dvb-t digitalni sprejemnik

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Sony 46W3000

Pri športu je razlika res precejšnja, sedajle sem prešaltal nazaj na PC (Siol) in je kot bi gledal drugorazredni divX (posnetek skokov). Eurošprt je na Siol-u manj stisnjen in je opazno boljši. Siol mpeg4 z meni znanimi codeci prek PC pa v sedanji kompresiji ni gledljiv. Sicer enojedrni procesor z obremenitvijo cca. 35%. Na Siolu so mi sicer HBO in Viasati ter še kaj popolnoma OK. Se pozna, da so bistveno kakovostnejši viri. Slovenski kanali pa niso nič kaj prida. Saj dokler je bil 19 in kasneje 32" je še šlo. Na večjem pa postane krizno. Šport pa je itak zaenkrat precejšen problem kompresije SD ločljivosti na mal večjih ekranih. Sploh, če se malo prej kak dober (vizuelno) DVD, bog ne daj, Blu-ray odvrti je kar težko gledat. Ja hitro se človek razvadi. Pa sem mislil, da bo ekran v glavnem en udoben desktop, sedaj pa vsi samo kompliciramo pri video vsebinah...

Zgleda da bomo spet mal po luftu lovili, saj bo po tleh kaj uporabnega težko kmalu prišlo...

ufm

Pripravnik
2. sep 2007
88
0
6
Jaz imam tole:http://www.clarke-tech.com/produkte?template=detail&entryid=9&lang=en in deluje super. Ampak, ko bom menjal TV, hočem, da ima DVB-t mpeg4 vgrajen.

LG zgoraj sem videl - ampak naj mi kdo pove, kako naj ga kupim - oz., če je sploh delan za Evropo. Nekatere verzije sno namreč le za ZDA, ali Azijo.

Torej, zanima me varianta, ki jo je mogoče dobiti.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Nažalost ne našo sem ogromno LG-jev ampak zgleda samo za ameriko (ker so cene v dolarih).

Bojo pa sigurno prišli tudi k nam (konec leta bi blo fajn).

Nazadnje urejeno:

klemnjeklemn

Zelenc'
21. jun 2008
4
0
1
Ja res je Focus... Trgovci bi itak prodal vse...

Kaj pa nej nardino zdej taki oz. kko nej rešmo zadevo mi ko nismo vedli da bo oddajanje v MPEG4 kodiranju in smo že nabavli tv z DVB MPEG2? A tak dekoder v tvju pride v upoštev samo če signal sprejemaš prek antenskega kabla? Tako sklepam ker imam doma T-2jevo Motorolo ki sprejema HD in jo mam prek HDMI povezano v tv in mi dela lepo v 720p... Torej vlogo dekoderja prevzame ta sprejemnik naprej pa pošle le 720p signal?

Tko je v Lj. ko mamo ljudje vse pri riti... Zdej se pa selimo v okolico Grosuplja in je edina varjanta digitalna sobna antena. Kaj naj naredim v tem primeru? Na kaj naj bom pozoren tokrat da se ne bom ponovno "prnesu okol"?

Imam pa sonijev KDL-40D3500: http://www.sony.si/view/ShowPr...geType=Overview

Hvala za nasvete

Nazadnje urejeno:

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Lahko kupiš setopbox okoli 100€pa do 200€ na njega priklopiš anteno (tudi 10let stare lovijo digitalni signal za anteno je vseno kaka je tisti napisi so samo varka in trgovski triki) pol pa prek skarta na lcd.
Zdaj bodi pozoren na setopboxe, ki lahko sprejemajo HD signal (ta mislim da se že odaja na področju LJ) da boš lahko užival pravi sliki.
Za cene se bom pozanimal (pri nas in v tujini) in jih dal na tablo.

Več pa si preberi par postov nazaj DVB-T v Sloveniji

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Antene so iste , jaz bi se na tvojem mestu izognil Iskrinega sprejemnika, sem slišal da imajo kar nekaj težav.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Kot je že navedo majo 75ohm imprdanco.
Sigurno pa imajo HD sprejemniki komponentni HDMI vhod. Na firmi smo jih par že testirali vendar jih jaz še nisem vido, bom pa se pozanimal.