En vic o gejih

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi: Pa kake tlele pišete, upam, da kdo od vas ne bo v položaju zaposlovalca kdaj v prihodnosti, ker si boste lahko nakopali resne in drage težave.
Prilagajamo se nivoju foruma.
V tej vlogi sem parkrat že bil, praviloma zato, da sem zavrnil kandidate s katerimi se direktor na osnovi prošnje ni želel ukvarjati. No, eno dve osebi pa smo potem tudi vzeli. Dovolj so bila strokovna vprašanja in komunikativnost osebe, da smo vedeli pri čem smo. In smo bili diskriminatorni na tej osnovi. O spolni usmerjenosti nismo še nikogar spraševali, ker za naš posel ni bistvena. Tudi lepota ni bila izločilni kriterij. Če pa bi iskali osebje za bar, pa bi lahko bilo eno ali drugo precej pomembno. In lahko razumem, da se delodajalec odloči na osnovi tega.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz o enakopravnosti
homoti imajo celo določene prednosti. drugače pa, ali naj za vsak odklon od 'normale', kerkoli je že to, pišemo zakon?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.983
6.213
113
blizu močvirne prestolnice
Tako je. Če se lahko o blondinkah, policajih, Mujotu, Hasotu, duhovnikih....smeje selahko tudi o črnih, rumenih, belih, homosexualcih. Mal preveč so občutljivi,sami pa lahko žalijo kogar hočejo.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Kdo pa so ti "homoseksualci"? Pa saj ni to neko združenje ali sekta, ki deluje pod vodstvom glavnega gejevskega kralja. Verjetno obstajajo taki, ki jih to ne moti, obstajajo taki ki jih to ne moti. Kar se vicev tiče je moj pogled na to taki, da če je vic izrečen v dobri nameri, za zabavo, seveda ni s tem nič narobe. Če pa pri tem gre za neko dejansko posmehovanje, zasmehovanje ali neodobravanje pa se mi šala zdi neokusna.

Kar se pa zakonov tiče, seveda da ne rabimo za vsakega z drugačno spolno usmerjenostjo pisati novega zakona, to je bil ja predlog zakona, ki ste ga na referendumu zavrnili!

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Aha. Ok, ti še kar sanjaš ob 7.00 zjutraj.
V kaki alternativni realnosti in zablodi more nekdo živet, da si domišlja take stvari.. Rise of the planet of the gays 2; The gay agenda

Nazadnje urejeno:

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
45
28
17.325776N, 23.254786E
Pametne blondinke se smejijo vicem o blondinkah, tudi za pametne policaje velja isto načelo. Pametni homoseksualci se smejijo vicem o dudah v riti, pedri so pa užaljeni...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz... žajfa mode on...

Koliko mojih znancev je homo..... Jst sem enega sumil, pa ima sedaj froca.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
1x sem enega spoznal, znanec od znanca, 1 x eno sestro znanko znanke prijatlce. pa vem za enega, ki se je iz deda v babo spremenil
mi smo še zavrti. nimamo še pravih [cenzura] klubov, čeprav sumim večino politikov, da je večina posameznikov vsaj na 50% toplih

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
... to je bil ja predlog zakona, ki ste ga na referendumu zavrnili!

SMO zavrnili.

Še en, ki bi demokracijo samo takrat, ko mu paše?
Poslance SMO izvolili, referendume SMO izglasovali, župane (vsak v svoji občini) SMO izvolili.

Treba je razumeti našo ureditev (ali jo spremeniti), kjer neke norme sprejema večina (kadar je tako odločanje dopustno). Če nisi večina, pa lahko organiziraš kakšno parado, mahaš z zastavami, oblečeš majico "sem vegan" in podobno, ne bi pa smel biti užaljen, če koj ne dobiš službe in ekstra parkplaca zraven tistih za družine z otroki.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Če nimaš enakih pravic kot ostali zaradi tega ker si drugače spolno usmerjen si lahko še kako užaljen. Zakaj ne bi smel bit? Meni se edino pravilno zdi, da se pravice človeka ne dosojajo in razlikujejo glede na raso, spol, spolno usmerjenost. Zakaj potem tudi žensk ne pošljemo nazaj, "tam kjer jim je mesto" kot to delajo v arabskem svetu? Zakaj smo ženskam sploh dodelili kakršnekoli pravice?
Imaš prav ja, smo zavrnili je edino pravilno, oprosti moji napaki, ki pa ne vpliva ne na temo o kateri se pogovarjamo ne o razumljivosti napisamega.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Nekaj mutiš, ampak katerih pravic nimajo? Trenutno je problem dedovanje, ki pri nas ni avtomatsko rešeno na osnovi statusa. Še kaj? Dejstvo je, da levičarske vlade tega nočejo urediti, ker jim to zgleda malenkost in hočejo kulturno revolucijo.
Nikoli nimamo enakih pravic. To je nebluza. Moški nimamo pravice imeti mensturacije in roditi otroke, ženske pa nimajo pravice doseči pod 10 sekund na 100 metrov. Na tem svetu ni enakih pravic.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz... žajfa mode on...

