Kaksen izvor denarja nekaj, pri dvigu? Ne bluzi.Ni nekih težav za dvige, naročiš - poveš katere bankovce, poveš kdaj bi prišel iskat in greš dvignit.
Povedat in podpisat boš moral izvor denarja.
Ni res. To velja, ce je placnik pravna oseba. Pri fizicni je limit 5.000.Trgovec lahko sprejme max. 499€ gotovinskega plačila.
Simpl so jih nategnili.
500€ pa lahko na banko neseš.
Bankovec za 500 lahko trgovina zavrne, samo mora to imeti oznaceno za vidnem mestu.Ne vem 100%.
Ampak teta v trgovini na Kreti mi je rekla, da 500€ ne more vzeti, ker je to lopovski money.
Na banki pa hočejo imeti provizijo.
Sedaj pa gledam nekaj na netu pa je limit za gotovinska plačila 500€.
Razen za nakup avta v Grčiji.
V glavnem z gotovino je vedno težje in leta 2027 mislijo limit postavit na 10000 € po celi EU.
Recimo Avstrijci se ne branijo gotovine zaenkrat.
Ni res. Limit za fizicne osebe je 5.000To so ti bluzili zaradi provizije, ali pa ni imela dosti drobiža.
Če imaš ti račun za 490€ in plačaš s 500€ bankovcem, ti prodajalec vrne 10€. Prodajalec je dobil gotovinsko plačilo v znesku 490€.
Če bi imel račun za 502€, pa ti ne bi smel sprejeti gotovine
Tko no ... Govori se o Grčiji, če ti je glih "slučajno" ušloNi res. Limit za fizicne osebe je 5.000
EDIT: še razlog za sovražno obnašanje proti bankam: Ko je dobiček je njihov, ko je izguba je skupna izguba in jih mora država reševati...
20k ti izplačajo tudi brez najave, če je zaloga ... če na centrali dvigaš ...Zanima me, kakšen je postopek za dvig večjega zneska (cca. 20 jurjev) gotovine na banki. Vem, da je treba napovedati ta dvig... koliko prej? Se da to napovedati tudi preko mobilne banke? Pa v kakšnih bankovcih bi rad, da se ne hodi ravno s torbo tja....
Al pa ga das nekomu v trgovino ko ga krvavo potrebuje.V Mercator greš kaj kupit in drobiž streseš v avtomatsko blagajno. Nekaj časa sicer vrti, ampak ni dodatnih stroškov.
Imel dobri dve pesti kovancev in to naredil Celju... Mi je gospa prišla osorno povedati, da naj drugič na banko nesem menjati, da če ne vem, morajo v trgovini to po zaključku ročno šteti in preverjati, če se ujema s stanjem v avtomatu...V Mercator greš kaj kupit in drobiž streseš v avtomatsko blagajno. Nekaj časa sicer vrti, ampak ni dodatnih stroškov.
Imel dobri dve pesti kovancev in to naredil Celju... Mi je gospa prišla osorno povedati, da naj drugič na banko nesem menjati, da če ne vem, morajo v trgovini to po zaključku ročno šteti in preverjati, če se ujema s stanjem v avtomatu...
Zaradi debilnih poslovnih procesov in poceni narejenega avtomata, kjer ni nihče pomislil na to, da bo treba enkrat kovance ustrezno napakirati za oddajo dnevnega izkupička na banko. Za načrtovalce procesov je pač delo zaposlenih v štacuni fiksen strošek oz. "zastonj"...Njihov problem. V sparu mi ni nikoli noben kompliciral. Zakaj bi na roke šteli pa tudi ne vem.