Dvig večje količine denarja

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.933
2.021
113
Očitno so za ene banke (Unicredit, NLB, Sparkasse) ti predpisi bolj strogi kot za druge (OTP, Intesa). Kolikor imam izkušnje med znanci.

Lahko da je pa tudi od poslovalnice do poslovalnice različno.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.981
1.847
113
Iskajoč brata
realno pomoje otežujejo delo z gotovino iz več razlogov:
država se jo hoče znebiti
delo z gotovino je strošek za banko in otežuje delo z njo... čakam na prvo banko, ki bo objavila, da ne posluje več z gotovino, vendar še nismo tam z miselnostjo...
še malo nas bodo masirali, malo razvajali, pa bomo tam...
Realno bomo sami krivi, ker ne uporabljamo več gotovino... Vsaj jaz sem padel v zanko... kartica na telefonu, pa piči miško... pomoje imam 10 plačil z gotovino v mesecu, pa to samo zato, ker tam nimajo na kartico...

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.933
2.021
113
Realno so meni težili za izvor sredstev tudi za neke majhne prilive na TRR in ni bilo govora o gotovini. Če se ne bi odzval, bi mi verjetno blokirali račun. So pa ene banke (beri zgoraj) bolj tečne kot druge.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.333
1.830
113
Ta trr kot izvor je toliko jasen kot je ob pologu jasen izvor tvoj žep. Po njihovo. Glede na to da nadzirajo transakcijo, je ocitno nekdo nekam zapisal obvezo in vsebino poročanja, naredil obrazec itd. Zanimivo da nisi vztrajal pri svojem in užaljeno odšel....če je po tvoje to nedopustno. Zraven bi lahko še skladno s tvojim karakterjem (kot je ispričan tu gori na forumu) zasikal "Upamtićete vi mene.....hoćete...", in se pošlatal po izboklini na hlačah. Pa ne tisti spredaj....

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.933
2.021
113
Kolikokrat pa naj po tvoje preverjajo ista sredstva? Ko so prišla na TRR? Ko jih hočeš nakazati drugam? Ko jih hočeš dvigniti? Zakaj jim moraš 3x razlagati iste zadeve?

S tem da nakazila so elektronsko sledljiva in sploh ne vem kaj imajo za preverjati. Jasno mi je edino, da preverjajo pologe gotovine, vse ostalo pa ne.
Še več preverjajo celo nakazila med TRRji iste banke, pa imajo vso zgodovino sami pri sebi.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.006
2.531
113
Poreklo denarja.
Tam na okencu ali preverja ali ne preverja Izpolnjen obrazec. Preverja.
Kaj pa not piše pa njega ne briga. Iz internih pravil poslovanja na okencu.
Kaj napisati? Dobil na ALTER-ju - tisto o pomoči so forumašev!