Ekstra pikantno

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Drugače pa tabasco omakica ima 5000 scovillov ne pa 30000.

Čist odvisno, Wiki pravi: 30,000–50,000 Cayenne Pepper, Ají pepper,[9] Tabasco pepper, some Chipotle peppers

Chez-Williams pravi; 2,140 Tabasco;

This isn't really on the list. I just wanted to give a comparison of how truly hot the other sauces are. If you think Tabasco is hot - better stick with the milk and cookies !!

Odvisno, ker vrst tabaska je 6; ki so znani po vsem svetu, sicer jih je pa več kot 10.

Original tabasco sauce 2500-5000
Green sauce (nevem koliko ampak je za pusije)
Garlic sauce (na bazi česna; čist znosno)
Habanero Sauce več kot 7200
Chipotle sauce med 1500-2500
Sweet & Spicy med 100 in 600

Smo pa lahko srečni ker ameriški tabasko ni tako dober, da bi blo varjeno na večji bazi kisa ali podobno.

Najboljša omaka na svetu pa je meni Captain Curts Cayene pepper. (podobna jakost kot klasični tabasko samo da je na osnovi
kajenskega popra in ni kisla, pribije pa tak, da ti naredi kaplice na čelu tut sred zime kje zunaj ko malicaš sendvič.
evil.gif

Orginal kot ga poznamo pa se od kontinenta do kontinenta (kot mcdonalds recimo) razlikuje.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Od vseh teh omakic, ki sem jih poizkusil do sedaj mi je najboljša Viper venom. Močna, a z okusom.
 

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Drugače pa tabasco omakica ima 5000 scovillov ne pa 30000.

Čist odvisno, Wiki pravi: 30,000–50,000 Cayenne Pepper, Ají pepper,[9] Tabasco pepper, some Chipotle peppers

Chez-Williams pravi; 2,140 Tabasco;

This isn't really on the list. I just wanted to give a comparison of how truly hot the other sauces are. If you think Tabasco is hot - better stick with the milk and cookies !!

Odvisno, ker vrst tabaska je 6; ki so znani po vsem svetu, sicer jih je pa več kot 10.

Original tabasco sauce 2500-5000
Green sauce (nevem koliko ampak je za pusije)
Garlic sauce (na bazi česna; čist znosno)
Habanero Sauce več kot 7200
Chipotle sauce med 1500-2500
Sweet & Spicy med 100 in 600

Smo pa lahko srečni ker ameriški tabasko ni tako dober, da bi blo varjeno na večji bazi kisa ali podobno.

Najboljša omaka na svetu pa je meni Captain Curts Cayene pepper. (podobna jakost kot klasični tabasko samo da je na osnovi
kajenskega popra in ni kisla, pribije pa tak, da ti naredi kaplice na čelu tut sred zime kje zunaj ko malicaš sendvič.
evil.gif

Orginal kot ga poznamo pa se od kontinenta do kontinenta (kot mcdonalds recimo) razlikuje.


Tabasco feferon ima 0d 30.000 do 50.000 scovile omakica ima pa od 2500 do 5000 scovile
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Green sauce (nevem koliko ampak je za pusije)

Zelen tabasco je pa meni striktno samo za okus in to dober okus, da bi bil pekoc meni ni znano, mi pa neverjetno sede k naravnem zrezku, mal vmesas v ze narejeno omako.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mojstri, mi zna kdo identificirati tele papricice (chilije) po sliki ? Ravnokar sem jih slikal (6. september), dolge so malenkost vec, kot je premer 2 EUR kovanca, barve grejo pa iz mlecno rumene do malo bolj rumene, potem pa postanejo vedno bolj rdeci. Vijolicasti ali zeleni niso nikoli, vsaj vecinoma ne (kot zakleto je ravnokar na eni rastlini en, ki ima majhen vijolicast flek).

tukaj so se na rastlini

da se vidi malo vec perja

zreli se susijo v pecici, zdaj sem jih dal ven za slikanje

lahko bi sicer bili malenkost bolj temno rdeci
 

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
ma to je jeba na uč tkole. ker jst mam tud dost podobne tvojim, sam da moji prvo ratujejo vijolčni predn bodo rdeči.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Heh, pri toliko znalcih ga torej ni junaka, ki bi jih lahko identificiral po velikosti, barvi in obliki listov in plodov
frown-1.gif


Jaz sem pred nekaj leti dobil enega zrelega za seme (brez kaksne vrecke z oznako torej), tudi prvotni lastnik mi ni vedel povedati kaj so to za eni. Moji niso prakticno nikoli nic vijolicasti, ze takoj od majhnega so vecino casa - preden zacnejo dobivati barvo - so taki, kot je na prvi sliki levo zgoraj (bleda rumena), potem pa pocasi postajajo vedno bolj rdeci, kot so vsi preostali na prvih dveh slikah. Pecejo pa solidno - tega sicer nimam s cim objektivno primerjati.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tvoj pridelek bo verjetno "thai pepper", klasični Tajski čili, tega ponavadi sušijo in meljejo ter prodajajo kot "čili v prahu"
Ima od 50.000-100.000 scovill-ov.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sem poguglal navedeno ime in zanimivo, te moje zadeve res rasejo obrnjene navzgor. Ima pa rastlinica na Wikipediji nekam cudno svetle in redke liste in relativno malo plodov - kilava zemlja ? Meni se je to letos pripetilo z okrasnimi (ki BTW tudi pecejo), ocitno je bilo prevec vlage med tistim dolgim dezevjem poleti.

Tudi pri nas ga posusimo na nizki temperaturi, nekaj ga gre potem v olje, ostalo pa kar direktno naseckano v hrano v suhi obliki.
 

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Mojstri, mi zna kdo identificirati tele papricice (chilije) po sliki ? Ravnokar sem jih slikal (6. september), dolge so malenkost vec, kot je premer 2 EUR kovanca, barve grejo pa iz mlecno rumene do malo bolj rumene, potem pa postanejo vedno bolj rdeci. Vijolicasti ali zeleni niso nikoli, vsaj vecinoma ne (kot zakleto je ravnokar na eni rastlini en, ki ima majhen vijolicast flek).

tukaj so se na rastlini

da se vidi malo vec perja

zreli se susijo v pecici, zdaj sem jih dal ven za slikanje

lahko bi sicer bili malenkost bolj temno rdeci




Mirasol pomeni “gledati v sonce”, ta vrsta čilijev raste navzgor na manjših grmičkih. Obrodi kar bogato za svojo velikost. Vrsta je C. Annum in izhaja iz Mehike. Čiliji so okusni in sočni.