Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Zimbra! Velik boljsi mail serverkot exchange...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Itak ....
Drugače bi bil bolj razširjen, se ti ne zdi? Ima pa možnost prodora, ko bo M$ vse skupaj spravil v ablak...
Ko smo že pri tem... Daj mi eno referenco Zimbre z 50000 in več nabiralniki v enterprise okolju (razni providerji in ostalo ki nudijo zastonj mail ne veljajo...) recimo kot HP, IBM in podobno, kakšno medicinsko ustanovo... Me res zanima. Hvala.
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Zimbra! Velik boljsi mail serverkot exchange...
Po mojih izkušnjah daleč od tega.
Je alternativa, za določene uporabnika povsem zadovoljiva, še vedno pa ni Exchange.
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ni open source...Citat:
Uporabnik marko1 pravi:
Lotus?
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Čudnega klienta? Je Outlook čuden? Thunderbird čuden? Samo vprašam, ker imam Zimbro postavljeno tudi doma.
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Itak ....
Drugače bi bil bolj razširjen, se ti ne zdi? Ima pa možnost prodora, ko bo M$ vse skupaj spravil v ablak...
Ko smo že pri tem... Daj mi eno referenco Zimbre z 50000 in več nabiralniki v enterprise okolju (razni providerji in ostalo ki nudijo zastonj mail ne veljajo...) recimo kot HP, IBM in podobno, kakšno medicinsko ustanovo... Me res zanima. Hvala.
Comcast ma krepko cez miljon mailboxov... Ze slo telekom jim ma 300k... Pa ene par univez mas, pa recimo vodafone je migriru iz exchangea itd itd... Razsirjena je pa precej, tudi v slo...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na javnem delu, tako mot ostali providerji kjer je ta storitev ali zastonj ali minimalca in se upravlja 'as it' in z 'best effort'. Na business delu pa je tako Telekom, kot Simobil kot Telemach kot Mercator na Exchange in tudi del javne uprave se kida iz Lotusa. Da ne govorim o finančnih ustanovah, farmacevtu, energetika....
Daleč je daleč Zimbra. Za kaj več že ni zastonj...
# service zimbra stop; lvcreate -s -L 4G -n lv_zimbra_backup_snap /dev/vg_server/lv_zimbra; service zimbra start& mount -o ro /dev/vg_server/zimbra_backup_snap /mnt; tar czf /mnt/ /opt/zimbra/backup/zibra_full_backup$(date +%Y%m%).tar.gz; umount /mnt; lvremove /dev/vg_server/lv_zimbra_backup_snap