A misliš da so na kitajskem, kjer so postavili miljone face recognition nadzornih kamer, to postavili kar za hec, al misliš da zato, ker jih ti podatki zanimajo in jih uporabljajo?
... in potem covid z=be face recognition...
A misliš da so na kitajskem, kjer so postavili miljone face recognition nadzornih kamer, to postavili kar za hec, al misliš da zato, ker jih ti podatki zanimajo in jih uporabljajo?
Zakaj pa misliš da na Kitajskem kovida ni več? Ker so nadzorni sistem že vzpostavili.... in potem covid z=be face recognition...
Pri nas pa še rabijo virus kot razlog in pretvezo, da krčijo človekove pravice, demontirajo demokracijo, vzpostavljajo digitalno diktaturo in vsesplošni nadzor.
Hojs je pred časom govoril, da njegove kamere znajo prepoznat osebo po očeh. (šarenica) ki ima vsak drugačno tako kot prstni odtis.
Tako da maske niso ovira pri policijskem face recognition.
Sem. Zato želi politika imet nadzorne sisteme podvojene/potrojene.Za sončna očala še nisi slišal?
Pri nas pa še rabijo virus kot razlog in pretvezo, da krčijo človekove pravice, demontirajo demokracijo, vzpostavljajo digitalno diktaturo in vsesplošni nadzor.
O, fak, no, kako paranojo imate eni.Prednost e-vinjete je v tem, da bodo sedaj lahko beležili, kam in kdaj si kam šel - skratka vohunjenje za državljani.
Ti si omejen res. A misliš, da ti google ne sledi na vsakem koraku? Če si pošten te za nadzor nima kaj skrbeti, če pa si mafijec pa verjamem da ratuješ paranoičen. E-vinjeta prinaša toliko plusev, da je brezveze da pametuješ. Med drugim ti ob odjavi vozila lahko vrnejo neizkoriščeni del vinjete. Spet prepošteno za levičarske mafijce kajne....Prednost e-vinjete je v tem, da bodo sedaj lahko beležili, kam in kdaj si kam šel - skratka vohunjenje za državljani.
A mmisliš da je Janša zapravil davkoplačevalske miljone za nakup kamer in postavitev sistema zato, ker se mu ti smiliš ko praskaš vinjeto dol?
Zakaj pa misliš da na Kitajskem kovida ni več?
Od kar sem odrasel, ne vem, zakaj bi potreboval nadzor.Če si pošten te za nadzor nima kaj skrbeti,
a ti živiš v močvirju? Po moje ni več koščka planeta, kjer te nebi mogli nadzorovati. ne vem kaj delaš sedaj problem iz tega. Če se želiš voziti po avtocesti si bošš pač kupil e vinjeto pa mir, lahko pa se voziš tudi po navadnih cestah, kjer pa te spet nadzirajo policaji in redarji z merjenjem hitrosti. Jekleni najbolš bo za zaštartaš časovni stroj in se vrneš v prazgodovino, ker očitno nisi prilagojen za 21 stoletje.Od kar sem odrasel, ne vem, zakaj bi potreboval nadzor.
Z zbiranjem podatkov je pa tako.
- Kar ima o meni Ali* in drugi Kitajci, me sploh ne skrbi (še). So daleč, in v drugem mehurju.
- Kar imajo Google in druga imperialna druščina, je že malo bolj zoprno. Res je, da se bodo pogumno postavili zame, če bo Janez hotel kak podatek - ali pa tudi ne. Vsekakor pa ameriška policija od teh ponudnikov (in TK operaterjev) pridobi marsikaj. Bo pa težava, če bom kandidiral za predsednika vlade, še posebej s proti NATO ipd stališči.
- Kar pa imajo službe, na katere vsakokratni Janez direktno vpliva, je pa lahko hitro razlog za paniko. Medvojni in povojni poboji so se dogajali v imenu borbe za komunizem, in proti njemu. Ampak, roko na srce, večina igralcev ni vedela, za kaj sploh gre. So pa dobro razumeli "Moja Micka", "moja kravca", "moja njivca" in "moj gozd" ter vse s tem povezane probleme - in uporabili vsa razpoložljiva sredstva (boj proti okupatorjem in komunistom, to je bilo pač pri roki).
Če sem prav razumel samo, če boš tablice dal na uničenje. Če bo kupec obrdžal tablice in registriral avto z istimi tablicami, potem ne bo nič z vračilom .Med drugim ti ob odjavi vozila lahko vrnejo neizkoriščeni del vinjete.
Torej isto kot dosedaj. Pa je šla še ena od prednosti vinjet po zlu.Če sem prav razumel samo, če boš tablice dal na uničenje. Če bo kupec obrdžal tablice in registriral avto z istimi tablicami, potem ne bo nič z vračilom .
Izgleda bi bilo preveč zapleteno dodati še en if pogoj v program za nadzor .
Ah, do sredi leta se bo pa vozil s tedenskimi?Kaj ni že dosti velik plus, da jo lahko kupiš sredi leta in velja celo leto.