eBay vs Amazon

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Rad bi kupil baterijo za nuvija in kak usb ključek,kje mi bolj priporočate oz. imate boljše izkušnje,plačeval pa bi z Visa electron

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
eBay je bolsjak. Amazon je shopping mall z ogromnim "supermarketom". Kje ponavadi kupujes tehniko ?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
nisem še nikjer in bi rad zacel,ker vidim da imajo ugodne cene obojni,pa roba vedno pride ,če kaj naročiš,zanima me če si naj odprem paypal racun ali lahko plačujem kar z visa electron,

lp

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kupoval že povsod, ni problema. Amazon ti sicer kakšne zadeve noče poslat v SLovenijo, boš videl ko boš prišel do plačila.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ja saj iz ebaya ti tudi ne pošiljajo vse v slo. drugače pa če imaš visa electron, je logična posledica da si odpreš paypal račun, ker je zastojn, plačevanje bolj preprosto, bolj varen, boljše si zaščiten če te kdo nategne,...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Jaz večino stvari nabavljam preko Amazona iz preprostega razloga - poštnina je za stvari, ki so tudi poslane preko Amazona, bistveno nižje kot na eBayu (npr. iz Nemčije v povprečju nekje 6-8 EUR, preko eBay.de je pa večinoma takoj 25-30 EUR, amazon.co.uk mi je preko UPS-a 3 kilsko pošiljko dostavil v 1 dnevu za 9 EUR). Cene artiklov so sicer relativno podobne.
eBay sicer uporabljam za kupovanje robe na daljnem vzhodu (Kitajska, Hong Kong), redko tudi iz ZDA.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na eBay.de imajo zlatarsko postnino (pa ze njihova posta ni prav poceni tudi ce ne bi prodajalci poskusali se preko tega lupiti kupcev).

RoyalMail je precej cenejsa in prodajalci ponavadi tudi ne nategujejo ljudi tako kot svabi, zato se pogosto bolj splaca pogledati na eBay.co.uk.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
zadnje čase je res tak ja. Švabi imajo polek astronomske poštnine ponavadi tudi precej manj izbire za iskano stvar

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Švabski ebay je zame čedalje manj zanimiv. Problem so oderuške poštnine, predvsem pri manjših izdelkih. Ne vem zakaj bi plačeval 15EUR za nek manjši kos?
Pa izbira je tudi nekm švoh.
Na angleškem ebayju, ki je mimogrede moj najljubši ebay, imajo precej nizke poštnine, pa še dost stvari pošljejo prodajalci v SLovenijo. Pri nemškem ebayju, je tega dost manj, Nemci se očitno bojijo pošiljati v tujino.

Amazon je pa zakon. V zadnjem letu sem ful preko njega kupoval. Včasih so nekatere cene noro nižje. Recimo kupil sem dva odlična merilca tlaka (Omron M10), ki je v Sloveniji ŠE ENKRAT dražji! Neverjetno. Pa fajn je, da je poštnina nizka tudi za večje in težje pakete. Najraje kupim kar preko angleškega amazona, ki ima ponavadi bolj konkurenčne cene od nemškega. Včasih se zgodi, da kupim preko angleškega, pošljejo pa iz Nemčije
smile-1.gif

Dostava je hitra.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
če se le da, preko paypala (imam viso electron in pa tudi mastercard). Nakazil preko banke se izogibam.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
jaz take trgovine, ki ima samo bančno nakazilo, še povoham ne. Ker če nima kartic, paypala ipd so očitno nesposobni. Kaj se bom zajebaval z nakazili, provizijami, čakanje in ugibanje če je denar prišel,... Zasledil sem tudi da je v enem primeru nekdo nakazal angležom 280€, oni so jih prejeli 260. Kam je šla razlika, pitaj boga
stupid-1.gif

Potem pa po drugi strani, nakupovalec ki ni oborožen z kreditno kartico in/ali paypalom zaradi paranoje ali kaj jaz vem kakega razloga, se naj rajši drži nakupovanja v lokalnem kraju

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Seveda so. V ponudbi, v cenah, v poštnini, v carini (če naročaš iz ameriškega).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ni univerzalen (vsaj vcasih ni bil, jaz sem ze zelo dolgo registriran na vseh).

Pri ameriskem ti se carino oz. uvozne dajatve nasi junaki zaracunajo, pa ponudba ni povsod enaka (en CD album, od katerega sem zalozil en ploscek, sem nasel na Amazon.de, medtem ko ga ameriski in angleski nista imela, ceprav je zadeva bila ena stara ameriska izvedba in najprej kupljena na Amazon.com).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
TNX
zmaga.gif
Torej se registrirat na vseh in primerjat cene.

Glede uvoza iz ne-EU mi je jasno in sem že naročeval iz USA/Canada, Kina itd.
Banda računa davek in carino na celotno vrednost s poštnino vred...
jezen.gif

Ravno danes sem dobil pref iz Poštne carine, da rabijo račun oziroma potrdilo o plačilu. Banda ciganska si vzame čas od 13.04. pa do 09.05, da pošljejo obvestilo. Vmes pa jst hajkam prodajalca in PayPal, da paket še ni prišel in zahtevam vračilo kupnine ker sem plačal že sredi marca...
bonk.gif