Koliko mojih znancev je homo..... Jst sem enega sumil, pa ima sedaj froca.

Hmmm, ni nujno da to karkoli pomeni, so si zaradi okolja fantje tudi dobili punco/ženo, potem pa še otroke, pa na koncu tudi to ni pomagalo.

V bistvu zelo žalostno, nekaj takega kot tisti pari ko imata on in ona precej burno razmerje, pa mislita, da bosta z otroci normalizirala zadevo, na koncu je rezultat samo to, da še otrok trpi zraven.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.080
113
v lokalni ostariji
geyev je veliko, pa naj bodo. osebno me spolna usmerjenost ne srbi, niti nimam strahu pred geyi... za razliko nekaterih ki se bojijo. ali jih pa je strah njihovega notranjega "jaza"...

kar se pa diskriminacije tiče... vedno je... pri službah. diskriminira se tudi na podlagi razdalje od službe (na primer) da o ostalem ne govorimo...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Nekaj mutiš, ampak katerih pravic nimajo? Trenutno je problem dedovanje, ki pri nas ni avtomatsko rešeno na osnovi statusa. Še kaj? Dejstvo je, da levičarske vlade tega nočejo urediti, ker jim to zgleda malenkost in hočejo kulturno revolucijo.
Nikoli nimamo enakih pravic. To je nebluza. Moški nimamo pravice imeti mensturacije in roditi otroke, ženske pa nimajo pravice doseči pod 10 sekund na 100 metrov. Na tem svetu ni enakih pravic.
Kaj si nepismen, sem natančno objavil katerih pravic nimajo!
In pravice do menatruacije, do rojevanja in do marsičesa ni v zakonu! Zakaj? Verjetno zato ker so pogojene z naravo spolov. Tako kot tudi pravice do rojevanja še noben gej ni zahteval. Pravica do posvojitve pa je nekaj popolnoma drugega, če si ravno posvojitve izbral izmed vseh. Otroka lahko fizično posvoji vsak, rodit ga fizično ne more vsak, tudi vsaka ženska ne. So pa druge, že opisane stvari, ki trenutno niso diskriminantne glede na spol, raso, so pa do tistih, ki so drugače spolno usmerjeni. Bo šlo razumet?
Ti sploh ne veš kaj je pravica pa meni bluziš o demokraciji
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
geyev je veliko, pa naj bodo. osebno me spolna usmerjenost ne srbi, niti nimam strahu pred geyi... za razliko nekaterih ki se bojijo. ali jih pa je strah njihovega notranjega "jaza"...

kar se pa diskriminacije tiče... vedno je... pri službah. diskriminira se tudi na podlagi razdalje od službe (na primer) da o ostalem ne govorimo...
Seveda obstaja, vedno bo, na vse se ne da vplivat. To da pa moški svojega partnerja ne more obiskat v bolnici oziroma poizvedet po njegovem zdravstvenem stanju zato ker sta par moški moški in ne ženska moški, je pa po mojem mnenju nedopustno. Nekaterim pa se to zdi popolnoma OK.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a to o bolnici drži?

men je tut nedopustno, da ima istospolna veza dodatne točke na razpisu za stanovanja..no..je imela 2005-6..ne vem kako je danes.

pa upokojenskih 10% vsak torek...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Seveda drži.
To o tem, da ima istospolna veza dodatne točke na razpisu se tudi meni zdi nedopustno, če drži. (http://lgbtpravice.si/zelim_najeti_neprofitno_stanovanje tu pa pravijo, da istospolna zveza sploh nima pravice do vloge za izračun upravičenosti do najema neprofitnih stanovanj).
Glede popustov upokojencev pa upam da se hecaš, ker mislim da nisi tak nor da bi to primerjal s življenjskimi pravicami.

Nazadnje urejeno: