DVB-T spet popoln

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Si bom tudi jaz malo temo sposodil:
Doma ima tv preko Total TV satelitskega sprejemnika. Ker Total TV že v osnovi obljublja digitalno tv mi sedaj nekaj ni jasno. Kaj sem torej do sedaj jaz gledal PopTv analogno ali digitalno? Moram povedat tudi to , da je kvaliteta naših tv programov porazno slaba v primerjavi z npr.nemškimi(primer RTL) in tudi skoraj vsi nemški(RTL, RTL2, VOX, PRO7, DSF in mnogi drugi) svi lepo oddajajo anamorfni 16:9 signal! Ko gledam film na recimo RTL-u imam očutek kot da gledam že kaki 720p film preko pc-ja! Ker pa imam tv nastavljen na full screen pa ima Tanko pri 24ur glavo kot ET. Pač nočem imet črnih robov na zaslonu!
Ali bo torej v primeru, da sem do sedaj gledal slo programe analogno po novem slika kaj kvalitetnejša? Kajti sem bil zelo razočaran ko sem domov pripeljal nov tv(Full HD, 100Hz in še več) in ga prižgal na PopTv. Užas

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kolikor jaz vem je slika slovenskih kanalov preko Total TV-ja slaba ker jo zelo stiskajo.

Sicer je slika kanalov proplus tudi preko DVB-t precej slaba v primerjavi s TVSLO. Na pop-tv in a kanalu gotovo slabša kot pa na čistem analognem signalu. Kompresija pač...

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
No kak fejst pa je kompresirana slika pri pro plus?

Na kak način je kompresirana?

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glej no čudo, pa so tudi na nacionalki prišli ven iz kamene dobe.

16:9 oddajanje ravnokar na TV SLO2
cheer.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Mene pa zanima kako bo s sprejemom tujih programov htr1,hrt2 če imajo oni drugačno kodiranje.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Če si v dosegu njihovega signala boš tud lahko sprejemala njihov program.TV z MPEG-4 sprejemnikom ima ponavadi tud MPEG-2 odkodirnik tako da nebo problema.Je pa najbrž nekaj švohnejši signal kot navaden analogni in ne seže tolk daleč.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri nas v Nm smo v časih analogne tv ujeli zelo sneženo sliko od orf 2. Zdaj je tam 8 avstrijskih kanalov, eni 3 sicer nekaj kockajo, ostalo, vključno z orf 1 in 2 pa je čisto kot solza. Tako da dvomim, da je signal pri dvb-t švohnejši.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
To nima veze s tem, ali je signal analogen, ali pa digitalen.... bolj je odvisno od tega, kako imajo usmerjene antene za digitalni signal in kako močno oddajajo (kar je lahko pri digitalni čisto drugače kot pri analogni - ni pa nujno).

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Napisal sem z mojim izkušnjami sodeč v Ivančni gorici se analogno sprejemajo vsi hrvaški kanali z zelo lepo sliko,v digitalni verziji pa o teh kanalih ni ne duha ne sluha.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Kateri pa je trenutno najcenejši DVB-T receiver za k TVju?

Če se ne motim je imel Mercator od 4.12. enega Denverja v akciji za 79€

Drugače ga dobiš na bolhi že za cca 90€ in naprej ... (različne znamke)

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kakršenkoli sprejemnik že kdo kupuje naj najprej preveri ali sprejemnik lahko dekodira AAC kodek za zvok. Ta AAC kodek bo edini zvočni kodek na mux B in čez čas tudi na mux-u A. Precej DVB-T sprejemnikov (tudi med LCD TV-ji) v prodaji pa še vedno nima podpore AAC zvoku. Pomeni, da se zna zgodit da bo marsikdo kljub podpori mpeg4 vide imel ob gledanju DVB-T kanalov samo sliko ne pa tudi zvoka.

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Kakršenkoli sprejemnik že kdo kupuje naj najprej preveri ali sprejemnik lahko dekodira AAC kodek za zvok. Ta AAC kodek bo edini zvočni kodek na mux B in čez čas tudi na mux-u A. Precej DVB-T sprejemnikov (tudi med LCD TV-ji) v prodaji pa še vedno nima podpore AAC zvoku. Pomeni, da se zna zgodit da bo marsikdo kljub podpori mpeg4 vide imel ob gledanju DVB-T kanalov samo sliko ne pa tudi zvoka.

Sem poslal mail na Bigbang kateri Tv imajo kodek AAC in so mi podali ta odgovor:
Vsi trenutno aktualni modeli LCD/PLAZMA znamk SONY, PHILIPS, LG in PANASONIC, ki imajo vgrajen DVB-T/ ali DVB-C sprejemnik podpirajo AAC kodiranje zvoka.
.