E.Leclerc zastonj vrečke - no more

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Ja res je. Prasci kapitalistični so se odločil, da ne bodo več dajali malih zastonjskih malih vrečk, ampak smo še velike po 0,19€. Ne ponujajo pa nobenih srednjih ali cenejših.
Sumim, da bo to naredila še konkurenca.

2009_10_pvc_vrecka.jpg

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ne vidim razloga za jamranje, jaz imam v avtu vedno kakšno vrečko pa je. Zagotovo imaš doma kakšno ?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
ksz...
Te male vrečke so za neke "einkaufe" itak neuporabne. Po eno ali dve stvari pa se ne vozim v Leclerca

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Jaz ponavadi hodim na malco v trgovino in za kak sendvič in pijačo zelo prav pride. Večji nakupi pa seveda rabjo večje vrečke. Nošenje vrečk s sabo pa mi je zmer sumljivo, tisti vsiljivi varnostniki te zmer gledajo kot da boš kej sunil. Namesto, da bi uporabljali svoje lepe kamere.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
tisti vsiljivi varnostniki te zmer gledajo kot da boš kej sunil. Namesto, da bi uporabljali svoje lepe kamere.
Zato pa jaz ne hodim več v Leclerc, čeprav so glede določenih stvari najcenejši. Ker ne mislim dajati denarja trgovini, katere varnostniki me že na vhodu premerijo od glave do pete in mi vseskozi dajejo občutek, da sem pripadnik etnične skupine, ki je znana po nagnjenosti h krajam.

Da ne omenjam njihovih "pravil", da ne smeš v trgovino z nahrbtnikom, čeprav gre za business nahrbtnik, v katerem imaš prenosnik in osebne stvari. Medtem pa ženske torbe niso problematične, čeprav je 1000x lažje neopazno spraviti kakšno reč v žensko malho kot pa v majhen nahrbtnik, narejen za 12'' prenosnik, fotoaparat in denarnico.

Ko se bodo do kupcev začeli obnašati spoštljivo in ne bodo vseh že vnaprej obravnavali kot kriminalce, pa bom mogoče spet kdaj zavil k njim. Čeprav glede na notranje info od nekaterih (bivših) tam zaposlenih, bodo prej Francozi začeli govoriti angleško kot pa spremenili odnos do zaposlenih in kupcev.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Točno tako, tudi sam se E.Leclerca izogibam v širokem loku.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj je prav. Potem pa pridejo babnice, pa morajo cel voziček strpati v dvesto malih vrečk, ker jim je škoda dati tisto malo denarja za eno ali dve veliki, ti pa blesav čakaš za njimi.

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Mene pa iztiri CENA na artiklih.
Ta Velika cifra je tista, ki daje bonus.In vleče uboge stare mamce in ateke. Plačaš pa tisto malo števiko , ki je skoraj ne vidiš. Seveda moraš imeti na blagajni seštevek malega tiska , znesek je pa višji, kot si pričakoval, ker so te bombandirali z velikim tiskom in nižjimi cenami.
Malo nas poiskušajo razvlačiti, kot Panta pito.
grims-1.gif

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Glede malih vrečk... še povsod so jih uvedli nazaj. Najprej so jih ukinili v Sparu, kamor včasih hodim po malico, a so jih že čez kakšna 2 tedna uvedli nazaj, ker se je preveč ljudi pritoževalo. Sploh tistih, ki hodijo/mo tja po malico ... ne bom za sendvič, sok in še kakšno malenkost kupoval velike vrečke.

Ukinili pa so jih tudi v enem od lokalnih Mercatorjev in jih čez dober teden uvedli nazaj, ker je folk na veliko težil nič krivim blagajničarkam.

Vsi omenjajo, da je razlog za njihovo ukinjanje ekologija ... japajade, šparanje pa res. Lahko bi edino omejili eno vrečko na en nakup, da se rešijo tistih, ki izkoriščajo male vrečke za velike nakupe.

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
O vrečkah pa tole.
Če kupim veliko vrečko bi želel, da na njej ni logo in napis trgovca.
Da jim delam reklamo in za to plačujem , je smešno.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tuš je uvedel to ta teden. V Mercatorju pa to tudi velja (le na željo kupca)Jaz temu tudi dam prav. Vsak izdelek v svojo vrečko. He,he---

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik vacant pravi:
Če kupim veliko vrečko bi želel, da na njej ni logo in napis trgovca.
Leclerc ima edini to pametno rešeno. In (spet) edini trgovec pri nam, ki ima res močne vrečke, v katere naložiš čuda, pa se ne strga. Sparovo ali Mercatorjevo je nevarno napolnit do konca, če je ne držiš spodaj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Čisto prav, da so te zastonjske vrečkice ukinili. Prepovedati bi jih bilo treba z zakonom. Sama potuha, potem pa polna smetišča vrečk. Ker so pač zastonj in se vsakemu j... kje konča. Na tiste, ki jih je treba plačat, pa ljudje malo pazijo.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Čisto prav, da so te zastonjske vrečkice ukinili. Prepovedati bi jih bilo treba z zakonom. Sama potuha, potem pa polna smetišča vrečk. Ker so pač zastonj in se vsakemu j... kje konča. Na tiste, ki jih je treba plačat, pa ljudje malo pazijo.

ja, pravilno. Ukinit, ker te šare je res za vsakim vogalom, ob rekah, po gozdovih,...

Nekdo je že dal predlog na www.predlagam.vladi.si - upajmo da se izpolni.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Na tem področju smo celo za Kitajci, tam imajo od lanskega leta prepoved zastojnskega deljenja telih vrečic

Sicer najbrž prej iz ekonomskega razloga (nafta) kot ekološkega, ampak sej to niti ni pomembno

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
In Afričani, tudi tam so jih že v nekaterih državah prepovedali, v Bangladešu pa že davno davno ker so ugotovili, da mašijo odtoke in se zaradi njih delajo poplave.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Vrečke so itak neka neekološka zadeva.

Sam jih vsakič kupim, ko grem v trgovino. Ne gre drugače.

Doma se nato nabirajo količine.

Tast in tašča pa imata v stanovanju koš za ločevanje odpadkov. In njuna hči jima stalno nosi te "moje" vrečke - za ločevanje odpadkov.
13.gif

Itak je več škode kot koristi.

Važno je, da sta "ekološko usmerjena".
10.gif