nadomestni avto

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.496
16.797
113
Ce imam kaj spomina, sem pogoje vesno dobil sele skupaj s polico. Res da lahko zavrnes ponudbo potem ko preberes xyz strani splošnih in posebnih pogojev (razumeš jih itak ne, ler jih se sodniki ne).ce ti kaj ne ustreza gres tezit za drugo polico (pri drugi zavarovalnici) in se zgodba ponovi.
V bistvu ne rabiš nič zavračat podpisane ponudbe ampak enostavno prosiš za posredovanje pogojev (ali pa vsaj za oznako za to ponudbo veljavnih pogojev) pred podpisom in je to to. Če jih pa ne dobiš pa veš kaj sledi a ne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.496
16.797
113
To kar ti agent razloži, ni nujno da je res. Se je že večkrat pokazalo.
Pri bolj dvomljivih / težje dojemljivih / dvoumnih / premalo jasno zapisanih pogojih je na koncu najbolje, da se obrneš direktno na zavarovalnico in prosiš za obrazložitev, to je še najbolj "trotlzihr" varianta. V končni fazi se lahko tudi zastopnik (z)moti, za morebitne napake pa ne nosi nikakršne odgovornosti.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44
5. apr 2015
1.469
779
113
To - "ne se sekirat, vse je krito" - spada med "najlepše" cvetke zavarovalništva. :obesise:

Nobeno zavarovanje kogarkoli ali česarkoli ne krije prav vsega.
Sej..

Naceloma kaj in kako se smatra vse.. Niti ni kaj narobe povedal...

Zato so pa potem verjetno pogoji, pogodbe..

Se pa strinjam, slab agent bo to izjavil.. Nategun po domače..

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.830
1.959
113
Dejansko si zavarovalnica lahko tudi svoje lastne pogoje tolmači narobe ali pa so v nasprotju s kakšnim zakonom. Ker kar si ti želel in kaj si napisal, sta včasih dva različna pojma.

V skrajnem primeru ima zato zaposlene odvetnike in sodišče odloči.

sad

Guru
24. avg 2007
21.641
10.304
113
To kar ti agent razloži, ni nujno da je res. Se je že večkrat pokazalo.
Je Floki lepo napisal. Ne, da mu agent pove, kako je, ampak naj mu pokaže v zavarovalnih pogojih, kje točno to piše v zavarovalnih pogojih. Potem bo težko prišlo do nesporazuma.
Ce imam kaj spomina, sem pogoje vesno dobil sele skupaj s polico. Res da lahko zavrnes ponudbo potem ko preberes xyz strani splošnih in posebnih pogojev (razumeš jih itak ne, ler jih se sodniki ne).ce ti kaj ne ustreza gres tezit za drugo polico (pri drugi zavarovalnici) in se zgodba ponovi.
Pa si dober za en teden študiranja
Seveda, ker nisi vprašal za njih. Zato pa, ko se pogovarjaš, najprej vprašaš za zavarovalne pogoje in do sedaj jih še nisem imel težav dobiti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.787
7.346
113
pri taščici
Pa preberes vseh "100" strani drobnega tiska?
Pa jih razumes?
Ker ce ji ti razumes, ki ni jasno da jih v 39 primerih od 40 (podatek iz videa) ne razume zavarovlanica in se pusti tozit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.496
16.797
113
Čisto tako mimogrede - zavarovalnica se velikokrat pusti tožit tudi zato, ker na polno igra na karto, da se stranki ne bo dalo it v tožbo in v kakšnih primerih tako tudi dejansko je.

Ravno sedaj imam pa pri Savi primer, ko ne priznajo odgovornosti za plačilo stroškov najema nadomestnega vozila ne gleder na vso argumentacijo in bodo posledično morali plačati toliko več po tistem, ko izgubijo na sodišču. Je pa to edini primer s takim rezultatom od zadnjih recimo 10ih, pri ostalih so lepo plačali po enemu ali več dopisih s konkretno obrazložitvijo.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

sad

Guru
24. avg 2007
21.641
10.304
113
Pa preberes vseh "100" strani drobnega tiska?
Pa jih razumes?
Ker ce ji ti razumes, ki ni jasno da jih v 39 primerih od 40 (podatek iz videa) ne razume zavarovlanica in se pusti tozit.
Če kaj ne razumem je tam agent, da mi razloži in pokaže, kje kaj piše v zavarovalnih pogojih. Se je že zgodilo, da je poklical podporo, kjer so mu povedali, kje kaj piše.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi