Ekstra pikantno

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Zdej ste mi pa sline zacedil v tej temi!
Jest sm še pr feferonih pa tabascu (ok feferoni grejo 1 kozarc vloženih na teden)

ampak bi pa nadvse rd probu enga habanero al pa kej k "kresne"!
a se sigurn ne da nikjer kupt tega v prosti prodaji,brez da čakam do junija za mi zraste na vrtu?
 

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.583
1.106
113
Titograd
Jedel sem že jalapenote, ni me ravno na rit vrglo...... no saj speče samo ni blo nekega šusa. Pol bi me kaki Habanero mogo zložit ne?
smile-1.gif
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.464
441
83
Citat:
Enostavno moraš jest pikantno, enkao kot moraš kadit.

Tole se bo mogoče slišalo butasto, ampak je res: če za zajtrk poješ nekaj (precej) pikantnega, te mine želja po čiku.

Če je med vami kakšen kadilec...
smile-1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik blazko pravi:


Tole se bo mogoče slišalo butasto, ampak je res: če za zajtrk poješ nekaj (precej) pikantnega, te mine želja po čiku.

HAHAHAHA
Nisem kadilka, a tole zlahka verjamem. Če te peče tako, kot da se ti vse v ustih lupi...potem sigurno ne vtikaš ničesar več v usta tisto jutro
evil.gif


Dober recept za tiste, ki bi se radi odvadili kajenja
cool-1.gif
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ma ni dobro za zelodec, zjutraj obremenjevati ga s temi zadevami, ker se bo mascevalo vnaprej. vsaj en obrok za sabo je priporocljiv. jaz najraje popoldne oz. proti veceru, ko gre za zadnji obrok, ker fino pospesi prebavo.
 

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Pozdravljeni
Sem nov na forumu. Veseli me da sem našel ljubitelje pekoče hrane. Sam pospravim kar nekaj kozarcev vloženih feferonov z vrta. V glavnem imam ne preveč pekoče neznane sorte ,od žlahtnih sem imel samo Habanero peach.
Nekaj kozarcev sem jih zmiksal, da jih lahko dodam skoraj vsaki jedi. Dodal sem samo olivno olje, nekaj kisa , sol in pasteriziral. Mix iz Habanerota se mi ne dopade preveč zaradi okusa, zato ga sedaj mešam z drugimi feferoni. Mix je na splošno dosti močnejši od tabasca.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
danes sem "malo" pretiraval s feferoni in pekocimi omakami sedaj me pa zvija po trebuhu, kakšen protistrup pomaga?!
cry12bpy.gif
 

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ti samo uživaj, dokler se omake na pojavijo v tvoji output enoti, tisto bo šele zabavno
evil.gif


Capsaicin je topen v maščobah. Morda bi se najedel česa mastnega - za usta pomaga npr. mleko, ravno zaradi maščobe.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mleko sem ze pil popoldne pa ni dolgo pomagalo, ker ga pijem enkrat na leto nimam kakšne zelje spiti celega tetrapaka, še 2dcl sem moral s kakavom mešati
grin1.gif


sem spil dva viskija s "pol vode" in bo kot kaze ucinkovalo. se zmeraj mi je pomirilo zelodec.
smile-1.gif
 

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Mleko je za želodec slabo. Od naravnih sestavin niti ne vem kaj bi ti pomagalo, rupurut pa je kar v redu zadeva.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
problem je v tem, da si jaz ze za zajtrk pripravim dva sendvica s stirimi feferoni in 20 kapljicami tabasca
bonk.gif
saj zmanjsujem kolicine...
 

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ggg

Takle zajtrk se mi pa ne zdi preveč zdrav za želodec. Svetujem ti, da vsaj pri prvem sendviču preskočiš feferone.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
A pol pa si to vseeno ti na avatarju
smile-1.gif

jaz si pripravim take sendvice po eni uri jutranjega teka (5-0630am
grin1.gif
), tako da mi je oprosceno.

sicer sem nehal, pojem samo se enega tako začinjenega, pecena jajca s šunko so boljša
tongue-1.gif
slaba stran teh zacimb je, da postanes rahlo zasvojen.
 

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Potem si pa res prislužiš en dober zajtrk. Si že poskusil na pečena jajca dat namesto popra na mlinček mlete feferone, tiste ko jih skupaj z mlinčkom kupiš? Sam nekaj časa sploh nisem uporabljal popra, samo feferone.
 

pikapolonica02

Zelenc'
5. feb 2009
14
0
1
Kdaj pa začnete letošnji pridelek vzgajat? Pa kako določit kaj sploh imam, dobila sem pekoče feferončke , te imam slikane. Od sedmih imam pa samo semena (soseda prinesla iz mehike). Google slikce pa primerjat? Ali obstaja kakšna spletna stran ljubiteljev, s slikami in opisi. Dva sta priblizno indentificirana jalapeno in jamaican bell. Za semena pa zvem kaj so šele ko zrastejo.
grin1.gif