Ja, je slo brez tezav, le vec sem zapravil, ker sem vlogo overovil na nemski ambasadi, kjer je bilo ca. 15 EUR za placati.
Zraven pa sem se prilozil potrdilo o visini zadnje place "auf Deutsch" potrjeno s strani firme, tako da je bilo vse, kar je bilo zahtevano. Trajalo pa je okvirno slab mesec dni, da sem dobil vso posto.
Visa pa je brez chipa...
Na spletni strani so pred casom pri eni novici imeli sliko Vise s chipom, pa jih je verjetno kdo vprasal, zakaj ni prejel s chipom, ker so tisto sliko potem menjali za tako brez chipa.
Sprobal pa sem ze vse mozne variante - nakazilo gor je slo brez problema (SEPA), nakazilo nazaj na moj slovenski primarni racun tudi (le rahlo dlje je trajalo, ca. 2-3 dni), nakazilo DKB Maestro>Visa tudi rabijo kaksen dan. Visa v trgovini in na bankomatu dela brez problema, Maestro v trgovini tudi (na bankomatu seveda nisem probal, ker ne mislim provizije placevati
).
Je pa tale Visa rahlo "hecna", ker je neka kombinacija debetne & charge kartice hkrati. Ce imas gor dobroimetje, ti takoj trgajo denar za nakupe ali bankomate (kot klasicna debetna kartica), ce pa je prazna, lahko kuris limit in ti (ce sem prav razumel) z Maestro racuna trgajo enkrat mesecno (torej kot navaden charge card pri nas).