e-obresti - ze ima kdo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.249
7.048
113
Zdržat bo potrebno dečki, saj bo šlo enkrat vse gor spet. Najhujše kar zdaj dela raja je to, da masovno transfera denar naokoli...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zdržat bo potrebno dečki, saj bo šlo enkrat vse gor spet. Najhujše kar zdaj dela raja je to, da masovno transfera denar naokoli...

Zakaj najhujse? Denar mora krozit.
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.249
7.048
113
Krožit itak..ne pa da gre iz bank v domače trezorje, oz še hujše, v nogvice, ker so ljudje celi panični zaradi medijskega pompa okoli "krize".

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Tudi to je del krozenja.
evil.gif
Obseg tega dela pa je res odvisen od oblastno/medijskega pompa, ki jim je ocitno to v interesu, drugace ne bi sirili panike.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
malo na off. Banke pri nas so čisto znorele. Banka Koper je določena nadomestila zvišala tudi za 50% zadnji mesec. Obresti pa take kot jih opisujete zgoraj - vsak mesec nižje. Lani sem vezala večji depozit po variabilni obrestni meri. Eh, napaka!
Pri njih imam poslovni in osebni TRR in pričakujem, da bom kmalu začela plačevati po 15-20 eur nadomestil zanju na mesec.
frown-1.gif

Že iščem drugo bolj ugodno opcijo. Kaj je zdaj z DSB?
Razmišljam tudi o Volksbank/UniCredit/Hypo/DBS. Ima kdo tam račune - zanima me pro et contra.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Za poslovni racun ne vem, za osebni pa sem pred leti iskal alternativo NLB in je seveda v vecini zmagala Sparkasse. Pregledne in "evropske" cene ter brez mesetarjenj in izmisljevanj novih in novih "nadomestil", kot sem jih bil navajen s strani NLB (danes denimo placam 3.15 EUR na mesec in je v to vkljuceno vse, kar potrebujem - Maestro brez provizij na bankomatih kjerkoli v eurolandu, Mastercard, ebanking brez provizij za nakazovanje/placevanje racunov...). Svoh tocka je njihov ebanking oz. hitrost le-tega... Vcasih ima napade pocasnosti, pa pri loginu je treba vcasih veckrat potrditi certifikat.
Mislim, da ima se nekaj "tujih" bank relativno ugodno ponudbo. Zadnje case nekaj oglasuje Unicredit - vidim, da ponujajo 6-mesecno "brezplacno testiranje" nevemkaterega paketa storitev. Vendar pa so bili slednji takrat, ko sem primerjal ponudbo, med najdrazjimi (druga najdrazja je bila NLB)...
Sicer pa je odvisno, kaj clovek rabi in pricakuje od banke...

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
malo na off. Banke pri nas so čisto znorele. Banka Koper je določena nadomestila zvišala tudi za 50% zadnji mesec. Obresti pa take kot jih opisujete zgoraj - vsak mesec nižje. Lani sem vezala večji depozit po variabilni obrestni meri. Eh, napaka!
Pri njih imam poslovni in osebni TRR in pričakujem, da bom kmalu začela plačevati po 15-20 eur nadomestil zanju na mesec.
frown-1.gif

Že iščem drugo bolj ugodno opcijo. Kaj je zdaj z DSB?
Razmišljam tudi o Volksbank/UniCredit/Hypo/DBS. Ima kdo tam račune - zanima me pro et contra.

