Ekstra pikantno

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Jaz sem pobral z neta "recept" in sicer daš navadno kuhinsko krpo/(tisto v roli) tako da je večkrat prepognjena ter jo navlažiš. Ptem daš vmes semena in v vrečko(z zapiralom) ter postaviš nekam na toplo.. Čez 1 teden mi je že vzklilo..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
meni se ne da vzgajat, a ma kdo kaj za prodat
grin1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik pikapolonica02 pravi:
Kdaj pa začnete letošnji pridelek vzgajat? Pa kako določit kaj sploh imam, dobila sem pekoče feferončke , te imam slikane. Od sedmih imam pa samo semena (soseda prinesla iz mehike). Google slikce pa primerjat? Ali obstaja kakšna spletna stran ljubiteljev, s slikami in opisi. Dva sta priblizno indentificirana jalapeno in jamaican bell. Za semena pa zvem kaj so šele ko zrastejo.
grin1.gif

Največ slikic imaš na tujih straneh za prodajo semen po pošti.

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Letos sem prvič posadil feferone, upam da bo kaj zraslo. Posadil sem pa naslednje: Habanero chocolate, Habanero red, Dorset naga, Jalapeno, Thai Chilis, Vietnam Fruity.

še trenutno stanje:
5mb-f1.jpg

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
Letos sem prvič posadil feferone, upam da bo kaj zraslo. Posadil sem pa naslednje: Habanero chocolate, Habanero red, Dorset naga, Jalapeno, Thai Chilis, Vietnam Fruity.

Pravilno se presajajo šele ko imajo 4 liste. Samo tvoje boš res moral prej, ker so "pretegnjeni" ker so prezgodaj vsajeni, ko so dnevi še prekratki.
še trenutno stanje:
5mb-f1.jpg

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ja jz mam to doma, vcasih dodam k bolonese omaki za makarone, mal kot začimba.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ali ima kdo recept za ekstra pikantno salso ?

Lp

Če te še zanima, ti podarim eno malo čajno žličko ene omakice. Na 5l lonec salse ta žlička in nikoli me neboš pozabil kako
grdo sem te nap*zdil, ker tisto je enostavno prevroče. Prišvercal s floridijskega mehiškega undergrounda.

mam rad noro pikantno ampak recimo k žlici kečapa primešam špic od noža namočen v to omako, komaj pojem,...

Ima 1,500,000 Scoville Units, namerjenih po Skovilovi lestvici. Da si predstavljaš; tabasko premore 30.000 teh enot.
Torej je zadeva 50x močnejša. Jaz še iz časa mobisux.com ponujam 500€ tistemu ki konzumira žličko tega in ne pije
eno uro.

Če te zanima samo reči, ampak ti že zdaj povem da boš uničil tisto salso.
609247-hehe.jpg

Priponke

• 609247-hehe.jpg
    609247-hehe.jpg
    16,3 KB · Ogledi: 260

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Sem probal ja. Evo moj opis zadeve izpred parih mesecev tu na forumu:

"imam seme doma, dobro, da si me spomnil, da ga posadim .
Sem precej navdušen nad feferoni, jih zbiram (seme) in sadim doma. Za boljšo predstavo, Jalapeno, ali pa kak čili, jem ob mesu kot solatno prilogo
Se spomnim, enkrat sem samo konico noža polizal, ko sem prerezal Habanera, pa je peklo, ko da bi si zbasal celo piksno jalapenov v gobec.

Za primerjavo, Jalapeno, to je ta, ki ga dobiš recimo v Horseburgerju ima po Skovilovi lestvici (0-16.000.000 enot) od 2.500-8000 enot, rdeči Tabasco seže do 5000 enot. Habanero pa od 100.000 do 350.000 skovilov, divje v glavnem.

Najbolj pekoča naravna zadeva, je Naga Jolokia, rdeč feferon, ki ima od 855.000-1.050.000 Skovilov, izvira iz Šri Lanke - bo treba probat

Kot zanimivost, solzivec ima vrednost od 2.500.000-5.000.000 enot Skovilov. Kar je več, so koncentrirani izvlečki rastlin.."

Jaz sem letos že začel z vzrejo:) Nekaj pešk mi je ravokar vzklilo:) Letos sem posadil:

Lemon drop
Red sella
Cayenne
Starfish
Pequin
Assam
Habanero Orange
Giant Acongua
Aconcagua.bmp

Red savina
Piri piri

Od vsakega imam še peške. Če koga zanima, naj se oglasi pr men u Jesenicama:)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pohvalno da te je žena mal zgonila v kulinarični kotiček
grin1.gif

Ketna serijsko, copat kot dodatna oprema
grin1.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ali ima kdo recept za ekstra pikantno salso ?

Lp

Če te še zanima, ti podarim eno malo čajno žličko

ene omakice. Na 5l lonec salse ta žlička in nikoli me neboš pozabil kako
grdo sem te nap*zdil, ker tisto je enostavno prevroče. Prišvercal s floridijskega mehiškega undergrounda.

mam rad noro pikantno ampak recimo k žlici kečapa primešam špic od noža namočen v to omako, komaj pojem,...

Ima 1,500,000 Scoville Units, namerjenih po Skovilovi lestvici. Da si predstavljaš; tabasko premore 30.000 teh enot.
Torej je zadeva 50x močnejša. Jaz še iz časa mobisux.com ponujam 500€ tistemu ki konzumira žličko tega in ne pije
eno uro.

Če te zanima samo reči, ampak ti že zdaj povem da boš uničil tisto salso.

Jaz kunzumiram to za ta denar katrega si ponudil.
Sem že probal brez skrbi zgubil si 500 €