Dajva se takole zmenit...poglej v leksikon ali enciklopedijo, kaj pomeni pojem 'Levant', potem pa se lahko pogovarjamo naprej v tej smeri.
Ja, nazadnje ko sem bil v Bosni, sem imel očitno neutemeljen občutek, da ni težko najti kraja, kjer lahko s kako osamljeno kmetijo kto bazo, uriš manjše skupine ljudi.
Še v Slo bi šlo (moj kolega počne to, ampak seveda ne uri terotistov, ampak se gredo survival kampe, pa stvar laufa brez težav), tistemu gobarju, ki pride mimo, pa rečeš, da se greste 'airsoft', edini potencilani problem je 'pokanje', pa še to načeloma gre v kaki luknji, če le ni pretiravaš, hej, navsezadnje je po gozdvih še precej raubšicanja, pa tudi nekako gre tem osebkom.
Lahko zabavljaš, kolikor hočeš, v Levantu***** so bili muslimani iz Slovenije, tam so se šli džihad, eden je tam umrl, preživeli pa je avto in stanovanje okrasil z ISIS simboliko, policija je našla avtomatsko orožje. Btw, slovenski zakon o orožju pod prepovedano orožje uvršča med drugim (3. člen zakona):
1. eksplozivni vojaški izstrelki in lanserji;
2. avtomatsko strelno orožje;
Pravi pa tudi...''Za orožje se šteje tudi strelivo, deli streliva in deli orožja, če ni s tem zakonom drugače določeno.''
Pa da vidimo, če se bo 'državljan' izmazal glede cevi od zolje, glede avtomata se 100% ne bo.
Če je zate povsem normalno, da imajo ljudje na balkanu in pri nas doma spravljeno avtomatsko orožje, to za normalne državljane pač ni in je tudi prepovedano z zakonom (pri nas so izjema zbiratelji, ki seveda izpolnujejo predhodne zelo stroge pogoje).