Ravno zdaj sem v postopku menjave banke. Dolga leta sem bil komitent NLB-ja, imel sem zlati račun, zlati Mastercard, varčevalni račun, Klik, sef v najemu... Vse je bilo lepo in prav, dokler sem samo plačeval stroške in nisem koristil njihovih "uslug". Potem se je pa začelo: plačevanje provizij za dvige na tujih bankomatih, plačevanje Klika, nikakršne obresti. Kaplja čez rob je bila, ko sem imel težave z dostopom do sefa (priznam, bila je delno tudi moja krivda). Takrat sem videl, da nesposobna osebna bančnica (ki sem jo dobil poleg zlatega računa) ni vredna pol ku*ca. Da o njihovi aroganci ne govorim... Takoj sem ukinil varčevalni račun, zlati Mastercard (ki ga itak nisem rabil) in sef. Varčevalni račun sem odprl pri DBS-ju, kjer so bile punce ful ustrežljive, vse so zrihtale v najkrajšem času, skratka vse pohvale. Zdaj, ko sem videl, da obstajajo tudi sposobni in prijazni bančni uslužbenci, sem se odločil še odpret račun v DBS. Vse je bilo zrihtano v petnajstih minutah, poleg tega pa imajo ravno akcijo (brezplačno vodenje računa pol leta, brezplačen Mastercard eno leto, brezplačna pristopnina k e-bančništvu...). Tako da NLB od mene dobi samo še 4,17 EUR za zaprtje računa
cool-1.gif

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
kratek feedback na DKB: v začetku marca sem jim poslal sprintane obrazce iz interneta in fotokopijo slovenskega potnega lista, overjenega v slovenščini na naši upravni enoti (stane 0,80 EUR). Potrdila o dohodkih nimam, sem pa prilozil bancni izpisek iz NLB-ja in ob postavki Stipendija na roko pripisal Stipendium.

Na veliki petek je postar prinesel priporoceno posto iz nemcije s črno viso od DKB, se pred tem pa so prisle razne kuverte z masterkardom, geslom za internetno bancnistvo, pini za vse kartice, tan listo kod itd.

bottom line: ne komplicirajo sploh.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
aplauz.gif
)
Pa si Viso ze kaj uporabljal? Ker je po defaultu zaklenjena na 0.00 EUR limita in jim moras sporociti, da si jo prejel in da odprejo limit.

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
ne še, jutri pošljem faks - ni mi čisto jasno, kaj hočejo. a samo podpisan dopis, ki so ga poslali zdraven, al kak poseben list. pol pa začnem prekladat evre z dibe na dkb.
wink-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Samo podpisan tisti dopis (jaz sem se napisal zraven en stavek in moj podpis) - poslal pa sem PDF/sken po mailu, ker fax
smirk-1.gif
(so rekli, da je lahko tako).

dimko

Zelenc'
26. feb 2009
11
0
1
Citat:
Uporabnik kand pravi:
kratek feedback na DKB: v začetku marca sem jim poslal sprintane obrazce iz interneta in fotokopijo slovenskega potnega lista, overjenega v slovenščini na naši upravni enoti (stane 0,80 EUR). Potrdila o dohodkih nimam, sem pa prilozil bancni izpisek iz NLB-ja in ob postavki Stipendija na roko pripisal Stipendium.

Na veliki petek je postar prinesel priporoceno posto iz nemcije s črno viso od DKB, se pred tem pa so prisle razne kuverte z masterkardom, geslom za internetno bancnistvo, pini za vse kartice, tan listo kod itd.

bottom line: ne komplicirajo sploh.

Hoj Kand, super. Hvala za feedback .
smirk-1.gif

Pa se eno vprasanje: Imajo njihove nove Vise cip kot slovenske? Verjetno ne? V bistvu tega nisem videl nikjer, razen pri nas...

> Commodore >
Je pri tebi tudi slo cez brez tezav?

Sicer pa jupi - zdaj vesel, da nisem posiljal postov zastonj. .
nahrung002.gif

Mogoce imamo pa medtem se vec srecnih DKB uporabnikov?
Da nas le ne bo prevec - in bodo na koncu nase banke zacele blokirati DKB Viso, kot nekatere nemske..
bonk.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ja, je slo brez tezav, le vec sem zapravil, ker sem vlogo overovil na nemski ambasadi, kjer je bilo ca. 15 EUR za placati.
smirk-1.gif
Zraven pa sem se prilozil potrdilo o visini zadnje place "auf Deutsch" potrjeno s strani firme, tako da je bilo vse, kar je bilo zahtevano. Trajalo pa je okvirno slab mesec dni, da sem dobil vso posto.

