eBay vs Amazon

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ni univerzalen (vsaj vcasih ni bil, jaz sem ze zelo dolgo registriran na vseh).

Seveda JE univerzalen. Jaz sem se registriral samo na .de, pa z istimi prijavnimi podatki pridem tudi na .co.uk, .it in .com. Drugih (če obstajajo) nisem testiral.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ni univerzalen (vsaj vcasih ni bil, jaz sem ze zelo dolgo registriran na vseh).

Seveda JE univerzalen. Jaz sem se registriral samo na .de, pa z istimi prijavnimi podatki pridem tudi na .co.uk, .it in .com. Drugih (če obstajajo) nisem testiral.

drži

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, pri meni zagotovo ni (bil), na ameriski strani sem (bil) prijavljen z naslovom, ki ne deluje vec (@email.si), katerega sem moral spremeniti, na drugi (mislim da nemski) pa z ISPjevim (@siol.net).

A lahko kje pogledam od kdaj sem pravzaprav registriran pri njih ? Mora biti malo po letu 1998, ker je ena prvih knjig, ki sem jo narocil, bil cisto svez Unix Network Programming 2nd edition vol 1 (izsla 1998).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Ok. zgleda da je račun univerzalen. Muči me sedaj edino, da mi ne pusti poslati artikla na vpisan naslov.

Vedno dobim odgovor:

Iz *.de
Bitte beachten Sie
XXX kann nicht an die ausgewählte Adresse versandt werden.

In pa *.com
We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination.

V čem je štos?
17758-icon_confused.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Vsega ne pošiljajo v SLO. Jaz večinoma kupujem stvari, ki jih prodaja in lifra Amazon sam, na nemški verziji boš zraven takega artikla videl napisano "Verkauf und Versand durch Amazon.de.". Določenih sploh ne pošiljajo. Pri ostalih artiklih je pa odvisno od prodajalca, kam vse jih pošilja. Tukaj boš našel soliden slovenski povzetek in potrebne linke.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz sem na ebay plačal z visa elektron in si nisem delal paypal računa in me zanima kaj storiti v primeru,da robe ni,nekdo je omenil,da je bolje preko paypala,da si zaščiten,če robe ne dobiš,kaj pa če kar direkt z viso kupujes

hvala in lp

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz,,,
Verjetno je odvisno kaj kupuješ, tako da je dobro povsod pogledati kje je ceneje. Jest sem npr. artikel ki sem ga iskal na ebay.de našel 50 eur ceneje kot na amazon.de, tako da me tudi s poštnino še vedno pride 15 eur ceneje kot iz amazona samo artikel...no glede cene v SLoveniji pa itak ni za govoriti. Tako da fajn prečekirati obe strani. Uporabljam pa paypal...res super zadeva.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Paypal nič ne zaračuna, vsaj meni ne, prva preverba je 1,50eur da ti sčekirajo MC....pri prvem nakupu so mi ta znesek odšteli od kupnine in to je to. Verjetno prodajalcu kaj zaračunajo. Verjetno preverjajo prodajalce in ne more kar vsak nekaj čarati...res se toliko nisem poglablja, evole en copy paste iz paypala glede tega, več pa zveš na njihovi strani:

We can help protect your purchases anywhere you shop and pay with PayPal. Just in case your item doesn’t arrive or if it’s significantly different from its description, we can help get all your money back.

How It Works
If you run into a problem with your purchase, here's what you should do:

•Step 1: Go to our Resolution Centre and open a dispute. (Note: Your dispute must be raised within 45 days of the payment date).
•Step 2: Communicate directly with the seller and try to resolve the dispute amicably. If you're not satisfied with the seller's response, you can escalate the dispute into a claim. (Note: Your claim must be filed within 20 days of raising the dispute).
•Step 3: We’ll review the claim, and if we decide in your favour, we’ll refund the full value of your payment, including original postage costs*.
Tip: If your purchase was made from a seller outside of your country, it may take longer for your item to arrive. Before you file a dispute or a claim, make sure you've left adequate time for delivery which could take several weeks, depending on where the seller is located.

How do I qualify?
•Claims made must be for physical goods that can be shipped
•Purchase was made with PayPal as a payment method
•Full price of item was paid in one single amount via PayPal
•Your PayPal account must be in "good standing"
What's not covered?
•All vehicles
•Intangibles
•Licenses and access to digital content
•Airline flight tickets
•Real estate
•Businesses for sale
•Prohibited items on the "PayPal Acceptable Use Policy"
Other eligibility requirements and exclusions apply. See terms and conditions.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
nekaj sem kupil preko ebay in plačal z visa electron,sedaj sem si tudi ustvari paypal racun in nekaj želel kupiti preko amazona,ki pa po mojem nima možnosti plačila preko paypala,JE TO RES !
Zanima me tudi kako deluje ta paypal,npr.rad bi kupil nekaj za 10 eurov,ta znesek mora biti prej na visa elektron,ker ko kliknem paypal mi avtomatsko odsteje iz racuna ali moram v paypalu potrditi plačilo,KAKO to deluje
v paypalu sem videl tudi eno varianto ko lahko pošlješ denar preko email nekomu,kako to deluje oz. je mišljeno
na paypalu sem videl nek limit 100 e ,kaj to pomeni,
ali moram prej iz racuna visa eletron naloziti nek znesek na paypal ali kako,

hvala vsem za odgovore

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Paypal nič ne zaračuna, vsaj meni ne ...

Zaracuna prodajalcu. Tako kot pri nakupu v navadni trgovini s kreditno kartico kupec tega dela ne vidi (oziroma ga vidi kot "gotovinski popust", ce ga imajo).

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Glede amazona in paypala ti ne znam povedati, ker na amazonu nisem prijavljen, sem samo gledal kakšna je razlika v ceni z ebay-em. Jest imam MC in podatke z MC-ja sem prepisal v Paypal, ko sem se prijavljal, vpisal tudi limit če se ne motim in nato so oni preverjali moj MC, kar stane 1,50 eur kot sem napisal, ampak ti ga pri prvem nakupu odštejejo, ker denarja na MC ti ne morejo vrniti.
Ko npr. na ebay kaj kupiš, klikneš način plačila paypal, ti odpre paypal stran in vpišeš geslo, in to je to. Na tej strani potem vidiš svoje nakupe. Tole s 100eur je verjetno limit ki si ga postaviš. Ostalih storitev na paypalu ne uporabljam tako da ti bo moral kdo drug povedati
smile-1.gif
Če nekako povzamem sem mi zdi paypal kot nekakšen virtualen MC, se pravi ni ti potrebno vsakemu prodajalcu vpisovati cifre svoje MC, podatkov ipd., ampak jih ima samo paypal. Drugače se pa nič ne nalaga, pač kot kaže, stanje tvojega MC oz. če se da z vizo urediti, je stanje na paypalu.

..predhodnik...ja pri nas je ponavadi tako da zaračunajo pri manjših trgovcih nekje med 3-5% nakupa, tako da se da ponavadi za plačilo v gotovini ponavadi takoj zmeniti za min. 5% popusta.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
imaš visa electron in nimaš paypal? FAIL
uf-1.gif

Sicer pa te v primeru plačila z kreditno kartico ščitijo isti zakoni o potrošnikih ki veljajo za vse online nakupe. po domače povedano, če je kaj narobe, se boš moral sam drkat z prodajalcem, zvezami potrošnikov,...
torej paypal je zastojn, nič ne stane, imaš same koristi, tak da si ga čim prej zrihtaj

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ti povem čez kakšen teden ko pride paket iz USA...če se bodo kaj obregnili pri nas...