DTV kot monitor za računalnik??

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Eh, ne morem (no, ne znam
rolleyes-1.gif
) prilimat obeh slikic v isto sporočilo...
Torej, na prejšnji slikici je bok škatle (tazgornji kontakt je USB, service only), tale slikica je pa zadnja stran škatle:
1150861-rit.jpg

Priponke

• 1150861-rit.jpg
    1150861-rit.jpg
    63,9 KB · Ogledi: 160

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Maš isti problem kot jest. Nimaš pravega vhoda. Potreboval boš aktivni vmesnik vga to hdmi ali vga to scart.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Fino. Kje se to dobi (saj grem lahko sam na lov, je pa fino če najdem iz prve) in koliko ojročkov to pride, tako cca. ?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Hvala za info.

Nego, čak mal; a slika iz prenosnika tudi teče preko USB-ja? Sem mislil da gre ta stvarca samo preko posebnega priključka (v mojem primeru pač VGA)?Jaz zdaj dokončno zmeden
redface-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Če so to res vsi vhodi, ki jih imaš na televizorrju, imaš od uporabnih na TV-ju le digitalni vhod - HDMI priključek, na laptopu pa analogni izhod - VGA priključek (načeloma bi se dalo kaj narest tudi z VGA -> Component, vendar more grafična podpirat ali pa potrebuješ še nekaj vmes, pa tudi nevem kaj se da realno iz tega dobit). Uglavnem noben kabel ti sam po sebi ne pomaga, potreboval boš aktivno škatlo, ki ti bo analogni signal, ki ga dobiš iz prenosnika preko VGA priključka pretvorila v digitalni signal, ki ga boš nato speljal na HDMI priključek na TV-ju. Te škatlice pa niso več tako poceni, vsaj pri nas vrjetno ne boš dobil, najde se kaj bolj ugodnega na eBayu, Dealextreme-u,.... Imaš pa še drugo vrjanto, da uporabiš kar USB grafično kartico, ki ima digitalni izhod in zna bit celo cenejša kot zgoraj omenjena rešitev. Torej bi namesto vgrajene grafične kartice v prenosnika, ki ima VGA izhod, uporabil zunanjo grafično, ki se priklopi na prenosnik preko USB-ja in ima nato HDMI izhod (ali pa DVI + DVI->HDMI kabel).