Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.442
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Pač neuravnovešen tip, tako kot Timoty McVeight. Če se že gredo neke milice potem naj svojih ne ubijajo! Sicer pa zanimivo kaj naredi politika multikulti!

Ne svojih. Ostale pa lahko? Bere se te kot kakšnega skrajneža.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Kakšno obrambo? Ti nakladaš, da poznaš najmanj pet ljudi, ki so se kar naekrat iz nekih odraslih normalnih razumskih ljudi prelevili v bogaboječe ovce. Od tega naj bi eden celo imel doktorat znanosti.

Torej?

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Oh please, ne me imeti za neumnega. V vero spreobrnjeni ateisti so one-in-a-million. Oziroma je zadaj zagotovo neka izjemno stresna situacija.

Tole si pozabil, kaj si zapisal? One in a million in izjemno stresna situacija? Torej ko srečaš nekoga izmed teh "one in a million", ki ga v vero ni pahnila izjemna stresna situacija, ti s tem dokaže kaj - da si neumen? Ali kaj si želel s tem povedati - razen tega, da je seveda po tvoje to nemogoče in ni šans, da se najde kdo tak?
Kaj bo torej - a naj pričakujem, da se boš zavedel, da si (vsaj glede tega) neumen, kot sam praviš, ko srečaš tega človeka? Ali ga boš dal potem testirati, da dokažeš, da je itak moten, ker je to storil? Kje se boš ustavil v zanikanju tega, da bi se pa ti lahko o nečem motil?
Ali bova vendarle ugotovila, da povsem neutemeljeno posplošuješ, žališ ljudi in nakladaš o nečem, o čemer si prepričan, da imaš edini pravilen pogled na vso zadevo, kdor razmišlja drugače, pa je po tvoje lahko samo neumen in nerazsoden? Resnično upam, da nisi psihiater, ker bodo v tem primeru umobolnice prehitro polne.

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Grem stavit, da je zadaj neka širša zgodba in ni vse fine&dandy
Sem te že trikrat vprašal, kaj greš stavit. Glede na to, kako suveren si bil, me vsakokraten molk preseneča. Kaj boš stavil - dejstvo, da se zdravniki radi štejete za bogove v belem in vam vsake toliko zmanjka tal pod nogami, ti pa to v tej temi briljantno demonstriraš? Glej no glej, še en religiozni simbolizem... V medicini vam jih kar ne zmanjka.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.102
6.290
113
blizu močvirne prestolnice
467716-post_slo.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ker se debata hitro začne po ovinku nanašati na reference pisca, bi bilo dobro da vsak napiše svoje reference, tudi ti TRiK, da bi lažje napadli tvojo stroko.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ker se debata hitro začne po ovinku nanašati na reference pisca, bi bilo dobro da vsak napiše svoje reference, tudi ti TRiK, da bi lažje napadli tvojo stroko.
Kaj te zanima? Da sem tekom študija dal kar nekaj knjig o pojmu, izvoru in pomenu religije skozi, da upam javno soditi, kdo (povsem po nepotrebnem) širi nestrpnost in kdo ne? In ne, nisem teolog, če te to skrbi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Me sploh ne skrbi, je pa tebe v eni temi bolj skrbelo za mene
smile-1.gif

Torej si strokovnjak za pojave nestrpnosti?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem že napisal, sem radoveden, kaj je razlog, da odrasel človek zamenja ateizem za teizem. Zagotovo JE razlog. In vsekakor ne nekaj tako obrabljenega in klišejskega kot "iskanje notranjega miru".

Oziroma drugače, dokler tovrstne osebe ne srečam, bom žal mirno privzel, da si si to izmisliil. Oprosti, ampak naključnemu internetnemu anonimnežu pač ne bom verjel na besedo.

Tisto glede stave sem res pregledal. Pač figure of speech.

Kar pa se tiče prepričanosti o svojem prav:

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
VSAK bright / ateist dopušča VSE možne scenarije razlag sveta... dokler bodo utemeljeni. Če se jutri zobna miška spusti z neba in pove, da je resnična... bom sicer izjemno začuden, ampak vsekakor si ne bom zatiskal oči pred dejstvi.

Obratno - da bi pa katoliban priznal, da je možno, da se moti... well, I yet have to see that. Imaš mogoče ti dovolj ponižnosti pred naravo? Da priznaš, da morda gre pri tebi zgolj za zablodo?

Tole sem sicer napisal mosseeru, ampak tudi tebe pozivam k komentarju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Lih mislu sem napisat..... same 6x zapečene je pokazalo.

A je čudno, da se mu je scufalo....
tongue-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Niti en intervjujan, niti z otoka niti iz mesta, ni bil manj kot 2x žgan.

In mi ni nič čudno, da se enim počasi meša. Tega bo čedalje več.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Me sploh ne skrbi, je pa tebe v eni temi bolj skrbelo za mene
smile-1.gif

Torej si strokovnjak za pojave nestrpnosti?
Seveda me je skrbelo - tam so bile pa kar konkretno obremenilne besede in konkretna imena v igri. Si ne predstavljam, da bi jih stresal kdo iz druge stroke in ob tem pričakoval merodajnost.
Glede drugega vprašanja: Na to ne bi mogel odgovoriti, vprašanje je nekorektno in presplošno, dejstvo pa je, da je bilo v tej temi zaznanih kar nekaj kiksov.
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.807
6.568
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
In mi ni nič čudno, da se enim počasi meša. Tega bo čedalje več.
Norveška ima zelo visok standard, zato je popularna med migranti. Nekatere izmed strank hočejo uvesti celo univerzalni temeljni dohodek (da država vsak mesec državljanom nakaže denar, ker so pač njeni državljani).

Cene (in plače) so cca. 3-krat dražje kot pri nas. Ko je prišel LIDL z nizkimi cenami in odprl 50 trgovin, so ga hitro nagnali.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V zadevi Nekrep pohlep javnega uslužbenca, ki je plačan če gleda v zrak ali pa dela, prav nobene razlike?
Nisem uspel prebrat vseh postov, pa mi ni jasno, kaj ima Nekrep z napadom v Oslu?
confused-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
glede na razmere na severu se sprašujem, če se ne bo en dan v Lj en norc zbudu z istimi željami.
Verjetno je sedaj tisti predstavnik podmladka NSi dobil idejo za maščevanje v zvezi s sramoto izpred nekaj let... Monopoly kiks.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Seveda je vseeno, pripadnik katere vere je. THAT'S THE POINT!

Popolnoma nobene razlike ni, katera verska ideologija je zadaj... problem je v tem, ker so te ideologije postale praktično nujen pogoj pri tovrstnih katastrofah.

Še enkrat, da bo povsem jasno:

321.gif

Tako da ja, prepričan sem, da bi svetu koristilo malce več razuma... čeprav se mosseero ne strinja in trdi, da ovčke potrebujejo pastirja.

Tole slikico lahko še poljubnokrat nalepiš, pa dejstva, da je bilo samo v 20. stoletju po zaslugi nekaj ateistov pobitih (pa ne v vojnah!) več ljudi, kot zaradi vseh verstev skupaj v celi znani zgodovini prej (absolutno in relativno), še vedno ne spremeni. Ampak za razliko od tebe, jaz ateistov ne tlačim v isti koš, tako kot ti počneš z verniki.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.