Visa pa je brez chipa...
uf-1.gif
Na spletni strani so pred casom pri eni novici imeli sliko Vise s chipom, pa jih je verjetno kdo vprasal, zakaj ni prejel s chipom, ker so tisto sliko potem menjali za tako brez chipa.
Sprobal pa sem ze vse mozne variante - nakazilo gor je slo brez problema (SEPA), nakazilo nazaj na moj slovenski primarni racun tudi (le rahlo dlje je trajalo, ca. 2-3 dni), nakazilo DKB Maestro>Visa tudi rabijo kaksen dan. Visa v trgovini in na bankomatu dela brez problema, Maestro v trgovini tudi (na bankomatu seveda nisem probal, ker ne mislim provizije placevati
smile-1.gif
).

Je pa tale Visa rahlo "hecna", ker je neka kombinacija debetne & charge kartice hkrati. Ce imas gor dobroimetje, ti takoj trgajo denar za nakupe ali bankomate (kot klasicna debetna kartica), ce pa je prazna, lahko kuris limit in ti (ce sem prav razumel) z Maestro racuna trgajo enkrat mesecno (torej kot navaden charge card pri nas).

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
Imam podobne izkusnje. SEPA nakazila lepo funkcionirajo, le da so T+1 (in ne T+0, tako kot pri nas), kartice tudi delajo. Imajo pa ocitno tudi oni malo NLB-jevskega sindroma, saj ze dva dni na internet bankingu pise

Citat:
Bei der aktuellen Abrechnung der DKB-Kreditkarten wurden teilweise die Guthabenzinsen nicht vollständig gutgeschrieben. Wir arbeiten mit Hochdruck an der Korrektur und werden Sie an dieser Stelle informieren.

goodrich

Zelenc'
6. feb 2008
15
0
1
Eno malce hecno vprašanje...

Izpolnjujem tale formula za pristop k DKB, pa me zanima, ali naj ime napišem s šumniki ali brez.

LP

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.931
6.004
113
Malo pozno a vendarle: brez šumnikov (itak jih Nemci nimajo oz. jih ne znajo vpisati ).

Vprašanja:
Se lahko prijavim http://dkb.de kljub temu da sem trenutno na borzi (nimam nekih hudih prihodkov)?
Mi gre za Visa kartico,ki bi jo uporabljal primarno za Paypal (trenutno imam Viso od Abanke) ?
Kako potekajo vplačila na račun ?
Visa še vedno dela (izplačila) preko slo bankomatov brez provizije ?
E-banka je na voljo brez doplačila ?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ne vem glede sluzbe - ko sem jaz odpiral racun, sem moral priloziti potrdilo o povprecni visini prihodkov v zadnjih treh mesecih iz sluzbe. Se mi zdi, da so zahtevali izpiske place (podobno kot pri nas ponekod), a je bilo potrdilo tudi OK. Najbolje, da jih vprasas dirrektno ali kar das predlog in vprasas, ce je ustrezno. Najbrz pricakujejo vsaj nekaksno potrdilo o placilni sposobnosti. Tako ali tako nisi zavezan, da bos gor nakazoval periodicno.

Vplacila potekajo preko SEPA nakazila - od tu na DKB in/ali od DKB nazaj sem. Kaksen dan traja, ampak je hitreje, kot je bilo na zacetku.

Seveda, vsi bankomati z Viso so zastonj. To je njihov glavni adut (poleg ugodnejse obrestne stopnje).
wink-1.gif

Ebanking je del paketa, nic za doplacati. http://www.dkb.de/privatkunden/dkb_cash/index.html

cerveza

Pripravnik
9. sep 2012
45
20
8
Je morda kdo, s prebivališčem v Sloveniji, uspel letos ali lani odpret bančni račun pri dkb, comdirect ali pa kaki drugi nemški banki?