Državni spam in širjenje panike

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.321
839
113
44
povsod malo
  • Všeč mi je
Reactions: roCkY in erikson
22. jul 2007
15.188
2.658
113
126
V Sevnici je bil po sirenah razglašen alarm za splošno nevarnost - žled.
A preko sms-a pa še vedno ne deluje zadeva?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
11.015
5.140
113
51
Na sončni strani ALP
Ko pride Melania domov :D
IMG-20260108-WA0001.jpg

erikson

Guru
25. avg 2007
26.061
9.335
113
Golob je mnenja, da sistem, v katerega so vložili milijone, ob razglašenih izrednih razmerah v elektro omrežju ni koristen.

Med ljudmi pa se pojavlja veliko vprašanj, zakaj včeraj niso na svoje mobilne telefone prijeli sporočil preko sistema SI-Alarm. Prvi mož Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin na očitke odgovarja, da sistem deluje, da je deloval tudi v vmesnem času od javnega testiranja. Občani pa niso dobili obvestila na svoje mobilne aparate ker, "so očitno pristojne službe, ki se nahajajo na samem terenu in vodje intervencije ocenile, da samo alarmiranje preko sistema SI-Alarm ni potrebno in nas niso zaprosile, da bi poslali kakršnokoli sporočilo".

Predsednik vlade Robert Golob, ki je danes obiskal Maribor, medtem meni, da SMS alarm v tem primeru ne bi koristil. "Velika količina mokrega snega je bila enostavno pretežka za elektro-energetsko omrežje. Tukaj nobeno SMS sporočilo ne pomaga. Nihče ne bi mogel predvideti, da bo prišlo v takšnem obsegu, še manj kje," je dejal premier.

Behin še dodaja, da gre za standardni postopek, ki velja za vso Evropsko unijo in da je vodja intervencije tisti, ki mora oceniti, za kako resno situacijo gre, in tisti, ki sporoči naprej na Upravo, ki da potem zeleno luč za sprožitev alarma. "Če sem čisto konkreten: on pove, na katerem območju želijo, da se to objavi. Objavite lahko območje celotne občine in vse repetitorje, ki pokrivajo občino, lahko je to območje večjih občin, lahko je to območje Haloz ...," našteva. SMS sporočilo pa potem lahko dobijo tudi tisti, ki na to območje prihajajo.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.901
1.842
113
In kaj bi v tej situaciji rešilo predsedniško obvestilo?
To je sedaj aktualno nabijanje zaradi valitev v državni kokošnjak.

Obvezno uvedbo rešitve na to temo je pa zapovedal bruseljski kokošnjak. Tudi v slednjega smo si izvalili ustrezne kokoške, ni jih Putin izbiral, smo jih sami.

• Všeč mi je
Reactions: tony in motofrik

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.321
839
113
44
povsod malo

Obvezno uvedbo rešitve na to temo je pa zapovedal bruseljski kokošnjak. Tudi v slednjega smo si izvalili ustrezne kokoške, ni jih Putin izbiral, smo jih sami.
Če imaš veliko porabnikov jih odklopiš če pa imaš agregat ga pa pregledaš in pripraviš.
Greš po otroke v vrtec/šolo.
Ne jamraš da ni spluženo.

• Ljubezen
Reactions: Samo Svoj

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.714
2.361
113
42

Škodit ne more.. Mogoče vsi ljudje ne spremljajo vremenske napovedi tako natančno.. Nafilas telefon, gres mogoče natankat avto, kupiš sveče in fajercajg.. Nabavis malo vec hrane kot običajno..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.150
8.854
113
pri taščici
Jaz bi zakuril pec da bi imel segret zalogovnik.
Tako pa sem rekel da bom zakuril popoldne ko pridem domov, ko pa pridem na siht ob 8h, pa tema na drugi strani hriba.
Mater da mi je mal vroce ratal ce tudi popoldne pri nas ne bo elektrike. Kar ne bi bilo nic cudnega.
No, pa je bila na sreco. .

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.702
4.935
113
Neka metodologija mora bit kdaj obveščat in kdaj ne. Recimo ARSO je izdal oranžen alarm za tisti dan ko je snežilo s tem da je izdal oranžen alarm tudi za SZ kjer snega sploh videli nismo. Če bi vzel ta oranžen alarm za referenco potem bi moralo pol slovenije dobit obvestilo na telefon, s tem da 3/4 snega sploh videlo ni.

In oranžen alarm je recimo obstajal za SZ še včeraj - nevarnost snežnih plazov. A naj sedaj dobim obvestilo za snežni plaz če mi pa pred hišo cvetijo zvončki in trobentice, sneg vidim pa tam nad višino 1500m.

Tako da pomojem če se te vremenske ujme veže na sistem vremenoslovcev, bi moral bit rdeč alarm tisti sprožilec da se aktivira obveščanje. V trenutnem sneženju ARSO ni videl problemov in ni bilo rdečega alarma (avstrijci so ga imeli, samo tam je denajsko zapadlo malo več snega kot pri nas).

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.901
1.842
113
Ta sporočila so mišljena za situacije "Atomski s lijeva".
Skratka nekaj za kar je treba takoj ukrepat in je ekstra nevarno za velike populacije.

Če folk nonstop spamaš, potem jih de-senzibiliziraš do te mere, da zadeve nihče več ne šmirgla.

Žled in posledični izpadi štroma ne spadajo v to kategorijo. Kak grozeči plaz nad neko vasjo, krajem, pa recimo ja, da pošlješ sporočilo na to področje.