnin.